Eski Futbolcular Zihinsel Engelli Çocuklarla Futbol Maçı Yaptı

Türkiye Özel Sporcular Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen "Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası'nda" eski futbolcular zihinsel engelli çocuklarla futbol maçı yaptı.

Silivri'de Şehir Stadı'nda düzenlenen Avrupa Gençler Karma Futbol Turnuvası'na 9 ülkeden toplam 10 takımın katılıyor. Türkiye'nin de 2 takımla temsil edeceği turnuvada 16-25 yaş arasında 120 sporcu, 7'şerli karma futbol müsabakaları yapıyor. Turnuva, zihinsel engelli ve engelli olmayan gençleri ilk kez aynı futbol takımında buluşturması açısından da önem taşıyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçeli eski futbolcular veteran şöhretler karması zihinsel engelli çocuklarla bir araya gelerek gösteri maçı
oynadılar. Renkli görüntülerin oluştuğu maçta zihinsel engelli çocuklar attıkları gollerin ardından büyük sevinç yaşadı.
Turnuvaya katılan eski futbolcu Tanju Çolak, çok anlamlı bir organizasyona katıldıklarını belirterek, "Burada bu çocuklarla bir araya gelmemiz gerçekten çok güzel. Türk insanının duyarlı olduğunu herkes iyi biliyor. Bu çocuklara ilgi göstermek ve onlarla birlikte vakit geçirmemiz gerekiyor" diye konuştu.