Robinho için Beşiktaş atağa kalktı

Beşiktaş yönetimi gelecek sezon başarı sağlamak için Brezilya'nın Santos kulübünde forma giyen Brezilyalı yıldız Robinho için 15 milyon doları gözden çıkardı. Santos takımının bu teklife sıcak baktığı ve Robinho'yu ikna etme çabalarına başladığı ifade edildi.

Fenerbahçe mağlubiyeti ile ligdeki şampiyonluk yarışından kopan Beşiktaş, gözünü transfere çevirdi. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu önce Almanya sonra da İtalya'da bir dizi görüşme yaptı. Bayern Münih, İnter ve Milan yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunan futbol komitesine, Başkan Yıldırım Demirören de eşlik etti. Gelecek sezona iki yıldız transferle girmeyi hedefleyen Siyah-Beyazlı yönetim, Kevin Kuranyi ve Quaresma gibi isimlerle temasa geçerek futbol piyasasının nabzını yokladı. Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticilerin gönlünde ise Brezilyalı büyük bir yıldızın Beşiktaş formasını giymesi yatıyor. Manchester City'den kiralık olarak futbola başladığı Santos kulübüne giden Robinho, Beşiktaş yönetiminin rüyalarını süslüyor.

Oyuncunun bonservis bedelinin 15 milyon Euro'yu geçmesi ve Türkiye'ye gelmekte isteksiz davranması bu transferi biraz zora girmesine neden oluyor. Siyah-Beyazlılar ise Robinho konusunda ısrar ediyor. Manchester City macerasından sonra ülkesine dönen yıldız oyuncunun tek hedefi Dünya Şampiyonası'nda forma giyebilmek. City'den ayrılma nedeni de sürekli olarak oynayamaması. Milli takıma hazır olarak gitmek isteyen Robinho'nun, Dünya Kupası'nda göstereceği performans, futbol kariyerinde de belirleyici olacak. Şampiyonada vasat bir görüntü çizmesi halinde Beşiktaş yeniden yıldız oyuncu ile temasa geçmeyi deneyecek. Ricardinho, Kleberson, Roberto Carlos, Elano, Dos Santos ve Alex gibi Türkiye'de forma giymiş Brezilyalıların düşünceleri de Robinho'yu ikna etmek için kullanılacak. Futbol komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Beşiktaş'ın iki yabancı yıldız alacağını ifade ederek, "Biz alacağımız bu oyuncularla Beşiktaş'ı mali olarak sıkıntıya sokmayacağız. Sponsorları devreye sokmaya çalışıyoruz. Beşiktaş camiası bu konuda rahat olsun. Yurtdışında yaptığımız araştırmalar sonrasında takımı sırtlayacak iki yabancı oyuncu getireceğiz." ifadesi kullanıldı.

Mustafa Denizli rekora çıkıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Sivasspor maçı ile birlikte Yıldırım Demirören döneminin en fazla görev yapan çalıştırıcısı olacak. Jean Tigana'nın rekorunu kıracak olan Denizli 55 kez lig maçı heyecanını yaşayan Jean Tigana'yı 56 maçla geride bırakacak. Yıldırım Demirören döneminde Vicente Del Bosque, Rıza Çalımbay, Jean Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli görev aldı.

Kartal'da 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş Kadın, Aile ve Çocuk İstişare Heyeti, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı, Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan gelen çocuklarla birlikte kutladı. BJK Koleji'nde gerçekleştirilen kutlamaya Başkan Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören ile Rodrigo Tello'nun eşi ve oğlu da katıldı. Ayrıca İstanbul'da öğrenim gören Japon öğrenciler kutlamada yer aldı. Demirören, BJK Koleji'ndeki çocukların ahlaklı yetişeceğini söyledi.