Ersan'lı Milwaukee'den Muhteşem Geri Dönüş

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam ederken, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks'ı deplasmanda da yenerek seride durumu 3-2 yaptı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam ederken, Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks'ı deplasmanda da yenerek seride durumu 3-2 yaptı.

MİLWAUKEE'DEN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ
NBA Doğu Konferansı play-off ilk turunda Atlanta Hawks'la eşleşen Milwaukee Bucks, serinin deplasmanda oynadığı iki maçını da kaybedince tur ümitlerini tüketmişti. Ancak Bucks, sahasında oynamaya başlayınca işin rengi değişti. Evinde iki maçı kazanarak eşitliği yakalayan Milwaukee dün gece oynanan serinin 5. maçında ise rakibini deplasmanda 91-87 yendi ve 3-2 öne geçti.
Phillips Arena'da 19 bin 304 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Atlanta Hawks'ın konuğu olan milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks rakibini 91-87 mağlup ederek 2-0 geride olduğu seride 3-2 öne geçmeyi başardı. Bucks, özellikle karşılaşmanın son çeyreğinde yakaladığı 14-0'lık seriyle rakibini devirmesini bildi.
Milwaukee adına maça damgasını vuran isim normal sezondaki başarılı çıkışını sürdüren çaylak oyuncu Brandon Jennings oldu. Jennings karşılaşmayı 25 sayı, 4 ribaunt, 3 asistle tamamlayarak hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. John Salmons attığı 19 sayıyla Milwaukee adına skora önemli katkı sağlarken, oyuna kenardan dahil olan Luke Ridnour da 15 sayı üreterek dikkat çekti.
Milwuakee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova ise kenardan dahil olduğu karşılaşmada 22:06 dakika süre aldı. İlyasova bu süre içerisinde maçı 7 sayı, 7 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma ile tamamladı. Ersan 3/5 genel şut ortalaması ile oynarken, üç sayılık atışlarda 1/1 isabet sağladı. Milli yıldız özellikle maçın son 2:42 dakikasında ortaya koyduğu başarımla takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Ersan son bölümlerde gerek attığı sayılar gerekse aldığı hücum ribauntlarıyla etkili oldu.

Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan ve favori gösterildiği seride elenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Atlanta Hawks'ta ise Al Horford'un 25 sayı, 11 ribauntluk 'double-double'ı galibiyet için yeterli olmazken, Marvin Williams 22, Joe Johnson 13 ve önceki gün NBA'de yılın en iyi 6. adamı seçilen Jamal Crawford ise 11 sayıyla maçı tamamladılar.
İki takım arasındaki serinin 6. karşılaşması Milwaukee'nin sahasında oynanacak. Bucks eğer bu maçı da kazanırsa NBA Doğu Konferansı'nda yarı finale yükselecek.

DENVER, UTAH'A İZİN VERMEDİ
Pepsi Center'da Utah Jazz'ı ağırlayan Denver Nuggets rakibini 116-102 yenerek 3-1 geride olduğu Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 3-2'ye getirerek rakibinin tur atlamasına izin vermedi.
Sakatlanarak sezonu kapatan milli basketbolculardan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, NBA Batı Konferansı play-off'larında konferans yarı finaline çıkma şansını erteledi. Denver Nuggets karşısında seride 3-1 önde olan Jazz, serinin 5. maçında rakibinde deplasmanda 116-102 mağlup oldu ve tur şansını kendi evinde oynayacağı serinin 6. maçına bıraktı.
Denver Nuggets'ta Carmelo Anthony 26 sayı, 11 ribaunt, 2 asistlik başarımıyla 'double-double' yaptı ve takımının maçtaki en etkili ismi oldu. Toplam 6 oyuncunun çift haneli sayılarda maçı tamamladığı Denver'da Chauncey Billups 21 sayı üretirken, K. Martin 18, J.R Smith 17 ve Chris Andersen ise 10 sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar.
Denver Nuggets, Salt Lake City'de oynayacağı serinin 6. maçını da kazanarak 4 yıl aradan sonra NBA'de 3-1 geriden gelerek tur atlayan ilk takım olmanın yıllarını arayacak.
Geceyi deplasmanda aldığı mağlubiyetle kapatan Utah Jazz'de ise Deron Williams'ın 34 sayı, 10 asist, 4 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmazken, Carlos Boozer da 25 sayı, 16 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı. Jazz'de oyuna kenardan gelen Paul Milsap 16, Wes Matthews ise 15 sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar.

NBA'de heyecan TSİ sabaha karşı oynanacak Dallas Mavericks - San Antonio Spurs ve Phoenix Suns - Portland Trail Blazers maçlarıyla devam edecek.
(ERS-ERS-S)