Dünya Spor Yazarları Birliği Genel Kurulu Antalya'da Yapılacak

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu'na bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak

Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu'na bu yıl Antalya ev sahipliği yapacak. 3 gün boyunca Belek'teki Rixos Otel'de sürecek olan kongreye, 100'ü aşkın ülkeden 400 yabancı spor yazarı katılacak.
Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu, 29 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Belek Beldesi'ndeki Rixos Otel'de gerçekleştirilecek. Birçok ülkeden 400 yabancı spor yazarın katılacağı kongreye TBMM'de süren Anayasa görüşmelerinden fırsat bulması halinde TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katılacağı belirtilirken, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, AIPS Başkanı Gianni Merlo ve TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer birer konuşma yapacak. 29 Nisan akşamı
saat 19.30'da anfitiyatroda yapılacak gösterinin ardından 20.30'da davetliler FIFA'nın verdiği gala yemeğine iştirak edecekler. Bu yemeğe FIFA'nın medya departmanı yöneticileri de katılacak. Ayrıca FIFA Başkanı Sepp Blatter'in kongre için videoya kaydedilmiş özel mesajı da gösterilecek. 30 Nisan Perşembe sabahı 09.30'da açılış konuşmalarının yapılacağı AIPS Kongresi ilk oturumu gerçekleşecek. Ayrıca, kongre süresi içinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in de 2016 UEFA Avrupa Futbol
Şampiyonası ev sahipliği organizasyonu ile ilgili bir konuşma yapması bekleniyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)'nun üst düzey yöneticileri birer sunum yapacaklar.

SPORDAKİ TERÖR SUNUMU
Kongrenin en önemli konularından biri de spordaki terör, bahis şikesi ve gazetecilere yönelik şiddetin konuşulacağı bir bölüm olacak. Burada Pakistan ve Afganistan'dan gelen delegelerin konuşması bekleniyor. Bu arada Basketbol Federasyonu'nun 2010 Dünya Şampiyonası prezentasyonu da kongre sırasında gerçekleşecek.