Kasımpaşa-fenerbahçe Maçının Ardından

Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı

  Fenerbahçe , Kasımpaşa ' yı 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı . Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum , Kasımpaşa karşısında ikinci yarıda çok gol pozisyonuna girdiklerini , daha iyi oynayan takımın kazandığını söyledi .
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum , gündüz maç oynamanın kolay olmadığını ifade ederek , iyi oynayan takımın kazandığını ifade etti . Daum , " Maçta olmak için 45 dakika gerekti . İkinci yarıda tempoyu yükselttik , daha fazla baskı kurduk ve pozisyon ürettik . Ancak ürettiğimiz pozisyonlarda başarılı olamadık , biraz talihsizlik , biraz dikkatsizlik vardı . Bugünkü maçta altın değerinde bir gol attık . Daha fazla gol atabilirdik . Özellikle
Bekir adına çok seviniyoruz . Bütün sezon çok çalıştı . Belki her zaman forma şansı bulamadı , ama bugünlerde ne kadar değerli olduğunu gösterdi . Şampiyonluk yolunda bu golü atmakla çok büyük katkısı oldu " dedi .
Tecrübeli teknik adam , bu akşam yapılacak Galatasaray-Bursaspor maçıyla ilgili bir soru üzerine , Bursaspor ' un bugüne kadar çok iyi oynadığını belirterek , " Bugün de iyi oynarsa bizim için sürpriz olmaz . Ancak Galtaasaray için de çok önemli bir maç . Galip gelerek bize ve Bursaspor ' a daha yakın olmak isteyecek . Bu tip maçlar her zaman açık geçer . Tabii bizim umduğumuz şey Bursaspor ' un puan kaybetmesi " diye konuştu .
Daum , maçtan önce Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ' ın kulağına ne söylediğiyle ilgili soruya , " Tam hatırlamıyorum ama gelecekte yapacağım tatille ilgili konuştum galiba " diye cevap verdi .
Bir gazetecinin , " Haftaya Bekir ile Bilica arasında seçim yapmakta sıkıntı yaşar mısınız? " sorusu üzerine , " Bu tip problemler beni sevindirir . Bazı durumlarda kadromuz sakatlıklar ve cezalılar yüzünden daralmıştı . O tip sıkıntılar hocayı üzer . Şimdi kadro daha geniş oluyor " ifadelerini kullandı .
Fenerbahçe ' nin galibiyet golünü atan Bakir , maç boyunca çok üstün oynadıklarını belirterek , " Çok ciddi pozisyonlar kaçırdık . Ancak vazgeçmeyip hep golü düşündük . Artık akşamki maçı bekleyeceğiz . Bundan sonra kalan haftalarda sadece kendi işimizi düşüneceğiz . Fenerbahçe formasıyla ilk defa gol attım . İnanılmaz derecede mutluyum . Golü kimin atacağı önemli değildi . Hafta boyunca derbi gibi bu maçı önemsedik ve kazandık " diye konuştu .

VURAL : " GOLDEN SONRA ATAK YAPALIM DİYE ÇOK UĞRAŞ VERDİK "
Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise ilk yarıda daha üstün oynadıklarını , ancak ikinci yarıda rakiplerinin daha baskılı bir futbol ortaya koyduğunu söyledi . Vural , " İkinci yarıda 56 . ve 75 . dakika arasında Fenerbahçe daha baskılı oynadı . Bizi kendi sahamızdan çıkarmadı . 76 . dakika bir korner topunda gol oldu . Golden sonra atak yapalım diye çok uğraş verdik . Fenerbahçe golden sonra skoru korumaya çalıştı . Biz çevirelim diye uğraş verdik , ama olmadı " dedi .
Maçın hakemi Cüneyt Çakır ' ın iyi maç yönettiğini kaydeden Vural , " Türk hakemliği adına çok mutluyum . Çakır , Fulham-Hamburg maçını yönetecek . Bugün de iyi yönetti ' ' dedi .
Yılmaz Vural , 36 puanları olduğunu , küçük de olsa düşme tehlikesi yaşamamak için önümüzdeki hafta en az 1 puan almak istediklerini söyledi .
" Maç öncesi Daum ile neler konuştunuz " şeklinde soruya Vural : " Daum ' un kişiliğine yorumum olmaz . Türk ve yabancı antrenör arasındaki uçurumun gerekçesi nedir diye hep merak etmişimdir . Zaman zaman bununla ilgili konuşmuşumdur . Maçtan sonra tebrik ettik , kutladık " şeklinde cevap verdi .
Kasımpaşa ' nın başarılı futbolcusu Sancak , çok basit bir gol yediklerini ifade ederek , haftaya oynayacakları Sivasspor maçını kazmak istediklerini söyledi . Sancak , Fenerbahçe ' ye şampiyonluk yolunda başarı dileyerek sözlerini tamamladı .