Abramovich'e söyledim Deco'yu alacağız!

Beşiktaş takımına söz veren ünlü Azeri iş adamı Mubarez Mansimov, Chelsea takımının sahibi Abramovich ile görüşerek Beşiktaş takımına Deco'yu Beşiktaş'a götürme sözü aldı.

Beşiktaş'ta kongre öncesi Başkan Yıldırım Demirören'e bir dünya yıldızı getireceğinin sözünü veren Mubarez Mansimov'dan yönetime Deco önerisi... Tello, Delgado ve Tabata'nın takımdan göndermesi beklenen Siyah-Beyazlı yönetimin orta sahaya çok önemli bir isim takviyesi yapması gerekiyor. Bu konuda ilk ismin Inter'in Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma olduğu kesin gözüyle bakılıyor. Ancak ekonomik sıkıntılar bu transferin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

Q7'DEN DAHA İYİ

Bu transfer için cebinden para çıkması beklenen Mansimov'un Chelsea'nin Başkanı Roman Abramovich'le olan yakın arkadaşlığı, ibrenin Deco'ya dönmesine neden oldu. Azeri işadamının Başkan Demirören'e 'Deco ile Quaresma'yı bir tartıya koyarsak, Chelsea'nin yıldızının bize daha çok yakışacağını düşünüyorum. Bu oyuncu için Abramovich'le konuşur, ödemeleri bir takvime bağlayabilirim. Beşiktaş'a büyük yararlar sağlayacağından da eminim' dediği sızan bilgiler arasında yer alıyor.

SON KARAR DENİZLİ'NİN

TRANSFERİN maddi boyutunu tamamen Mansimov'un karşılayacak olması ve Brezilya asıllı Portekizli yıldızın bir dünya markası olması nedeniyle Başkan Demirören'in de Deco'ya sıcak baktığı öğrenildi. Ancak bu konuda kararın Teknik Direktör Mustafa Denizli'ye bırakıldığı ve sezon sonunun beklendiği bildirildi. Eğer bu transfer gerçekleşirse 32 yaşındaki Deco için Mansimov'un cebinden 10 milyon euro çıkacak.

Quaresma teminata bağlı

Beşiktaş'ın renklerine katmak için büyük uğraşvar verdiği Inter'in Portekizli orta saha oyuncusu Ricardo Quaresma konusunda şok gelişme... Inter'in bonservisi için 10 milyon euro istediği, Beşiktaş'ın ise 7 milyon euro'da direttiği Quaresma için 'elini cebine atacak' Mansimov Deco'da ısrar edince işler sarpa sardı. Mansimov'un devreden çıkmasıyla Beşiktaş yönetimi bu transfer için kaynak sorunu yaşıyor.
SEZON başında Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi hedefi koyan yönetim, takımın bulunduğu durum nedeniyle gelecek gelirlerden oldu. Yaklaşık 15 milyon euro gibi büyük bir gelirden olan Siyah-Beyazlılara Inter'den de darbe gibi cevap geldi. 'Quaresma'yı almak istiyorsanız, tüm ödemeler için teminat mektubu isteriz' diyen İtalyan kulübünün yöneticileri Beşiktaş'ın şimdi kendilerine net bir cevap vermesini bekliyor.