Nba'de Play-off Heyecanı 2 Maçla Devam Etti

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam etti.


ORLANDO MAGİC, CHARLOTTE'I İKİNCİ MAÇTA DA RAHAT GEÇTİ
Doğu Konferansı'nın iddialı ekiplerinden, geçtiğimiz yılın finalisti Orlando Magic, play-off ilk turu ikinci maçında Charlotte Bobcats'i 92-77 yenerek seride 2-0 öne geçti.
Charlotte Bobcats karşılaşmaya oldukça kötü başladı ve ilk 8 dakikada sadece 3 sayı atabildi. Bobcats maçı 21 top kaybıyla tamamlayarak adeta yenilgiye davetiye çıkardı. Charlotte'da 27 sayıyla oynayan Stephen Jackson hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. İlk maçın etkili isimlerinden Gerald Wallece ise ikinci maçın ilk yarısında sadece 1 sayı üretebildi. Wallece ikinci yarıda toparlanmasına karşın maçı 15 sayı, 6 ribaunt, 1 asistle tamamladı.
Favori olduğu eşleşmede beklendiği gibi fazla zorlanmadan ilerleyen Orlando Magic'te ise Vince Carter ilk maçın aksine etkili bir oyun ortaya koydu ve mücadeleyi 19 sayıyla tamamlayarak takımının en skorer ismi oldu. Orlando'da maça ilk 5 başlayan oyuncuların tümü karşılaşmayı çift haneli sayılarda tamamladılar. Orlando'da oyuna kenardan dahil olan Mickael Pietrus ise kaydettiği üç adet kritik 3 sayılık basketle dikkat çekti.
Dün NBA'de Yılın En İyi Savunma Oyuncusu ödülüne layık görülen Orlando'nun yıldız ismi Dwight Howard ise erken faul problemine girdiği karşılaşmayı 15 sayı, 9 ribauntla tamamladı.
İki takım arasında oynanacak olan serinin 3. karşılaşmasına Charlotte ev sahipliği yapacak.

SPURS'TEN DALLAS'A AĞIR DARBE
Batı Konferansı'nın dikkat çekici eşleşmelerinden San Antonio Spurs - Dallas Mavericks mücadelesi beklendiği gibi büyük çekişmeye sahne oluyor. Dallas Mavericks'i deplasmanda yenen San Antonio durumu 1-1 yaptı.
San Antonio Spurs, Amerikan Airlines Center'da 20 binden fazla seyircinin izlediği maçta konuk olduğu Dallas Mavericks'i 102-88 yendi ve seride durumu 1-1'e getirdi. Spurs bu galibiyetle saha avantajını kendi lehine çevirmiş oldu. Özellikle maçın ilk yarısındaki etkili oyunuyla dikkat çeken San Antonio'da Tim Duncan 25 sayı, 17 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparak galibiyette başrol oynadı. Manu Ginıobili'nin 23 sayıyla skora katkı sağladığı Spurs'te Richard Jefferson 19, oyuna kenardan dahil
olan Tony Parker ise 16 sayıyla maçı tamamladılar.
Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan ve önemli bir avantajı kaybeden Dallas Mavericks'te ise Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin 24 sayı, 10 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmazken, oyuna kenardan dahil olan Jason Terry ise 27 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.
İki takım arasındaki serisinin 3. maçına San Antonio ev sahipliği yapacak.

NBA'de play-off heyecanı bu gece oynanacak olan 3 maçla devam edecek. Program şöyle:
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls (Cavaliers seride 2-0 önde)
LA Lakers - Oklahoma City Thunder (Lakers seride 2-0 önde)
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers (Seride durum 1-1)