Kobe Bryant, Zirveyi Kimseye Bırakmıyor

NBA'in yıldız ismi Kobe Bryant, parkerlerdeki performansı kadar, forma satışlarında da zirvedeki yerini kimseye bırakmıyor.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Los Angeles Lakers'ta forma giyen yıldız basketbolcu Kobe Bryant, ligin resmi forma satış rakamlarına göre rakiplerini geride bırakarak zirvede yer aldı. NBA'de en çok forması satılan isim olan Kobe Bryant'ı, Cleveland Cavaliers forması giyen LeBron James izlerken, Boston Celtics'ten Kevin Garnett ise 3. sırada yer aldı. Oklahoma City Thunder'dan Kevin Durant ilk kez forma satış rakamları baz alındığında ilk 10'un içinde kendine yer bulurken, Denver
Nuggets'tan Carmelo Anthony ise 15. sıradan 10. sıraya tırmandı.
Takım formaları baz alındığında ise en çok forması satılan NBA ekibinin Los Angeles Lakers olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın NBA şampiyonu Lakers'ı, Boston Celtics izlerken, Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls ve New York Knicks ise sırasıyla ilk 5'i oluşturdular.
Bu arada NBA'de forma satışlarının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20 artış gösterdiği bildirildi.

New York City'deki NBA Store'dan ve NBAStore.com adlı internet sitesinden sağlanan verilere göre 2009-2010 NBA sezonu 'takım' forma satış sıralaması şu şekilde:
Sıra Takım
1. LA Lakers
2. Boston Celtics
3. Cleveland Cavaliers
4. Chicago Bulls
5. New York Knicks
6. Denver Nuggets
7. Orlando Magic
8. Miami Heat
9. San Antonio Spurs
10. Phoenix Suns

New York City'deki NBA Store'dan ve NBAStore.com adlı internet sitesinden sağlanan verilere göre 2009-2010 NBA sezonu 'oyuncu' forma satış sıralaması şu şekilde:
Sıra Oyuncu Takım
1. Kobe Bryant Lakers
2. LeBron James Cavs
3. Kevin Garnett Celtics
4. Derrick Rose Bulls
5. Dwight Howard Magic
6. Dwyane Wade Heat
7. Chris Paul Hornets
8. Paul Pierce Celtics
9. Kevin Durant Thunder
10. Carmelo Anthony Nuggets
11. Nate Robinson Celtics
12. David Lee Knicks
13. Brandon Roy Trail Blazers
14. Pau Gasol Lakers