Kayıhan: Kalan haftalarda bu 1 puan bize avantaj sağlayacak

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, Mersin İdman Yurdun'dan alınan 1 puan'ın kendilerine avantaj sağlayacağını ifade etti.

Ümit Kayıhan, karşılaşmada iki takımın da öncelikle kaybetmemeyi, ardından da galibiyeti düşündüğünü belirterek, ''Bu nedenle taktik ağırlıklı bir mücadele oldu. Ligde kalma yarışı içerisindeki önemli bir rakibe karşı kaybetmedik. Dardanelspor ve Hacettepe'nin kaybetmesi aldığımız puanın önemini artırdı. Rakiplerimizin kaybettiği haftada Mersin İdmanyurdu deplasmanında aldığımız 1 puan kalan haftalar için avantaj sağladı'' şeklinde konuştu.

Ligde kalan 2 haftanın çok önemli olduğunu ifade eden Kayıhan, ''Gelecek hafta Bucaspor ile sahamızda, Kocaelispor ile ligin son haftasında deplasmanda karşı karşıya geleceğiz. Ligdeki konuma bakıldığında 39 puanın ligde kalma yarışında yeterli olacağını düşünüyoruz. Ancak kalan iki maçımızı da kazanarak ligde kalacağımıza inanıyorum'' dedi.

Sezona şampiyonluk hedefi ile başlayan bir takımın ligde kalma mücadelesi verdiğini kaydeden Kayıhan, ''Ligde bulunduğumuz konum bize yakışmadığını!'dile getirdi.

Şampiyonluk hedefiyle başladığımız ligde ne yazık ki kümede kalma mücadelesi veriyoruz. Bu sezondan çıkartılacak çok dersler var. Çaykur Rizespor bu değil ve hak ettiği yere gelecektir. Ancak öncelikle bu sezonu kazasız tamamlamalıyız'' ifadelerini yer verdi.