Lebron James'li Cleveland, Konferans Yarı Finaline Çıktı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam ederken, Cleveland Cavaliers ve Boston Celtics, konferans yarı finalinde birbirlerinin rakibi oldular

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam ederken, Cleveland Cavaliers ve Boston Celtics, konferans yarı finalinde birbirlerinin rakibi oldular.

LEBRON JAMES'Lİ CLEVELAND, KONFERANS YARI FİNALİNE YÜKSELDİ
NBA'de şampiyonluk kovalayan ekiplerinden süper yıldız LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls'u 96-94 yenerek Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 4-1 yaptı ve konferans yarı finaline adını yazdırdı.
Quicken Loans Arena'da 20 binden fazla seyircisinin önünde Chicago Bulls'la play-off ilk tur serisinin 5. maçına çıkan Cleveland Cavaliers, rakibini 96-94 yendi ve tur atlayan takım oldu. Serininin 4. maçında triple-double yapan ve orta sahadan attığı basketle maça damgasını vuran Cavaliers'ın süper yıldızı LeBron James, 5. maçta da kolundan sakatlanmasına rağmen 19 sayı, 10 ribaunt, 9 asist, 2 blokluk başarımıyla başarılı bir maç çıkardı ve 'triple-double'ı kıl payı kaçırdı.
Antawn Jamison attığı 25 sayıyla Cleveland adına en skorer isim olurken, oyuna kenardan dahil olan Delonte West 16, tecrübeli basketbolcu Shaquille O'Neal ise 14 sayıyla maçı tamamladılar.
Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı yarı final serisinde, Miami Heat'i eleyen Boston Celtics'le karşılaşacak.
Geceyi mağlubiyetle kapatarak play-off'lara ilk turda veda eden Chicago Bulls'ta ise Derrick Rose'un 31 sayısı galibiyet için yeterli olmazken, Luol Deng de attığı 26 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı.

BOSTON CELTİCS, MİAMİ KARŞISINDA SERİYİ 4-1 YAPTI VE KONFERANS YARI FİNALİNE YÜKSELDİ
Doğu Konferansı play-off ilk turunda Miami Heat'le serinin 5. maçına çıkan Boston Celtics, rakibini 96-86 yendi ve durumu 4-1 yaparak konferans yarı finaline yükseldi. Boston Celtics, yarı finalde LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'la karşılaşacak.
TD Garden Arena'da, Dwyane Wade'in takımı Miami Heat'i ağırlayan Boston Celtics, rakibini 96-86 yendi ve adını konferans yarı finaline yazdırdı. Ray Allen attığı 24 sayıyla Boston'ın Miami karşısında en skorer ismi olurken, Paul Pierce de 21 sayı üretti. Oyuna ilk 5 başlayan isimlerden 4'ünün maçı çift haneli sayılarda noktaladığı Boston'da Rajon Rondo 16 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, Kevin Garnett da 14 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle maçı tamamladı.
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve play-off'lara veda eden Miami Heat'te ise süper yıldız Dwyane Wade'in 31 sayı, 10 asist, 8 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmadı. Oyuna kenardan dahil olan Mario Chalmers attığı 20 sayıyla Miami adına maçı çift haneli sayılarda noktalayan ikinci ve son isim oldu.

DALLAS MAVERİCKS, SPURS'E GEÇİT VERMEDİ
Batı Konferansı play-off ilk turu 5. maçında San Antonio Spurs'ü ağırlayan Dallas Mavericks, rakibini 103-81 gibi farklı bir skorla devirerek 3-1 geride olduğu seride durumu 3-2'ye getirdi.
Amerikan Airlines Center'da 20 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada San Antonio Spurs'le kritik bir karşılaşmaya çıkan Dallas Mavericks rakibini 103-81 gibi farklı bir skorla devirdi ve Batı Konferansı play-off ilk turunda durumu 3-2'ye getirdi. Dallas'ta maçı 35 sayı, 11 ribauntla tamamlayan ve 'double-double' yapan Caron Buttler galibiyetin mimarı oldu. Buttler kariyerinin en iyi play-off maçını çıkardı. Dallas'ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki 15 sayı, 9 ribaunt ile maçı tamamlarken, oyuna
kenardan dahil olan Jason Terry 12, Shawn Marion ve Jason Kidd ise 10'ar sayıyla mücadele ettiler.
Rakibini deplasmanda yenerek konferans yarı finaline yükselme şansını kaçıran San Antonio Spurs'te ise oyuna kenardan dahil olan Tony Parker attığı 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Grant Hill 12, Tim Duncan ise 11 sayıyla maçı tamamladı.

LAKERS, KENDİNE GELDİ

Kesin favori olduğu seride üst üste 2 maç kaybederek taraftarlarını büyük bir hayal kırıklığına uğratan Los Angeles Lakers, Oklaham City Thunder'ı 111-87 yenerek 3-2 öne geçti.
Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde Oklahoma City Thunder'la eşleşen geçtiğimiz yılın şampiyonu Los Angeles Lakers, bu kadar sıkıntı yaşayacağını düşünmemişti. Seride 2-0 öne geçtikten sonra deplasmanda oynadığı üst üste 2 maçı da kaybederek durumun 2-2'ye gelmesine engel olamayan Lakers evinde oynadığı serinin 5. maçını kazanarak durumu 3-2'yi getirdi. Los Angeles ekibinde İspanyol yıldız Pau Gasol 25 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve takımının karşılaşmadaki en etkili ismi
oldu. Andrew Bynum da 21 sayı, 11 ribauntla Gasol'e eşlik ederken, Ron Artest ve maça kenardan dahil olan Jodon Farmar ise 14'er sayıyla skora katkı sağladılar. Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant ise maçı 13 sayı, 3 ribaunt, 7 asistle tamamladı.
Evinde oynadığı üst üste 2 maçı da kazanarak Lakers'a korku dolu anlar yaşayan ancak deplasmanda varlık gösteremeyen Oklahoma City Thunder'da ise Kevin Durant'ın 17 ve Russell Westbrook'un 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

NBA'de play-off heyecanı Milwaukee Bucks-Atlanta Hawks (Doğu Konferansı) ve Utah Jazz - Denver Nuggets (Batı Konferansı) maçlarıyla devam edecek. Utah Jazz, Denver'ı deplasmanda yenmesi halinde Batı Konferansı yarı finaline adını yazdıracak.
(ERS-ERS-S)