Beko Basketbol Ligi'nde Play-off Heyecanı Başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde 30 hafta süren normal sezon mücadelesinin ardından Play-off heyacanı 28 Nisan Çarşamba günü başlayacak.

Swiss Otel'de yapılan basın toplantısıa TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin, TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, takım temsilcileri ve sporcular katıldı.
Açılış konuşmasını yapan TBF Asbaşkanı İmran Işıldar, Beko Basketbol Ligi Play-off'larının büyük bir çekişmeye sahne olacağını söylerken, "Heyecanıyla, coşkusuyla bir sezonu daha tamamlamış olduk. Geçmiş dönemde yaşadığımız güzellikleri artarak yaşayacağımızı umuyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum" dedi.
TBF Asbaşkanı ve MHK Başkanı Metin Şahin ise "Çok heyecanlı geçen bir süreci geride bıraktık. Türkiye Kupası dahil 271 müsabaka geride kaldı. Bütün kulüplerimiz heyecanla geçen bir süreci tamamladı. MHK olarak canımızın sıkıldığı anlar oldu. Basketbol bir hata oyunu sonuçta. 8 takımımız final grubuna başlıyor. Kolay bir süreç değil. Sonuçta 240 müsabaka geride kaldı. Gerçekten takımları tebrik ediyorum. Play-off sürecinde yaşanacak coşku ve çabanın FIBA 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde basketbol kamuoyu
için de önemli bir işlevi olacağını düşünüyorum. Milli Takımımızın kıymetli sporcuları bu takımlardan çıkacak. İyi bir süreç geride kaldı. Biz en az hatayla maçları yöneltmeye çalışacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşları titizlikle seçtik. Umuyoruz ki en az hatayla yönetecekler. Büyük bir çaba göstereceğiz ve bizler de sizin gibi heyecanı yaşayacağız. Bu bakımdan herkese başarılar diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra Play-off müsabakalarında mücadele edecek takım yetkilileri ve sporcuları oynayacakları maçlar hakkında görüşlerini belirtti.
Efes Pilsen Baş Antrenörü Ergin Ataman, takımını göstermiş olduğu performanstan dolayı kutlarken, "İkinci sezon üst üste 27 galibiyet alan, en fazla sayı atan ve an az sayı yiyen takım olarak sezonu tamamladık. Şimdi play-off'larda ciddi bir rakiple oynayacağız. Tesadüfen Erdemir ile son hafta oynadık ve karşılaşma çok çekişmeli geçti. Son 8-9 maçta bizi en çok zorlayan takım oldu. Kadro kapasitesi olarak ve hedef olarak favori gözüksek de Erdemir, son iki sezondaki yapısıyla Beko Basketbol Ligi'ne renk
katan bir ekip. Yerel bir bölgede böyle bir organizasyon gerçekleşmesi önemliydi. Favori biziz, kapasitemizi sahaya yansıtıp hedefe doğru ilerlemek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Erdemir Baş Antrenörü Ahmet Çakı ise geçtiğimiz sezon son 3 haftada ligde kaldıklarını ancak bu yıl play-off oynayacaklarını söylerken, "Bu seneye play-off hedefiyle yola çıktık. Belki bir iki basamak daha yukarıdan play-off'lara girebilirdik. Bizim için play-off oynamak mutluluk verici. Tarihimizde ilk kez play-off oynayacağız. Sonuçta en iyi takımdan biriyiz. Kadromuzdaki oyuncular ve benim için ilk play-off olacak. Sadece Ümit Türkoğlu daha önce play-off oynamıştı. Efes Pilsen bu yıl ligi domine etti.
Biz ise play-off'a kalan 8 takım içerisindeyiz. Televizyon başında ve maçları izlemeye gelen takımlar iyi basketbol izlettirmek istiyoruz. Efes Pilsen bizden üstün takım. Ama amacımız iyi mücadele edip maç veya maçlar kazanabilmek. Takım olarak biz elimizden geleni göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
Efes Pilsen oyuncusu Kaya Peker, Play-off'a katılan bütün takımlara başarı dileklerini sunarken, "Biz normal sezonda 3 maç kaybetsek de burada işler daha farklı. Şampiyonluğa gitmek için Erdemir'i geçmek zorundayız. Onlar iyi takımlar. Öncelikle rakibimize başarılar diliyorum. Sezon başında Efes Pilsen'in çok hedefi vardı. Sezonu lider bitirmek önemliydi. Uzun süreçte Euroleague oynarken zorlu dönemlerden geçiyorsunuz. Biz liderliği kaybetsek de geri almayı başardık" şeklinde görüş belirtti.
Erdemirspor Takım Kaptanı Erdal Bibo ise kulüp tarihinde ilk kez Play-off oynayacaklarını söylerken, "Bu gerçekten önemli bir başarıdır. Efes Pilsen şampiyonluk için oynuyor. Biz de Cumartesi günü Efes Pilsen'e dişli bir rakip olacağımızı gösterdik. Ben şahsen çekişmeli bir seri olacağını bekliyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe Ülker'de Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan, öncelikle A Milli Takım ve Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken, "Biz hergün Tanjevic ile birlikteyiz. Kendisi ameliyatta verdiği kiloları geri aldı. Düzenli olarak yürüyüşler yapıyor ve antrenmanlara da geliyor. Bir anlamda mesaisini sürdürüyor ve sağlığı da iyi durumda" dedi. Bornova Belediyesi'nin ligde başarılı işlerin altına imza attığını söyleyen Yardımcı Antrenör Ertuğrul Erdoğan, "Baş
Antrenör Aclan Kavasoğlu ikinci ligde büyük bir sürpriz gerçekleştirerek takımı Beko Basketbol Ligi'ne taşıdı. Ligin en başarılı takımlarından biriler. Kadro ve yeni bir takım olarak çok önemli bir pozisyon elde ettiler. Bizim için play-off serisi zorlu geçecek. İyi takım ve sert oynuyorlar. Ama Fenerbahçe Ülker de hedefleri doğrultusunda kazanmak isteyecektir. Oyuncu ve deneyim açısından farklılık söz konusu. Biz bunu sahaya yansıtmak istiyoruz. Hedefimiz olan şampiyonluğa gitmek istiyoruz" diye konuştu.
