Basketbol'da play-off heyecanı başlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde play-off turları başlıyor. Beko Basketbol play-off çeyrek final ilk maçları 28 Nisan'da başlayacak.

Beko Basketbol Ligi’nde 2009-2010’da normal sezon tamamlanırken, basketbolseverleri play-off heyecanı başlıyor.

Normal sezonun bitmesinin ardından ligi ilk 8 sırada bitiren Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker, Banvit, Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka, Bornova Belediyesi ve Erdemir play-off çeyrek finalde mücadele etme hakkı elde ettiler.

Play-off çeyrek final mücadelesi, 28 Nisan Çarşamba günü Banvit-Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Ülker-Bornova Belediyesi karşılaşmalarıyla başlayacak. 29 Nisan Perşembe günü Efes Pilsen-Erdemir ve Beşiktaş Cola Turka-Türk Telekom karşılaşmalarıyla devam edecek heyecan, seri ilerledikçe yükselecek.

"Sezonun en ateşli zamanı başlıyor" sloganıyla start alacak play-off mücadelesi öncesi Swiss Otel’de düzenlenen basın toplantısında, Basketbol Federasyonu yöneticileri ve çeyrek finalde yer alacak takım temsilcileri bir araya geldi.

Basın toplantısının açılışını yapan Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, heyecanıyla coşkusuyla bir normal sezonu daha tamamladıklarını, geçmiş dönemde yaşadıkları güzelliklerin artarak devam etmesini umduğunu ifade ederek, play-off’ta mücadele edecek bütün takımlara başarılar diledi.

Federasyon Asbaşkanı ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Metin Şahin ise çok heyecanlı bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye Kupası dahil 271 müsabaka geride kaldı. MHK olarak canımızın sıkıldığı anlar oldu. Basketbol bir hata oyunu sonuçta. 8 takımımız final grubuna başlıyor. Kolay bir süreç değil. Sezonu burada tamamlayacağız. Play-off sürecinde yaşanacak coşku ve çabanın 2010 Dünya Şampiyonası öncesinde basketbol kamuoyu için de önemli bir işlevi olacağını düşünüyorum. Milli takımımızın kıymetli sporcuları bu takımlardan çıkacak. Biz en az hatayla maçları yönetmeye çalışacağız. Görevlendirdiğimiz arkadaşları titizlikle seçtik.

muyoruz en az hatayla yönetecekler. Büyük bir çaba göstereceğiz ve bizler de sizin gibi heyecanı yaşayacağız. Bu bakımdan herkese başarılar diliyorum."

Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise ligdeki heyecanı tüm halkla taşımak için bir iletişim planı yaptıklarını, bu amaçla play-off oynanan şehirlerde maçlara gelecek basketbolseverlerin hediye kazanma şansı yakalayacaklarını dile getirdi.

TAKIM TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ
Basketbol Federasyonu yetkililerinin ardından play-off’ta mücadele edecek takımların temsilcileri çeyrek final ile ilgili görüşlerini açıkladılar.

Beko Basketbol Ligi’nin normal sezonunu lider olarak tamamlayan ve çeyrek finalde Erdemir ile karşılaşacak Efes Pilsen’in antrenörü Ergin Ataman, takımını gösterdiği performanstan dolayı kutlayarak, "İkinci sezonda üst üste 27 galibiyetle en fazla sayı atıp, en az sayıyı yedik. Şimdi play-off’larda ciddi takımlarla oynayacağız. Çeyrek finaldeki rakibimiz son 10 maçta bizi en zorlayan takımlardan biri oldu. Kadro kapasitesi olarak ve hedef olarak favori gözüksek de Erdemir de son iki sezondaki yapısıyla lige renk katan bir takım. Favori biziz. Kapasitemizi sahaya yansıtıp hedefe doğru ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

Ataman, Avrupa Ligi’nden elenmelerinin ardından Avrupa’nın farklı takımlarıyla hazırlık maçları yaptıklarını, bu karşılaşmaların tempoyu yükseltmeleri açısından faydalı olduğunu dile getirdi.

Efes Pilsen’in başarılı oyuncusu Kaya Peker ise normal sezonda 3 maç kaybetmelerine rağmen play-off’ta işlerin farklı olduğunu söyledi.

Lacivert-beyazlı oyuncu, şampiyonluğa ulaşmak için Erdemir’i geçmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Erdemir iyi takım. Sezon başında Efes Pilsen’in çok hedefi vardı. Bunlardan biri olan sezonu lider olarak bitirmek önemliydi" dedi.

