Tarsus Cup Uluslararası Tenis Turnuvası Sona Erdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tenis Kulübü tarafından ilk kez düzenlenen "Tarsus CUP Uluslararası Tenis Turnuvası" sona erdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde Tenis Kulübü tarafından ilk kez düzenlenen "Tarsus CUP Uluslararası Tenis Turnuvası" sona erdi. 24 ülkeden 60 tenisçinin katıldığı turnuvada Belçikalı Alexandre Folie rakibini 2-0 yenerek birinci oldu.
Tarsus Tenis Kulübü tesislerinde düzenlenen turnuvanın final maçını Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.
17 Nisan'da başlayan turnuvanın final maçında Estonyalı Jurgen Zopp rakibi Belçikalı Alexandre Folie 2 sette yenilerek ikinci oldu.
Türkiye'nin yanı sıra Hollanda, Rusya, İsviçre, Polonya, Fransa, Belçika, ABD, Almanya, İtalya, İngiltere, Çekoslovakya, İspanya, İngiltere, Romanya, Sırbistan, Arnavutluk, Slovakya, Sırbistan, Estonya, Portekiz, Makedonya, Macaristan, Ukrayna, Bulgaristan, Kanada ve Norveç'ten sporcuların katıldığı turnuva heyecanlı anlar yaşandı.
Tenis Kulübü Başkanı Ali Cerrahoğlu, kupa ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, Turnuvanın ITF FUTURE kategorisinde ve toplam 10 bin dolar ödüllü olduğunu, sporcuların 17-19 Nisan tarihleri arasındaki maçlarda 32 kişilik ana tabloya girebilmek için kıyasıya mücadele ettiğini söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus'un uluslararası bir turnuvaya ev sahipliği yaptığı için mutlu olduğunu belirterek "Dinlerin, medeniyetlerin buluştuğu Tarsus'ta uluslar arası tenis turnuvasına da ev sahipliği yaptığı için çok mutluyuz. İnşallah bu turnuvaya gelecek yıllarda daha kapsamlı olur. Turnuvada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise yaptığı konuşmada, "Tenis sporunda maalesef Türkiye'de istediğimiz düzeyde değiliz. İşte bu açığımız kapatmak ve başarılı olmak için Tarsus olarak bir çalışma yaptık. Çok güzel bir turnuva oldu. İnşallah Tarsus'ta çok önemli tenisçiler çıkacaktır. Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki bu turnuvanın ikincisini yapacağız" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından sponsor firmalara, turnuvada emeği geçen kuruluşlara plaket verilirken, sporculara kupaları verildi.