Galatasaray'da suçlu kim?

Turkcell Süper Ligi'nde şampiyonluğu kaçıran, Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını ise mucizelere bırakan Galatasaray'da, yaşanan başarısızlıkların faturasının kesileceği isim aranıyor. Kimilerine göre Galatasaray Yönetimi, kimilerine göre ise Galatasaray'da forma giyen bazı futbolcular suçlu.

Sezona hızlı başlayan Galatasaray, sezon başında spor otoriteleri tarafından şampiyon bile ilan edilmişti. Geçen haftalar Galatasaray’da bazı şeylerin doğru gitmediğini gösteriyordu. Öncelikle UEFA Avrupa Ligi’ne veda eden Galatasaray, aynı zamanda Ziraat Türkiye Kupası’na da veda etti. Önünde sadece Turkcell Süper Lig şampiyonluğu hedefi bulunan Galatasaray, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası şampiyonluk yarışına da havlu attı.

Galatasaray 3 kupaya sırayla veda ederken, eleştirilerin dozu artmaya başladı. Sezon başında takımın kaptanlığına getirilen, taraftarların idolü haline gelen Arda Turan bile son haftaların en çok protesto edilen isimlerinin başında gelmeye başladı.

Frank Rijkaard’ı sezon başında Galatasaray’ın başına getiren Galatasaray Yönetimi, ara transfer döneminde Jo, Dos Santos gibi isimleri de takıma kazandırması herkesin beğenisini kazanmıştı. Son günlerde ise Galatasaray Yönetimi’nin izlemiş olduğu transfer politikası yerden yere vurulmaya başladı.

Galatasaray’a gelmeden önce dünya devi Barcelona’yı çalıştıran ve birçok başarıyı elde eden Frank Rijkaard, Galatasaray takımının başına getilince, spor medyası bu durumu günlerce manşetlere taşımıştı. Herkes Rijkaard’ın çok başarılı teknik direktör olduğunu söylerken, üst üste alınan kötü sonuçların ardından Rijkaard’ın teknik direktörlüğü bilmediğini söyleyenlerin sayısı artmaya başladı.

Sezon başında kendisinden çok şey beklenen Galatasaray’ın yeni ‘Metin Oktay’ı olarak gösterilen, 10 numaralı formanın yeni sahibi Arda Turan; İngiltere Premier Lig’den transfer edilen Jo; Barcelona ve Newcastle United forması giyen Giovani Dos Santos, ‘Büyücü’ lakaplı Harry Kewell gibi isimlerin Galatasaray’daki geleceği bile tartışılmaya başlandı.

Şimdi herkes, Galatasaray’ın böyle kötü bir sezon geçirmesine neden olan ismi veya isimleri ortaya çıkartmaya çalışıyor. Taraftarlara göre Galatasaray Yönetimi, Yönetime göre Futbol Federasyonu, futbolculara göre ise Galatasaray taraftarları bu sezonki başarısızlığın nedeni. Herkes sezon sonunun hemen gelmesini ve suçluların deşifre olmasını istiyor.