Efes Pilsen’in rakibi Erdemir’in genç antrenörü Ahmet Çakı ise favorinin rakipleri olduğunu ifade etti.

Çakı, bu sezona play-off hedefiyle başladıklarına dikkat çekerek, "Play-off oynamak mutluluk verici. Tarihimizde ilk kez play-off oynayacağız. Sonuçta ligin en iyi takımlarından biriyiz. Kadromuzdaki çok sayıda oyuncu ve benim için ilk play-off heyecanı olacak. Efes Pilsen bizden üstün. Amacımız rakibimiz karşısında iyi mücadele edip maç veya maçlar kazanmaya çalışmak" diye konuştu.

Erdemir’in oyun kurucusu Erdal Bibo ise Efes Pilsen’in şampiyonluk için oynadığını, yine de serinin çekişmeli geçeceğini söyledi.

FENERBAHÇE ÜLKER-BORNOVA BELEDİYESİ EŞLEŞMESİ
Çeyrek finalin bir diğer eşleşmesinde ise Fenerbahçe Ülker ile Bornova Belediyesi karşı karşıya gelecek.

Antrenör Bogdan Tanjevic’in yokluğunda takımın başında bulunan yardımcı antrenör Ertuğrul Erdoğan, hastalığı nedeniyle ameliyat olan Tanjevic hakkında bilgiler vererek, şunları söyledi:

"Her gün Tanjevic ile birlikteyiz. Ameliyattan sonra kaybettiği kiloları almaya başladı. Antrenmanlara geliyor ve izliyor. Söylenmesi gerekenleri de söylüyor. Rakibimiz Bornova Belediyesi ligin en başarılı takımlarından biri. Seri zorlu geçecek. Hedeflerimiz doğrultusunda kazanmak istiyoruz. Bu sezon çok sakatlık yaşadık. Antrenörümüzün durumunu da ekleyince daha dramatik oluyor. Oyuncularımız iş disipliniyle ve azimle çalışıyor. Tahmin ediyorum Ukic’in takıma dönmesiyle daha da güç kazanacağız."

Fenerbahçe Ülker oyuncusu Mirsad Türkcan da sakatlığının geçtiğini ve iyi durumda olduğunu, takımın en önemli oyuncularından Ukic’in de oynayacak duruma geldiğini söyledi.

Tecrübeli oyuncu, her sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk istediklerini ve bu amaçla Bornova Belediyesi’ni geçmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bornova Belediyesi Antrenörü Aclan Kavasoğlu ise ilk sezonlarının gelecek adına önemli olduğunu belirterek, "Fenerbahçe Ülker’in rakibi olmak zevk verici. Gücü ve kadrosu üst seviyede. Biz önce kendi oyunumuzu sahaya yansıtmak istiyoruz. Maçın sonucunu etkileyeceğimizi düşünüyorum. Bu seride gücümüzü kullanmak istiyoruz. İyi basketbol oynayacağımıza inanıyorum" dedi.

İzmir temsilcisinin tecrübeli oyuncusu Cüneyt Erden, Fenerbahçe Ülker karşısında az da olsa iddiaları olduğunu, İstanbul’da maç kazanmaları halinde serinin farklı geçeceğini dile getirdi.

Play-off çeyrek finalin bir diğer eşleşmesinde Türk Telekom’un rakibi olan Beşiktaş Cola Turka’nın takım menajeri Murat Murtazaoğlu, seriye 1-0 önde başlayacaklarını, İstanbul’daki ilk maçı kazanarak Ankara’ya 2-0 önde gitmenin avantajını kullanmak istediklerini ifade etti.

Türk Telekom Genel Menajeri Ahmet Arif Tuğran da takım olarak her zaman hedeflerinin şampiyonluk olduğunu anlatarak, "Bu amaçla yola çıkıyoruz. İlk dördü hedefledik, ama 5. olduk. Beşiktaş Cola Turka karşısında iki maçı da kaybettik. İlk maçı İstanbul’da oynayacağız. Eğer o maçı kazanırsak geride kalan iki maçı Ankara’da oynayacağız. Yarı finale yükselmek istiyoruz. Tutku Açık sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Ümit Sonkol yetişecek. İlk hedefimiz yarı finale kalmak ve ardından da finale yükselmek diye konuştu.

Çeyrek finalde karşı karşıya gelecek Banvit ile Pınar Karşıyaka temsilcileri ise hava muhalefeti nedeniyle toplantıya katılamadılar.