Roma liderliği kaybetti

İtalya Serie A'nın 35.haftasına lider olarak giren Roma, sahasında konuk ettiği Sampdoria'ya 2-1 yenilerek şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. İnter'in Atalanta'yı yenmesinin ardından Roma bitime 3 hafta kala liderliği İnter'e kaptırdı.

Roma ile Sampdoria arasındaki mücadele Roma Olimpiyat Stadı’nda oynandı. Ev sahibi Roma, karşılaşmanın 15.dakikasında kaptan Francesco Totti'nin kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 52.dakikada Giampaolo Pazzini'nin attığı golle beraberliği sağladı. Giampaolo Pazzini maçın bitimine 5 dakika kala tekrar sahneye çıktı ve takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

Sahasında Sampdoria ile oynadığı son 9 karşılaşmanın hiçbirisinde mağlup olmayan Roma, 9 maç sonra sahasında Sampdoria'ya mağlup olurken, Serie A'nın bitimine 3 hafta kala liderliği Inter'e kaptırdı.

Bu sonucun ardından Roma 71 puan ile ikinci sırada kalırken, Sampdoria ise puanını 60'a çıkartarak 5. sıradan 4. sıraya yükseldi. İtalya Ligi Serie A'nın 36. haftasında Roma deplasmanda Parma ile karşılaşacak. Sampdoria ise sahasında Livorno ile mücadele edecek.