Atletico Madrid, Liverpool'u tek golle devirdi

Atletico Madrid, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Diego Forlan'ın kaydettiği tek golle Liverpool'ı 1-0 yenerek İngiltere'deki rövanş maçı öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

Avrupa’daki kül bulutunun uçak seferlerine izin vermemesi nedeniyle yaklaşık 1 gün süren yorucu bir yolculuğun ardından Madrid’e gelen Liverpool, Forlan’ın kaydettiği gole engel olamadı ve İspanyol ekibi sahadan 1-0 galip ayrılarak rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etti.

Çeyrek finalde Valencia’yı deplasmanda atılan gol avantajıyla eleyen Atletico Madrid, karşılaşmaya hızlı başladı. Cezası nedeniyle golcü yıldızı Aguero’dan yoksun mücadele eden İspanyol ekibinde 9. dakikada sahneye çıkan Diego Forlan, takımını 1-0 öne geçirdi.

İspanyol yıldızı Fernando Torres’in yokluğunda hücumda sıkıntı yaşayan Liverpool, ilk yarıda istediği pozisyonları bulamadı ve Atletico Madrid soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Karşılaşmanın ikinci devresine Liverpool daha etkili girdi. Deplasmanda bulacağı gol ya da gollerle kendi evinde oynayacağı rövanş maçı için avantaj yakalamak isteyen İngiliz ekibi, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Son bölümde Liverpool kalesindeki baskısını artıran Atletico Madrid, net gol pozisyonlarına girse de kaleci Reina’yı aşmayı başaramadı. İkinci yarıda gol sesi çıkmazken, İspanyol temsilcisi maçı 1-0 kazandı.

UEFA Avrupa Ligi’nde iki takım arasındaki yarı final rövanş karşılaşması 29 Nisan Perşembe günü oynanacak.

ntvspor