Real Madrid zirve mücadelesinden kopmadı

İspanya La Liga'da Barcelona ile arasındaki 1 puanlık farkın açılmaması ve şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Real Madrid, Zaragoza'yı evinde 1-2 mağlup etmeyi bildi. Real Madrid'in golleri Raul ve Kaka'dan gelirken. Zaragoza'nın tek golü Suazo'dan geldi.Real Madrid böylelikle Barcelona ile arasındaki 1 puanlık farkı korudu.

La Liga'nın Lideri Barcelona'nın Camp Nou'da Xerez'i mağlup ettiği haftada puan kaybına tahammülü olmayan zirve takipçisi Real Madrid, düşme potasından uzaklaşarak rahatlamak isteyen Zaragoza'ya konuk oldu.

La Romareda'daki karşılaşmada Undiano Mallenco hakemlik yaptı.

Sakatlanan Van der Vaart'ın yerine oyuna giren Raul'un direkten dönen topu dışında net bir pozisyonun yaşanmadığı ilk yarıda gol sesi çıkmadı, taraflar soyunma odasına 0-0 beraberlik sonucuyla gittiler.

Ev sahibi ekip de ilk yarıda zorunlu bir değişikliğe gitmek zorunda kaldı; Zaragoza'nın en golcü ismi Suazo 20. dakikada Ramos'la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve yerini Colunga'ya bırakmak zorunda kaldı.

İkinci yarıya baskılı başlayan Real Madrid 50. dakikada golü buldu; Ronaldo'nun vuruşunda kaleciden dönen topu tamamlayan Raul takımına skor avantajını yakaladı.

Ev sahibi ekip ikinci şoku 52'de yaşadı; Higuain'e dirsek atan Contini kırmızı kart gördü, takımını sahada 10 kişi bırakınca ipler tamamen Real Madrid'in eline geçti.

Fakat 61. dakikada Tapias tarafından savunmanın arasına gönderilen topa hareketlenen Colunga, Casillas'tan kıvrak bir şekilde sıyrılarak skora denge getirdi. Pozisyonda Garay'ın çabası da topun ağlara gitmesine engel olmaya yetmeyince skor 1-1 oldu.

66. dakikada Guti'nin kullandığı serbest vuruşta Sergio Ramos'un kafa vuruşu direkten dönerken, Benzema'nın şutunda vücudunu topa siper eden Eliseu bir süre yerde kaldı.

Kaka golle döndü; kendisini 2010 Dünya Kupası Finalleri'ne sakladığı eleştirilerinin hedefindeki Brezilyalı oyuncu 82. dakikada Ronaldo'nun pasıyla takımının mücadelede bir kez daha skor avantajını yakalamasını sağlayarak maçın 1-2 bitmesini sağladı.

İspanya La Liga Ligi son haftalara girerek heyecanın giderek artması heyecan dolu haftalar La Liga severleri bekliyor!