Fenerbahçe Kasımpaşa'ya konuk oluyor

Turkcell Süper Lig'in 31.haftasında zirvesinde Fenerbahçe yer aldı. Geçen hafta Beşiktaş'ı 1-0 yenen Fenerbahçe bu kez ilk yarıda 3-1 mağlup olduğu Kasımpaşa'ya konuk oldu. Kasımpaşa deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, 76. dakikada Bekir'in kafa golüyle mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.İşte Kasımpaşa-Fenerbahçe maçının ayrıntıları ve foto galeri

Turkcell Süper Lig'in 31.haftası zirve mücadelesinde Fenerbahçe bugün saat 15:00'da Recep Tayyip Erdoğan Stadında Kasımpaşa'ya konuk oluyor. Lider Bursaspor'dan zirveyi devralması için bu maçtan mutlak galibiyetle dönmesi gereken Fenerbahçe son çalışmasını tamamlayıp Kasımpaşa Stadına doğru yola çıktı.

Bütün maçların aynı saatte oynanması kararına Türkiye Futbol Federesyonu 32.haftadan itibaren geçerli kılınacağına karar verildi.

Fenebahçe'de cezalı durumda olan Bilica'nın yerine Bekir'in oynayacağı bildirildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Beşiktaş maçında çıktığı taktik ile Kasımpaşa'yı devirmeye ve Zirvedeki Bursaspor'un Galatasaray ile maçını izlemeye çekilmesi bekleniliyor.

Kaımpaşa tarafında ise tamamen kümeden uzaklaşmak ve rahatlamak isteniyor. Kesin olarak küme mücadelesinden kurtulmuş sayılmayan Kasımpaşa'da ise ilk yarıdaki maçın kahramanı Gökhan Güleç ilk 11'e alınırken. Brezilyalı Moritz kadroda olmayacağı bildirildi.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe

Volkan
Gökhan
Lugano
Bekir
Dos Santos
Emre
Deniz
Özer
M.Topuz
Alex
Güiza


Kasımpaşa


Murat Şahin
Sancak
Ergün
Barış
Koray
Keller
Merthan
Murat Erdoğan
Yekta
Gökhan Güleç
Cenk


STAT: Recep Tayyip Erdoğan
ZAMAN: 25 Nisan Pazar 15:00
Hakemler:Cüneyt Çakır, Muhittin Gürses, Kemal Yılmaz


MAÇTAN NOTLAR...
Fenerbahçe’nin Turkcell Süper Lig’de Kasımpaşa ile yaptığı mücadelede cezalı Bilica’nın yerine savunmada Bekir görev yaptı.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Daum, hafta içi yapılan antrenmanlarda denediği gibi savunmada Lugano’nun yanında Bekir’e şans verdi. Alman teknik adam, diğer mevkilerde ise herhangi bir değişikliğe gitmedi.

BİLİCA VE VEDERSON CEZALI
Sarı-lacivertli ekipte Kasımpaşa maçında kart cezaları bulunan Bilica ve Vederson, kadroda yer almadı.

Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Bilica’nın yanı sıra, aynı maçta son dakikalarda kırmızı kartı nedeniyle 2 maç ceza alan Vederson, bu önemli maçta takımlarını yalnız bıraktılar.

Sarı-lacivertli ekibin kadrosunda bu ikilinin yanı sıra Cristian ve Uğur yer almadı.

FENERBAHÇE TARAFTARINDAN YÖNETİM KURULUNA TEŞEKKÜR
Fenerbahçeli taraftarlar, Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda kendilerine ayrılan kısmın büyük bir bölümünü doldurdu.

Stadın kale arkasındaki bir kısımın önemli bir bölümü boş kalırken, karşılaşmayı 4 bini aşkın Fenerbahçeli taraftarın izlediği görüldü. Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, Fenerbahçeli taraftarlara 5 bin 34 kişilik yer ayırdıklarını açıklamıştı.

Fenerbahçe Kulübü, biletleri, üzerinde yazılı bedelle satın alan kulüp üyeleri, taraftar kart sahipleri ve Fenercell abonelerinin ödedikleri bilet bedelinin bir bölümünü promosyon olarak karşılarken, taraftarlar bu sayede Kasımpaşa Kulübü’nün bilet fiyatını 120 lira olarak açıkladığı maçı, 50 veya 80 liralık ücret ödeyerek izleyebildi.

Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubu, tribünde açtığı pankartta yönetimin bilet jestine teşekkür etti. Pankartta, "Taraftarımıza yapmış olduğu fedakarlıktan dolayı yönetimimize teşekkür ederiz" denildi.

