Celtics, Jazz Ve Spurs Geceyi Galibiyetle Kapattılar

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam etti. Boston Celtics, Utah Jazz ve San Antonio Spurs gecenin kazanan ekipleri oldular.

 
Boston : 100 - Miami : 98
Evinde oynadığı ilk 2 maç ; ı kazanarak saha avantajını iyi kullanan Doğu Konferansı ' nın gü ; ç ; lü ; takımlarından Boston Celtics , Miami Heat ' i deplasmanda da yenerek seride durumu 3-0 ' a getirdi .
NBA ' de şampiyonluğunun iddialı ekiplerinden Boston Celtics , Miami Heat ' Ã ; ® ; deplasmanda 100-98 yenerek Doğu Konferansı play-off ilk tur serisinde durumu 3-0 yaptı ve Konferansı yarı finali yolunda ö ; nemli bir adım atmış oldu . Amerikan Airlines Arena ' da oynanan ve 19 bin 500 basketbolseverin izlediği karşılaşmada Boston ' a galibiyeti getiren isim , durum 98-98 iken son saniye attığı basketle Paul Pierce oldu . Pierce mü ; cadeleyi 32 sayıyla noktalayarak takımının en skorer ismi olurken , Ray Allen 25 , Rajon Rondo
ise 17 sayıyla maç ; ı tamamladılar . Boston ' da Kevin Garnett da attığı 16 sayıyla takımı adına galibiyete katkı sağladı .
Sü ; per yıldız Dwyane Wade ' li kadrosuna karşın Boston ' a direnemeyen Miami Heat , seride şansını iyice tü ; ketti . Şimdi merak edilen Miami ' nin seride Boston ' a karşı maç ; kazanıp kazanamayacağı .
Boston ' la oynanan serinin 3 . karşılaşmasında 34 sayı , 5 ribaunt , 8 asist , 2 blokla oynayan Dwyane Wade maç ; ın en etkili ismi olmasına karşın takımının son hü ; cumunda attığı basketi sayıya ç ; eviremedi ve takımını galibiyetten etti . Wade pozisyonun ardından sakatlanarak oyunu terk etti . Wade ' in bacağına kramp girdiği ve bu nedenle maç ; ın son 11 . 7 saniyesinde takımdaki yerini alamadığı bildirildi .
Miami ' de Michael Beasley 16 , Dorell Wright 15 , Udonis Haslem de 10 sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar .
İki takım arasındaki serinin 4 . maç ; ı Miami ' nin sahasında oynanacak . Boston Celtics bu maç ; ı da kazanması halinde tur atlayan taraf olacak .

Dallas : 90 - San Antonio : 94
AT& ; T Center ' da Dallas Mavericks ' i ağırlayan San Antonio Spurs rakibini 94-90 yenerek Batı Konferansı play-off ilk tur serisinde 2-1 ö ; ne geç ; ti .
Deplasmanda kazandığı 1 maç ; la Dallas Maverciks karşısında ö ; nemli bir avantaj yakalayan San Antonio Spurs , sahasında ağırladığı rakibini devirerek 4 . NBA şampiyonluğu yolunda ö ; nemli bir adım daha attı . Mü ; cadelenin 3 . ç ; eyreğinde Dallas ' ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki ' nin dirseği yü ; zü ; ne gelen Spurs ' ü ; n yıldızı Manu Ginobili ' nin burnu kırıldı . Ginobili yaklaşık 5 dakika oyun dışı kaldıktan sonra maç ; a tekrar dö ; ndü ; ve takımının galibiyetine ö ; nemli katkı sağladı . Ginobili oyuna dö ; ndü ; kten sonra son ç ; eyrekte 11 sayı
kaydetti . Ginobili maç ; ı da 15 sayı , 5 ribaunt , 7 asist ve 1 blokla tamamladı .
Tim Duncan attığı 25 sayıyla takımının en skorer ismi olurken , oyuna kenardan dahil olan Tony Parker 23 ve Grant Hill de 17 sayıyla San Antonio adına skora katkı sağlayan isimler oldular .
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve seride 2-1 geriye dü ; şen Dallas Mavericks ' te ise Alman yıldız Dirk Nowitzki 35 sayı , 7 ribaunt , 3 asist , 2 top ç ; alma , 1 blokluk başarımıyla maç ; ın en etkili ismi oldu . Dallas ' ta oyuna kenardan dahil olan Jason Terry 17 ve J . J Barea ise 14 sayıyla maç ; ı ç ; ift haneli sayılarda noktaladılar .
İki takım arasındaki serinin 4 . maç ; ı Pazar gü ; nü ; San Antonio Spurs ' ü ; n sahasında oynanacak .

Denver : 93 - Utah : 105
Milli basketbolculardan Mehmet Okur ' un sakatlığıyla bü ; yü ; k şok yaşayan Utah Jazz , Batı Konferansları play-off ' ları ilk tur 3 . maç ; ında sahasında Denver Nuggets ' ı 105-93 yendi ve seride 2-1 ö ; ne geç ; ti .
Salt Lake City ' deki EnergySolutions Arena ' da Denver Nuggets ' ı ağırlayan Utah Jazz , rakibini yenerek seride durumu 2-1 ' e getirdi . İlk maç ; ta olduğu gibi yine etkili bir oyun ortaya koyan Deron Williams Jazz ' ın galibiyetinde başrol oynadı . Williams 24 sayı , 10 asistlik başarımıyla ' double-double ' yaptı ve takımının en skorer ismi oldu . Oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap ise 22 sayı , 19 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yapan bir başka Jazz oyuncusu olurken aynı zamanda play-off kariyer rekoru kırdı .
Milsap , maç ; ın ilk yarısında 9 ' da 9 şut atarak ilginç ; bir istatistiğe de imza attı .
Utah ' ta ilk 5 şutunu kaç ; ırarak taraftarları korkutan Carlos Boozer ise daha sonra toparlanarak maç ; ı 18 sayı , 8 ribauntla tamamladı . Wesley Matthews 3 adet ü ; ç ; sayılık basketi sayıya ç ; evirdiği maç ; ı 14 sayıyla noktalayarak takımı adına skora katkı sağladı . Jazz adına 23 dakika sü ; re alan Kyrylo Fesenko ise maç ; ı 9 sayı , 5 ribaunt , 3 asistle tamamladı .
Geceyi mağlubiyetle kapatan Denver Nuggets cephesinde ise 3 . ç ; eyreğine bitimine 1 : 05 dakika kala 5 . faulü ; nü ; alan Carmelo Anthony takım adına hayal kırıklığı yaşattı . Anthony maç ; ı 25 sayıyla tamamlarken , Chauncey Billups da 25 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı .
İki takım arasında oynanacak serinin 4 . maç ; ına Utah ev sahipliği yapacak .
( ERS-ERS-S )