Atso Başkanı Budak'tan, Tahincioğlu'na Eleştiri

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun, Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) bu sene İstanbul'da yapılması ile ilgili açıklamalarına eleştiri getirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun, Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) bu sene İstanbul'da yapılması ile ilgili açıklamalarına eleştiri getirdi.
WRC'nin bu sene Antalya değil de İstanbul'da yapılmasının İstanbul lobisinden kaynaklandığını belirten ATSO Başkanı Budak, "Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) bazı yetkilileri ile birlikte, rallinin İstanbul'a alınmasının çok doğru bir karar olduğunu belirtti. İstanbul'da kalmasının da WRC için çok daha iyi olacağını düşündüğünü söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Kemer'de düzenlenen WRC Türkiye Rallisi, 2010 İstanbul Kültür Başkenti
etkinlikleri kapsamında İstanbul'a alınmıştı. Buna rağmen, rallinin İstanbul'da kalması konusunda federasyon başkanı taraf olmasını üzüntüyle karşılıyoruz" dedi.
"TEKEL OLMAK İSTİYORLAR"
Kemer Rallisi'nin eşsiz bir coğrafik bölge ve tarihi SİT alanları ile birlikte son derece başarılı bir organizasyon olduğunu belirten Başkan Budak, "Kemer parkuru takvimin en iyi parkurları arasında gösterilmektedir. Federasyon tarafından İstanbul'a alınması eğilimi seyirci fazlalığına bağlanmaktadır. Bu durumda Türkiye'deki bütün organizasyonların İstanbul'da toplanması gerekir ki, bu son derece anlamsız bir bakış açısıdır. Bütün ülkelerde devletler uluslararası organizasyonları ülkenin farklı yerlerine
kaydırırlar. Türkiye'de ise İstanbul lobisinin turistik yatak kapasitesi Antalya'nın beşte biri olan İstanbul'un her alanda tekel olmasına çalışmaktadır" diye konuştu.
"FEDERASYON TAVRINI DEĞİŞTİRSİN"
Formula 1 Türkiye GP'sinin de aynı biçimde İstanbul'a yapıldığını belirten Budak, "Formula 1, devlet imkanlarının kullanılmasına rağmen başarısızlıkla sonuçlanmıştır. On milyon turisti ağırlayan bir kentte seyirci katılımı tamamen organizasyonla ilgili bir konudur. Dolayısıyla seyirci gerekçesi de anlamlı bir gerekçe değildir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugüne kadar Türkiye'nin tanıtım yükünü omuzlamıştır. Bunun bedelini ödemiş olan Antalya'ya daha fazla bedel ödetilmesine kimsenin hakkı yoktur.
Antalya olarak federasyonunun bu tavrını değiştirmesi için gerekli bütün gayreti göstereceğimizi bildiririm" ifadesini kullandı.