İngiliz'in Göztepe Sevdası

10 yıldır Aydın'ın Didim İlçesinde yaşayan İngiliz uyruklu John Dılley'in Göztepe'ye olan sevdası bir başka

10 yıldır Aydın'ın Didim İlçesinde yaşayan İngiliz uyruklu John Dılley'in Göztepe'ye olan sevdası bir başka. Yedi yıldır Göztepe'nin İzmir ve Ege bölgesindeki maçlarını kaçırmayan Dılley, en büyük hayalinin Göztepe'nin Süper Lig'e çıkması olduğunu ve Atatürk Stadı'nın tamamen dolu bir şekilde maç izlemek olduğunu söyledi.
Ülkemizin efsane takımlarından olan ve 1925 yılında İzmir Güzelyalı'da İzmirspor ve Egespor'la birleşmesi sonucu ilk olarak "Doğanspor" adıyla mücadele eden, ülkemize Avrupa'daki ilk sportif başarıları getiren spor kulübü Göztepe'ye olan sevgi yurt dışına taştı. Tarihinde Türkiye Kupası Şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası (TFF Süper Kupa) Başbakanlık Kupası, Türkiye Federasyon Kupası,TSYD Kupası (İzmir) Şampiyonluğu, İzmir Futbol Ligi Şampiyonluğu, Türkiye 2.Ligi Şampiyonluğu, Türkiye 3.Ligi
Şampiyonluğu bulunan, 1969 yılında UEFA kupasında ilk kez yarı finale kalan, 1970'de Kupa Galipleri Kupasında şimdiki adıyla Şampiyonlar Liginde ilk kez çeyrek finale kalan Efsane Göztepe'ye aşık İngiliz'in en büyük hayali Göztepe'yi Süper Lig'de görmek.
Didim'de 10 yıldır yaşayan İngiliz uyruklu John Dılley (48), Göztepe foması ve şapkasıyla Göztepe'ye olan sevgisini her ortamda anlatırken, Göztepe'yi Avrupa'daki maçlarından tanıdığını söyledi. İngiltere'de yaşamını sürdürürken Christal Palace adlı takımı tuttuğunu ve Göztepe ile Christal Palace'ın forma renklerinin de aynı olduğunu anlatan John Dılley, Didimli arkadaşı Seydi Battal ile birlikte maçları takip ettiğini söyledi. Göztepe'yi Süper Lig'de de izlediğini belirten İngiliz John Dılley, şöyle
konuştu: "2000 yılında maçları izlemeye başladım ve 2003 yılından beri tüm maçlarını takip ediyorum. Şu an iyi konumda ve inşallah 1. Lig'e çıkacaklar. Aydın, Muğla, Torbalı ve Nazilli gibi şehirlerdeki tüm maçları kaçırmadım. Taraftarı da çok fedakar; Karşıyaka ile aramızdaki rekabeti de biliyorum. Umarım en kısa zamanda Süper Lig'e çıkacağız."
İngiliz John Dılley, Göztepe'nin her maçına kendi arabasıyla ve tüm masrafları kendisi karşılayarak gittiğini söylerken "Ben Göztepe'yi çok seviyorum. Benim Türk arkadaşlarım var ve hepsi İstanbul'daki büyük takımları tutuyor. Benim en büyük hayalim Göztepe'nin Süper Lig'de olması ve Atatürk Stadında tüm taraftarlarımızla birlikte maç izlemek. Bu hayalimin kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum. Sporun güzelliğini de bu şekilde kendime yaşam biçimi haline getirdim"
dedi.
John Dılley'in Didimli arkadaşı Seydi Battal ise John ile uzun süredir arkadaş olduklarını ve birlikte en son Nazilli maçına gittiklerini söylerken "Orada John'u görenler biraz şaşırdı ama John sportmen ve centilmen bir Göztepe taraftarı. Her maçı kaçırmadan takip ediyor. Yaz kış demeden her maça muhakkak gidiyor. İnşallah Göztepe Süper Lig'de olur ve birlikte maç izlemeye gideriz" diye konuştu.