Nba'de 'Lebron James' Şov

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off'lar ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam etti

  Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ' nde ( NBA ) play-off ' lar ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam etti . NBA ' in süper yıldızı LeBron James , Chicago Bulls maçında ' triple-double ' yaparken orta sahadan attığı basketle geceye damgasını vurdu .

UNİTED CENTER ' DA LEBRON JAMES ŞOV
Şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Cleveland Cavaliers , United Center ' da konuk olduğu Chicago Bulls ' u 121-98 yendi ve Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde 3-1 öne geçti . Yıldız basketbolcu LeBron James ' triple-double ' yaparak maça damgasını vurdu .
United Center ' da 23 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls ' un konuğu olan Cleveland Cavaliers rakibini 121-98 yendi ve seride 3-1 öne geçerek konferans yarı finali yolunda önemli bir adım attı ancak Cleveland ' ın galibiyeti kadar maçı önemli kılan bir başka unsur daha vardı : LeBron James .
Cleveland ' ın ' Kral ' lakaplı yıldız basketbolcusu LeBron James , Chicago karşısında 37 sayı , 12 ribaunt , 11 asist , 2 top çalma ve 1 blokla oynayarak ' triple-double ' yaptı . 2 saat boyunca salonu dolduran 23 binden fazla seyirciye basketbol şöleni yaşatan LeBron James ayrıca orta sahadan attığı basketbolla da tıpkı reklamlarda olduğu gibi ' Yok Artık LeBron ' dedirtti . Kral , maçtan sonra yaptığı açıklamada , " Kendimi çok iyi hissediyordum . Maça iyi odaklanmıştım . Bugün kazanmamız gereken bir maçtı . Belki de
sezonun en önemli maçıydı . Bugün sadece işime odaklandım " dedi .
Cleveland ' da Antawn Jamison 24 sayı üreterek takımı adına skora önemli katkı sağlarken , Mo Williams 19 , Anthony Parker da 12 sayıyla maçı tamamladılar .
LeBron James ' i durduramayarak geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan Chicago Bulls ' ta ise Joakim Noah 21 sayı , 20 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yaparken , Derrick Rose , 21 , Luol Deng de 16 sayıyla maçı tamamladı .
İki takım arasındaki serinin 5 . maçına Cleveland ev sahipliği yapacak . Cleveland bu maçı da kazanması halinde Konferans yarı finaline adını yazdırmış olacak .

MEHMET OKUR ' SUZ UTAH , TURA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI
Milli basketbolculardan Mehmet Okur ' un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta takımı Utah Jazz , Denver Nuggets ' ı 117-106 yendi ve Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde 3-1 öne geçti .
Salt Lake City ' deki EnergySolutions Arena ' da Denver Nuggets ' ı ağırlayan Utah Jazz rakibini 117-106 mağlup etti ve evinde oynadığı ikinci maçı da kazanarak seride 3-1 öne geçti . Büyük bir avantaj elde eden Utah Jazz rakibiyle deplasmanda karşılaştıktan sonra mağlup olsa bile evine 3-2 ' lik skorla dönecek . Utah ' ın tur atlaması için 1 galibiyete ihtiyacı var .
Utah Jazz adına maçı 31 sayı , 13 ribaunt , 5 asistle tamamlayan Carlos Boozer karşılaşmaya damgasını vuran isim olurken , Deron Williams da 24 sayı , 13 asistle maçı tamamladı ve ' double-double ' yapan ikinci Jazz oyuncusu oldu . Toplam 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Utah Jazz ' da C . J Miles attığı 21 sayıyla skora önemli katkı sağlarken Wes Matthews 18 , oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap da 12 sayıyla mücadeleyi tamamladılar .
Geceyi mağlubiyetle kapatarak tur şansını iyice azaltan Denver Nuggets ' ta ise yıldız basketbolcu Carmelo Anthony ' nin 39 sayı , 11 ribaunt , 4 top çalmalık başarımı galibiyet için yeterli olmazken , Kenyon Martin ve Chauncey Billups 14 ' er sayıyla maçı tamamladılar . Nene ise 10 sayı , , 11 ribaunt , 2 asistlik başarımıyla Denver adına ' double-double ' yaptı .
İki takım arasındaki serinin 5 . maçına Denver Nuggets ev sahipliği yapacak . Utah Jazz maçı kazanması halinde konferans yarı finaline yükselecek . Utah Jazz ' ın milli basketbolcu Mehmet Okur ve Rus yıldız Andrei Kirilenko olmadan Denver Nuggets karşısında bu kadar rahat maçlar çıkaracağı tahmin edilmiyordu .

DWYANE WADE , BOSTON CELTİCS ' E DUR DEDİ
Doğu Konferansı play-off ilk turunda Miami Heat karşısında rahat bir seri geçiren ve 3-0 öne geçen Boston Celtics ' e Dwyane Wade ' dur ' dedi . Miami Heat yıldız basketbolcusunun 46 sayı attığı maçta durumu 3-1 ' e getirdi .
Amerikan Airlines Arena ' da Boston Celtics ' i ağırlayan Miami Heat rakibini 101-92 yendi ve 3-0 geride olduğu seride maç kazanmayı hatırladı . Miami ' de yıldız basketbolcu Dwyane Wade özellikle son çeyrekte etkili olduğu karşılaşmayı 46 sayı , 5 ribaunt , 5 asist , 2 top çalmayla noktalayarak maça damgasını vurdu .
Quentin Richardson attığı 20 sayıyla takımı adına skora önemli katkı sağlarken , Michael Beasley de 15 sayı üreterek maçı çift haneli sayılarda noktaladı .
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve seride sürpriz bir yenilgi alan Boston Celtics ' te ise Rajon Rondo attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken , Kevin Garnett 18 , Paul Pierce , 16 ve Ray Allen 15 sayıyla maçı tamamladılar .

SAN ANTONİO , DALLAS ' I YENEREK SERİDE DURUMU 3-1 YAPTI
AT&T Center ' da Dallas Mavericks ' i ağırlayan San Antonio Spurs rakibini 92-89 yenerek Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 3-1 yaptı ve konfernas yarı finali yolunda büyük bir avantaj yakaladı .
San Antonio Spurs ' te George Gilli attığı 29 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken , Manu Ginobili 17 sayı , 4 ribaunt , 7 asistle maçı tamamladı . Richard Jefferson ' un 15 sayı attığı maçta 34 . yaş gününü kutlayan Tim Duncan yalnızca 4 sayı üretebildi .
Geceyi yenilgiyle kapatan Dallas ' ta ise Alman yıldız Dirk Nowitzki 17 sayı , 11 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yaparken , Caron Buttler de 17 sayı , 6 ribauntla maçı tamamladı . Shawn Marion ' ın 14 sayıyla oynadığı maçta , oyuna kenardan gelen Jason Terry de 12 sayıyla skora katkı sağladı .
( ERS-ERS-S )