Bornova Belediyesi Baş Antrenörü Aclan Kavasoğlu, ligdeki ilk senelerinde play-off oynamanın önemli olduğuna değinirken, "Bizim için ilk senemiz gelecek anlamında da önemliydi. Belediye Kuruluşu olarak basketbola bir anlam kattığımızı düşünüyorum. Playoff'a yedinci sıradan girdik. Sportif başarı bir anlamda gelebiliyor ki bu nedenle oynanan basketbolun övülmesi daha sevindirici. Fenerbahçe Ülker'in rakibi olmak zevk verici. Basketbol adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Skora da yansıtmak istiyoruz.
Fenerbahçe Ülker'in gücü ve kadrosu üst seviyede. Ama biz önce kendi kriterlerimizi sahaya yansıtmak istiyoruz. Maçın sonucunu etkileyeceğimizi düşünüyorum. İyi basketbol izlettirmek ilk dileğimiz" dedi.
Fenerbahçe Ülker oyuncusu Mirsad Türkcan, sakatlık durumunun iyi olduğunu söylerken, "Bütün takım çeşitli sakatlık sorunları yaşadı. Roko Ukic elini kırdı 3 hafta önce. Bizim en önemli oyunculardan biri durumunda. Ancak Roko oynayacak. Sezon başından bu yana çok şansızlık yaşıyoruz. Ama Çarşamba'dan itibaren yeni sayfa açacağız. Play-off'larda farklı basketbol oynanıyor. Her sene gibi biz şampiyonluk istiyoruz. Türkiye Kupasını kazandık. Ancak şampiyonluk daha önemli. Biz Bornova'yı geçmek istiyoruz"
diye konuştu.
Bornova Belediyesi oyuncusu Cüneyt Erden, takım arkadaşlarının çok heyecanlı olduğunu söylerken, "Daha önce play-off oynayan oyuncu sayısı yok. Ama play-off da anlatarak olmuyor. İlk maç bizim için önemli. Diğer maçlar daha önemli. Fenerbahçe Ülker gibi kaliteli takıma karşı oynayacağız. 2 sene de birinci lige çıktık. Şimdi play-off da oynayacağız. Play-off'a girebilmemiz için Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown maçları önemliydi. Fenerbahçe Ülker maçıyla play-off'a kalmayı başardık.
Fenerbahçe Ülker maçı ayrı önemliydi. Az da olsa iddiamız var. 0-0 başlamayı başardık. İstanbul'dan bir maç alabilirsek farklı şeyler olabilir" dedi.
Eşleşmelerde yer alan Beşiktaş Cola Turka'da antrenör Burak Bıyıktay'ın babası vefat ettiği için toplantıya katılmadı.
Beşiktaş Cola Turka Takım Menajeri Murat Murtazaoğlu, Baş Antrenör Burak Bıyıktay'ın babasının vefat etmesi nedeniyle toplantıya katılamadığını söylerken,"Baş Antrenör Burak Bıyıktay bu toplantıya katılacaktı. Ama babasının bu sabah vefat etmesi nedeniyle katılamadı. Türk Telekom lige istediği gibi başlayamadı ama toparlandı. Ankara'ya 2-0'lık avantajla gitmek istiyoruz. Akatlardaki mücadele bizim için çok önemli olacak" dedi. ABD'li oyun kurucu Marque Perry'nin durumuna değinen Murtazaoğlu ayrıca,
"Perry iyileşti ve antremanlara başladı. Geçen hafta maça çıktı ancak ağrıları artınca yine tedavisine devam edildi. Perşembe günü oynayacak gibi duruyor. Takımda bir sorun bulunmuyor" açıklamasında bulundu.
Türk Telekom Genel Menajeri Ahmet Arif Tuğran Beşiktaş Cola Turka Baş Antrenörü Burak Bıyıktay'a başsağlığı dilerken, "Türk Telekom olarak hedeflerimiz her zaman şampiyonluk. Bu amaçla yola çıkıyoruz. İlk dört hedefledik ama beşinci olduk. Beşiktaş Cola Turka karşısında iki maçı da kaybettik. İlk maçı İstanbul'da oynayacağız. Eğer o maçı kazanırsak geride kalan iki maçı Ankara'da oynayacağız. Yarı finale yükselmek istiyoruz. Tutku Açık sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Ümit Sonkol ise yetişecek gibi
duruyor. Hedefimiz ilk olarak yarı finale kalmak ve ardından da finale yükselmek" dedi.
Öte yandan toplantıya Banvit ve Pınar Karşıyaka'dan katılım olmaması dikkat çekti.
Beko Basketbol Ligi'nde Play-off mücadelesindeki eşleşmeler ise şu şekilde:
Efes Pilsen - Erdemir (1-0)
Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediyesi (0-0)
Banvit - Pınar Karşıyaka (0-0)
Beşiktaş Cola Turka - Türk Telekom (1-0)
(BÇ-ERS-ERS-S)