Ersan'lı Milwaukee, Atlanta Karşısında Durumu 2-2 Yaptı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam ederken milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks'ı yenerek seride durumu 2-2 yaptı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam ederken milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, Atlanta Hawks'ı yenerek seride durumu 2-2 yaptı.

ERSAN'LI MİLWAUKEE ATLANTA KARŞISINDA 2-0'DAN 2-2'Yİ YAKALADI
Milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, sahasında ağırladığı Atlanta Hawks'ı 111-104 yenerek 2-0 geride olduğu Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 2-2'ye taşımayı başardı. Bradley Center'da oynanan ve 18 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Milwaukee'yi galibiyete taşıyan isim ise takımın çaylak oyuncusu Brandon Jennings oldu. 23 sayı, 4 ribaunt, 6 asistle oynayan Jennings takımının en skorer ismi oldu. Milwaukee'de Carlos Delfino ve John Salmons
attıkları 22'şer sayıyla galibiyete önemli katkı sağladılar.
Bucks forması giyen milli yıldız Ersan İlyasova ise kenardan dahil olduğu karşılaşmada 19:21 dakika süre aldı. İlyasova maçı 11 sayı, 5 ribaunt ile tamamlayarak takımının en skorer 4. ismi oldu. 3/6 genel şut ortalaması tutturan Ersan, üç sayılık atışlarda ½, serbest atışlarda ise 4/4 isabet sağladı.
Evinde oynadığı ilk 2 maçı kazanarak konferans yarı finali yolunda büyük bir avantaj yakalayan Atlanta Hawks, Milwaukee deplasmanında 2 maçta da salondan yenilgiyle ayrıldı ve avantajını kullanamadı. Atlanta adına serinin 4. maçında skora yükünü sırtlayan isim ise 29 sayı, 9 asist, 4 ribauntla maçı tamamlayan Joe Johnson oldu. Josh Smith'in 20 sayıyla oynadığı maçta, oyuna kenardan gelen Jamaal Crawford ise 21 sayıyla mücadele etti.

ORLANDO MAGİC, CHARLOTTE KARŞISINDA DURUMU 4-0 YAPTI VE TUR ATLADI
Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde Charlotte Bobcats'le eşleşen Orlando Magic, beklendiğinden rahat bir seri çıkardı ve rakibini deplasmanda 2 maçta da yenerek durumu 4-0 yaptı ve konferans yarı finaline adını yazdırdı.
Geçtiğimiz yılın NBA finalisti Orlando Magic, Time Warner Cable Arena'da yaklaşık 20 bin seyircinin izlediği maçta Charlotte Bobcats'i 99-90 yenerek bu yılki Doğu Konferansı play-off ilk tur serisini 4-0 kazandı ve konferans yarı finaline yükseldi. Orlando Magic, 2010 play-off'larında tüm maçlarını kazanarak tur atlayan tek takım olmayı da başardı.
Orlando'da 21 sayı üreten Vince Carter takımının en skorer ismi olurken, Jameer Nelson 18, Rashard Lewis 17 ve Matt Barnes ise 14 sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar. Oyuna kenardan dahil olan Mickael Pietrus'un 13 sayı ürettiği Orlando'da yıldız basketbolcu Dwight Howard ise 6 sayıyla skor anlamında tutuk bir oyun sergilemesine karşın 13 ribaunt toplayarak yine pota altında etkili bir ortaya koydu.
Güçlü rakibi karşısında seride tek maç dahi kazanamayan Charlotte Bobcats'te ise oyuna kenardan dahil olan Tyrus Thomas attığı 21 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Gerald Wallece 17, Boris Diaw ise 13 sayıyla maçı noktaladı.

PHOENİX TURA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI
Batı Konferansı play-off ilk tur serisi 5. maçında Portland Trail Blazers'ı sahasında ağırlayan Phoenix Suns, rakibini 107-88 yenerek seride 3-2 öne geçti.
US Airways Center'da 18 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Portland Trail Blazers'ı ağırlayan Phoenix Suns, rakibini devirerek Batı Yakası konferans yarı finaline bir adım daha yaklaştı. Phoenix'te oyuna kenardan dahil olan Channing Frye attığı 20 sayıyla hem takımının en skorer ismi oldu hem de play-off kariyer rekoru kırdı. Frye ayrıca, 8 ribaunt, 2 top çalma ve 0 top kaybıyla oynayarak maçın en dikkat çekici isimlerinden birisi oldu. Phoenix'in bir başka yedek ismi Jared Dudley de 19
sayı üreterek bir başka play-off kariyer rekoru kıran isim oldu. Phoenix'in yıldız ismi Amar'e Stoudemire 19 sayıyla maçım tamamlarken, Steve Nash ise 14 sayı, 10 asistle maçı tamamladı ve 'double-double' yaptı.
Geceyi mağlubiyetle kapatan Portland Trail Blazers'ta ise Andre Miller'in 21, LaMarcus Aldridge ve Jerryd Bayless ise 17'şer sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

NBA'de play-off heyecanı, Miami Heat - Boston Celtics (Doğu Konferansı), Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers (Doğu Konferansı), San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (Batı Konferansı) ve Oklahoma City - LA Lakers (Batı Konferansı) maçlarıyla devam edecek.
(ERS-ERS-S)