James ve Wade geceye damga vurdu

NBA'de süper All-Star'ları LeBron James ve Dwyane Wade dün gece oynadıkları oyun ile gecenin yıldızları oldular. LeBron'a 'triple-double' yaptı ve orta sahadan müthiş bir sayı attı.

Şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Cleveland Cavaliers, United Center'da konuk olduğu Chicago Bulls'u 121-98 yendi ve Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde 3-1 öne geçti. Yıldız basketbolcu LeBron James 'triple-double' yaparak maçın starı oldu.

United Center'da 23 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls'un konuğu olan Cleveland Cavaliers rakibini 121-98 yendi ve seride 3-1 öne geçerek konferans yarı finali yolunda önemli bir adım attı ancak Cleveland'ın galibiyeti kadar maçı önemli kılan bir başka unsur daha vardı: LeBron James.

Cleveland'ın 'Kral' lakaplı yıldız basketbolcusu LeBron James, Chicago karşısında 37 sayı, 12 ribaunt, 11 asist, 2 top çalma ve 1 blokla oynayarak 'triple-double' yaptı. 2 saat boyunca salonu dolduran 23 binden fazla seyirciye basketbol şöleni yaşatan LeBron James ayrıca orta sahadan attığı basketbolla da tıpkı reklamlarda olduğu gibi 'Yok Artık LeBron' dedirtti. Kral, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Kendimi çok iyi hissediyordum. Maça iyi odaklanmıştım. Bugün kazanmamız gereken bir maçtı. Belki de sezonun en önemli maçıydı. Bugün sadece işime odaklandım" dedi.

Cleveland'da Antawn Jamison 24 sayı üreterek takımı adına skora önemli katkı sağlarken, Mo Williams 19, Anthony Parker da 12 sayıyla maçı tamamladılar.

LeBron James'i durduramayarak geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan Chicago Bulls'ta ise Joakim Noah 21 sayı, 20 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, Derrick Rose, 21, Luol Deng de 16 sayıyla maçı tamamladı.

İki takım arasındaki serinin 5. maçına Cleveland ev sahipliği yapacak. Cleveland bu maçı da kazanması halinde Konferans yarı finaline adını yazdırmış olacak.

MEHMET OKUR'SUZ UTAH, TURA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta takımı Utah Jazz, Denver Nuggets'ı 117-106 yendi ve Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde 3-1 öne geçti.

Salt Lake City'deki EnergySolutions Arena'da Denver Nuggets'ı ağırlayan Utah Jazz rakibini 117-106 mağlup etti ve evinde oynadığı ikinci maçı da kazanarak seride 3-1 öne geçti. Büyük bir avantaj elde eden Utah Jazz rakibiyle deplasmanda karşılaştıktan sonra mağlup olsa bile evine 3-2'lik skorla dönecek. Utah'ın tur atlaması için 1 galibiyete ihtiyacı var.

Utah Jazz adına maçı 31 sayı, 13 ribaunt, 5 asistle tamamlayan Carlos Boozer karşılaşmaya damgasını vuran isim olurken, Deron Williams da 24 sayı, 13 asistle maçı tamamladı ve 'double-double' yapan ikinci Jazz oyuncusu oldu. Toplam 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Utah Jazz'da C.J Miles attığı 21 sayıyla skora önemli katkı sağlarken Wes Matthews 18, oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap da 12 sayıyla mücadeleyi tamamladılar.

Geceyi mağlubiyetle kapatarak tur şansını iyice azaltan Denver Nuggets'ta ise yıldız basketbolcu Carmelo Anthony'nin 39 sayı, 11 ribaunt, 4 top çalmalık başarımı galibiyet için yeterli olmazken, Kenyon Martin ve Chauncey Billups 14'er sayıyla maçı tamamladılar. Nene ise 10 sayı,, 11 ribaunt, 2 asistlik başarımıyla Denver adına 'double-double' yaptı.

İki takım arasındaki serinin 5. maçına Denver Nuggets ev sahipliği yapacak. Utah Jazz maçı kazanması halinde konferans yarı finaline yükselecek. Utah Jazz'ın milli basketbolcu Mehmet Okur ve Rus yıldız Andrei Kirilenko olmadan Denver Nuggets karşısında bu kadar rahat maçlar çıkaracağı tahmin edilmiyordu.

DWYANE WADE, BOSTON CELTİCS'E DUR DEDİ
Doğu Konferansı play-off ilk turunda Miami Heat karşısında rahat bir seri geçiren ve 3-0 öne geçen Boston Celtics'e Dwyane Wade 'dur' dedi. Miami Heat yıldız basketbolcusunun 46 sayı attığı maçta durumu 3-1'e getirdi.

Amerikan Airlines Arena'da Boston Celtics'i ağırlayan Miami Heat rakibini 101-92 yendi ve 3-0 geride olduğu seride maç kazanmayı hatırladı. Miami'de yıldız basketbolcu Dwyane Wade özellikle son çeyrekte etkili olduğu karşılaşmayı 46 sayı, 5 ribaunt, 5 asist, 2 top çalmayla noktalayarak maça damgasını vurdu.

Quentin Richardson attığı 20 sayıyla takımı adına skora önemli katkı sağlarken, Michael Beasley de 15 sayı üreterek maçı çift haneli sayılarda noktaladı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve seride sürpriz bir yenilgi alan Boston Celtics'te ise Rajon Rondo attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Kevin Garnett 18, Paul Pierce, 16 ve Ray Allen 15 sayıyla maçı tamamladılar.

SAN ANTONİO, DALLAS'I YENEREK SERİDE DURUMU 3-1 YAPTI

AT&T Center'da Dallas Mavericks'i ağırlayan San Antonio Spurs rakibini 92-89 yenerek Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 3-1 yaptı ve konfernas yarı finali yolunda büyük bir avantaj sağladı.

San Antonio Spurs'te George Gilli attığı 29 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Manu Ginobili 17 sayı, 4 ribaunt, 7 asistle maçı tamamladı. Richard Jefferson'un 15 sayı attığı maçta 34. yaş gününü kutlayan Tim Duncan yalnızca 4 sayı üreterek maça nokta koydu.

Geceyi yenilgiyle kapatan Dallas'ta ise Alman yıldız Dirk Nowitzki 17 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken, Caron Buttler de 17 sayı, 6 ribauntla maçı tamamladı. Shawn Marion'ın 14 sayıyla oynadığı maçta, oyuna kenardan gelen Jason Terry de 12 sayı ile takıma katkı sağladı.