DAUM, FUTBOLCULARIYLA ATMOSFERİ GÖZLEMLERİ
Maçın başlamasına 1,5 saat kala Recep Tayyip Erdoğan Stadı’na gelen sarı-lacivertliler, soyunma odasına girip, ardından da atmosferi gözlemlemek için sahaya çıktı.

Teknik direktör Christoph Daum da futbolcularıyla birlikte tribünlerdeki atmosferi gözlemleyip, sahayı inceledi.

EVLERDEN FENERBAHÇE’YE DESTEK
Kasımpaşa Stadı’na yakın konumda bulunan bazı konutlardan Fenerbahçelilere sevgi gösterilerinde bulunuldu.

Fenerbahçe futbol takımı kafilesi stada giriş yaptığında, soyunma odasına doğru ilerlerken, çevredeki evlerden taraftarlar sarı-lacivertlilere sevgi gösterileri yaptı.

Çevredeki evlerin çatı ve balkonlarından da karşılaşma ilgiyle izlendi.

MAÇTAN DAKİKALAR

93. Dakika Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 77 numarayla Gökhan Gönül Giren oyuncu 24 numarayla Deniz Barış
92. Dakika Yekta sağdan ceza alanına ortasını gönderdi, Gökhan kritik bir hamleyle yopu uzaklaştırdı.
91. Dakika Fenerbahçe atağında Deivid sağ korner çizgisi yanından rakibini geçerek ceza sahası içine girdi, arka direğe ortaladı ama savunma kafayla topu kaleci Murat'a kazandırdı.
90. Dakika 4. Hakem Hakan Ceylan maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
90. Dakika Fenerbahçe'de Andre Santos ceza yayı üzerinden serbest vuruşu kullandı, direkt kaleye şutunu vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
89. Dakika Fenerbahçe Alex'in düşürülmesi sonucunda ceza yayı üzerinde serbest vuruş kazandı
88. Dakika Fenerbahçe'de Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Guiza Giren oyuncu 39 numarayla Gökhan Ünal
86. Dakika Fenerbahçe atağında Lugano Alex'e doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
84. Dakika Özer'in tedavisi oyun alanının dışında yapılacak
83. Dakika Fenerbahçe'de Özer, Koray ile girdiği ikili mücadele sonucunda yerde kaldı.
81. Dakika Gökhan Gönül sağ kanattan son çizgiye iyi indi. Ortasını içeri açtı. Ancak o bölgedeki Güiza topa yetişemedi.
80. Dakika Keller uzaklardan şansını denedi. Top farklı şekilde dışarı çıktı.
79. Dakika Murat Erdoğan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Cenk yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.
78. Dakika Yekta sol kanata doğru uzun oynadı ama savunmada Lugano araya girerek topu taca gönderdi
77. Dakika Kasımpaşa atağında Gökhan Güleç sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
76. Dakika Fenerbahçe Bekir'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.
76. Dakika GOOOOOOOOL (Bekir İrtegün)
75. Dakika Kasımpaşa'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 5 numarayla Sancak, Giren oyuncu 2 numarayla Özgür Öçal
74. Dakika Kasımpaşa'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 17 numarayla Şahin Giren oyuncu 24 numarayla Gökhan Güleç
73. Dakika Fenerbahçe oyunu Kasımpaşa ceza sahasına yıkmış durumda. Özer'in şutuna Murat Şahin iki hamlede sahip oldu.
72. Dakika Sağ kanattan yerden yapılan orta penaltı noktası üzerine yöneldi. Güiza arkasındaki Özer ve Alex'e bıraktı. Ancak iki futbolcu da topa yetişemedi..
72. Dakika Sağ kanattan yerden yapılan orta penaltı noktası üzerine yöneldi. Güiza arkasındaki Özer ve Alex'e bıraktı. Ancak iki futbolcu da topa yetişemedi..
71. Dakika Sağ kanattan kullanılan korner kale sahası üzerine düşen topu Murat Şahin kalesinden çıkarak aldı
70. Dakika Köşe vuruşunda Murat ceza alanına gelen topu kontrol etti..
69. Dakika Selçuk'un ceza alanı içi sağ kısmında penaltı noktası gerisine ortasını alan Güiza göğsüyle indirip vurdui defansa çarpan top kornere gitti.
68. Dakika Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Mehmet Topuz yükseldi kafayı vurdu ve top az farkla üstten auta çıktı.
67. Dakika Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Murat çıkarak topu yumrukla uzaklaştırdı.
66. Dakika Özer sol kanattan topla hızla ceza sahası içine girdi, rakibini geçerek önünü boşaltmak istedi ama savunma ayak koyarak topu kornere gönderdi.
65. Dakika Kasımpaşa'da Yekta sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Cenk yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.
64. Dakika Fenerbahçe'de Bekir hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
