İnter Barcelona'yı durdurdu

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İnter sahasında konuk ettiği Barcelona'yı 3-1 yenmeyi başardı. İnter elde ettiği bu skorla rövanş maçı için Barcelona karşısında büyük avantaj sağlamış oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde erken final olarak nitelendirilen İnter – Barcelona maçı dün akşam oynandı. Büyük bir heyecan fırtınasına sahne olan İnter – Barcelona maçı, ev sahibi İnter’in 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Giuseppe Meazza’da oynanan karşılaşmada İnter’e galibiyeti getiren golleri karşılaşmanın 30. dakikasında Wesley Sneijder, 48.dakikada Maicon ve 61.dakikada Diego Milito kaydederken, konuk ekip Barcelona’nın golü 17.dakikada Pedro’dan geldi.

Karşılaşma iki ekibinde hızlı ataklarıyla başladı. Barcelona karşılaşmanın 19.dakikasında sol kanattan Maxwell ile etkili geldi. Maxwell son çizgiye kadar getirdiği topu penaltı noktasının gerisine doğru ortaladı. Gelen topu iyi takip eden Pedro sert ve düzgün bir vuruşla, Barcelona’yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Golü yedikten sonra daha açık futbolu tercih eden Jose Mourinho’nun öğrencileri özellikle Eto’o – Milito ikilisinin etkili atakları sayesinde aradığı golü 30.dakikada buldu. Sağ kanattan gelişen İnter atağında Eto’o topu ceza sahasına gönderdi, Milito gelen ortayı penaltı noktasının üzerinde kontrol etti ve topu sol tarafında bulunan Sneijder’a verdi. Sneijder’in sert şutu ağlarla buluştu ve İnter Barcelona karşısında 1-1’lik beraberliği sağladı.

İKİNCİ YARIDA İNTER FIRTINASI


Ev sahibi İnter ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 48.dakikada İnter kendi sahasından hızlı bir şekilde çıktı. Sağ taraftan gelen Milito, Maicon’u gördü. Kaleci ile karşı karşıya kalan Maicon pozisyonu affetmedi ve İnter’i 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

BARCELONA’NIN SOL TARAFI ÇÖKTÜ


İnter ilk iki golde olduğu gibi 3. golü de sağ kanattan geldiği bir pozisyonda buldu. Eto’o sağ kanattan geliştirdiği atakta topu ceza sahasına gönderdi. Sneijder’in kafa vuruşunda kale direğinin dibinde fırsatçılığını konuşturan Milito Barcelona ağlarını sarstı ve durumu 3-1’e getirdi.

BARCELONA’NIN BASKISI SONUÇ VERMEDİ


3. Golü yiyen Barcelona tüm riskleri alarak İnter kalesine gitmeye başladı. Barcelona geliştirdiği ataklarda golü bulamayınca maçtan 3-1 mağlup ayrıldı. Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola İnter’in 3. golünden sonra Zlatan İbrahimovic’i çıkartarak yerine defans oyuncusu Abidal’i alması Barcelona’nın gol bulamamasına neden oldu. Guardiola’nın bu değişikliği spor otoritesi tarafından çok büyük hata olarak değerlendirildi.

JOSE MOURİNHO FARKI


İnter’in Portekizli teknik adamı Jose Mourinho takımına aşılağı taktik ve oyuna zamanında müdahaleleri ile büyük beğeni topladı. Barcelona ile oynadığı son 5 maçta gol atamayan İnter, bu karşılaşmada Barcelona ağlarına 3 gol birden atarak bu şanssızlığını yıkmış oldu.

İnter dün akşamki maçta Şampiyonlar Ligi’nin favori takımını yenerek, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 6 karşılaşmadan galibiyetle ayrılmış oldu.

RÖVANŞ 28 NİSAN’DA CAMP NOU’DA

İnter’in Barcelona’yı 3-1 yendiği Şampiyonlar Ligi yarı final maçının rövanşı 28 Nisan’da İspanya’da Barcelona’nın Camp Nou Stadı’nda oynanacak. İnter’de Dejan Stankovic Barcelona’da ise kaptan Puyol sarı kart cezalısı oldukları için rövanş maçında oynayamayacak.

İNTER - BARCELONA MAÇININ GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...