63. Dakika Serbest vuruş hemen kullanıldı. Ceza sahasında Selçuk'tan önce Koray kritik bir müdehale yaparak topu uzaklaştırdı.
62. Dakika Kasımpaşa'da Ergün Teber hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
61. Dakika Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Murat çıkarak yumrukla topu uzaklaştırdı.
60. Dakika Kasımpaşa atağında Keller sağ kanattan korner çizgisine indi, ceza sahası içine yerden pasını verdi ve savunmada Lugano ayak koyarak topun Şahin'e gelmesini engelledi.
59. Dakika Fenerbahçe'de Alex sağ kanattan bir kez daha korneri kullandı, arka direğe ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
58. Dakika Alex korneri paslaşarak kullandı. Gökhan'a gelen topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.
57. Dakika Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Alex ceza sahası içinde topla buluştu, dönerek şutunu vurdu ve top savunmaya çarparak az farkla kornere çıktı.
56. Dakika Fenerbahçe'de Selçuk rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
54. Dakika Fenerbahçe'de Alex sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Özer yükseldi ama hakem öncesinde Özer için ofsayt kararı verdi.
53. Dakika Alex ceza alanına doğru soldan sokulurken Yekta'nın faulü ile yerde kaldı. Fenerbahçe serbest vuruş kullanacak.
52. Dakika Alex, ceza sahasına girmek iseyen Emre'nin koşuyoluna bir pas attı. Defanstan seken top sol çaprazda Güiza'nın önüne düştü. Güiza'nın vuruşunda top savunmadan döndü.
51. Dakika Sağdan Güiza ceza alanına ortasını gönderdi, defans topu karşıladı..
50. Dakika Emre Toraman soldan defansın arkasına yerden pasını attı. Murat Erdoğan yetişemedi topa.
49. Dakika Keller sağ kanattan içeriye yerden ortasını yaptı. Bekir penaltı noktası üzerinde topu alarak arkadaşlarına kazandırdı...
48. Dakika Gökhan sağ kanattan ceza alanına orta şut karşımı bir top gönderdi, Güiza bu topa dokunmak istedi ama top Murat'ta kaldı.
47. Dakika Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan rakibini geçerek ceza sahası içine girmek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.
46. Dakika Fenerbahçe atağında Emre sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
46. Dakika Kasımpaşa hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.
Devre Arası Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor.
45. Dakika Kasımpaşa'da Murat Erdoğan sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmaya gelen Selçuk kafayla topu uzaklaştırdı.
45. Dakika İlk yarı 2 dakika uzayacak..
44. Dakika Fenerbahçe son dakikada etkili geldi, ceza alanında Güiza'ya atılan pası kontrol eden İspanyol oyuncu sağ çaprazdan vurdu ama top Ergün'den döndü, dönen topu Emre ceza alanında aldı ama kullanamadı, daha sonra dışa açılan pasa Göhan gelişine vurdu, top yandan auta gitti.
43. Dakika Özer ceza alanına şık bir çalımla girdi ama Yekta son anda ayak koyup topu kalecisine kazandırdı ve atak sona erdi.
42. Dakika Fenerbahçe atağında Emre ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
41. Dakika Alex'in ceza alanı önünde kaptığı topu alan Özer ceza alanına bekletmeden ortaladı, Merthan'ın kasından seken topa sağ çaprazda iner inmez Güiza vurdu ama yandan auta gönderdi.
40. Dakika Özer soldan içeri girmek istedi. Ancak topu ayağından fazla açtı.
39. Dakika Sol kanattan ilerleyen Şahin'e faul yapan Lugano, Cüneyt Çakır tarafından uyarıldı
37. Dakika Kasımpaşa'da kaleci Murat ve Koray'ın tedavileri tamamlandı ve maç devam ediyor
36. Dakika Kasımpaşa'da kaleci Murat ve Koray hava topunu almak isterlerken çarpışınca sakatlandılar ve tedavileri için maça ara verildi.
35. Dakika Mehmet Topuz ceza sahası yayı üzerinde yerde kaldı. Ancak hakem avantaja bıraktı. Atak yönü sol kanada çevrildi ancak Keller topu kazandı.
34. Dakika Özer ceza sahası içine uzun oynadı ama kaleci Murat çıkarak Alex'ten önce topun sahibi oldu.
33. Dakika Fenerbahçe atağında Sancak sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunmada Bekir ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
32. Dakika Fenerbahçe atağında Guiza savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
31. Dakika Kasımpaşa'da Yekta sol kanattan korner kullandı, kaleye doğru ortasını yaptı ama kaleci Volkan yumrukla topu uzaklaştırdı.
30. Dakika Mehmet Topuz sağ kanatta Selçuk'tan aldığı pasla içeriye bakıp ortasını yaptı, penaltı noktasında Keller ile yan yana olan Özer yerde kaldı ama hakem oralı olmadı.
29. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kimseye değmeden ters kanattan taca çıktı
28. Dakika Koray'ın sağ kanada göndermek istediği uzun pas arkadaşının çok uzağından auta gitti.
27. Dakika Yekta kafa ile kaleci Murat'a pas atmak istedi. Ancak top kısa düştü. Güiza araya girmek istedi. Murat Şahin kalesinden çıkarak tehlikeyi önledi
25. Dakika Murat Erdoğan, Şahin'i savunmanın arkasına kaçırmak istedi. Andre Santos, Şahin'den önce topa sahip oldu.
24. Dakika Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Özer ceza sahası içine havadan pasını verdi, Alex sol çaprazda ceza sahası içinde gelişine sert vurdu top kaleci Murat'tan sekti sonrasında Alex topu aldı penaltı noktasına doğru pasını verdi Özer bu kez gelişine plase vuruş yaptı ama top kaleci Murat'ta kaldı.
23. Dakika Murat Erdoğan çok adamla ve organize gelişen Kasımpaşa atağında uzaktan kaleyi vurmayı seçti, ama sol ayağıyla şutu üstten auta gitti.
22. Dakika Gökhan Gönül sağdan Güiza'nın koşuyoluna bir pas attı. Murat Şahin kalesinden çıkarak Güiza'dan önce topa sahip oldu
21. Dakika Kasımpaşa atağında Murat Erdoğan ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı
20. Dakika Lugano kendi hatasıyla oluşan atakta Cenk'in kaleye hareketlenmesini kritik bir hamleyle engelledi..
19. Dakika Penaltı noktası önüne yönelen topa Selçuk kafa vurdu. Ancak top kimseye değmeden dışarı çıktı...
18. Dakika Fenerbahçe atak yönüne göre sağ kanattan korner kullanacak. Alex topun başında. Ceza sahası içerisi kalabalık..
17. Dakika Fenerbahçe atağında Emre ceza sahası içine arapasını verdi ama top kaleci Murat'a geldi.
16. Dakika Cenk'e atılan derin pasta ofsayt bayrağı kalktı..
15. Dakika Kasımpaşa takımı Fenerbahçe'ye önde basıyor. Fenerbahçeli futbolcular sadece uzun toplarla Kasımpaşa savunmasını aşabiliyor.
14. Dakika Ergün soldan Yekta'ya uzun bir pas attı. Ancak top çok hızlı... Yetişemedi Yekta..
13. Dakika Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Özer kaleye doğru arapasını verdi, Mehmet Topuz hareketlendi bekletmeden şutunu vurdu ve kaleci Murat'a çarpan top az farkla kornere çıktı.
12. Dakika Emre defansın arkasına sarkan Özer'e derin pasını gönderdi ama bu top biraz hızlı olunca kaleci Murat'a kadar ulaştı..
11. Dakika Alex'in defansın arkasına sarkan Güiza'ya derin pas düşüncesinde araya yine Merthan girdi.
10. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ korner çizgisi yanından topu içeriye çevirdi ama savunma araya girerek Guiza'dan önce topu uzaklaştırdı.
9. Dakika Alex ön direğe ortasını yaptı. Savunmada Koray topu kafayla uzaklaştırdı
8. Dakika Mehmet Topuz sol kanattaki Özer'e uzun bir pas atmak istedi. Keller araya girdi ve topun Özer'e gelmesini engelledi.
7. Dakika Mehmet Topuz sağ kanattan süreklediği atakta içeri ortasını gönderdi, Yekta topu uzaklaştırdı.
6. Dakika Soldan kazanılan köşe vuruşunda Yekta'nın ceza alanına ortasında Volkan topu kontrol etti.
5. Dakika Kasımpaşa atağında Sancak sol kanatta rakibi Gökhan Gönül'den topu aldı, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top Lugano'ya çarparak kornere çıktı.
4. Dakika Fenerbahçe kendi yarı sahasında oyun kutuyor. Kasımpaşalı futbolcuların presi var..
3. Dakika Alex ceza alanına göbekten sokulurken son anda Merthan araya girdi ve top soldan taca gitti..
2. Dakika Kasımpaşa atağında Cenk ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
- İki takıma da başarılar dileriz.

Ve 90 dakika F.Bahçe'nin vuruşuyla başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda 15.00'te başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

İŞTE İLK 11'LER

KASIMPAŞA: Murat Şahin, Keller, Merthan, Koray, Ergün, Emre Toraman, Murat Erdoğan, Yekta, Sancak, Şahin Aygüneş, Cenk

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Lugano, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza