Ersan İlyasova'nın 'Double-double'ı Milwaukee'ye Yetmedi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam ederken milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın 'double-double'ı Milwaukee'nin galibiyetine yeterli olmadı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 4 karşılaşmayla devam ederken milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın 'double-double'ı Milwaukee'nin galibiyetine yeterli olmadı.

MİLWAUKEE: 86 - ATLANTA: 96
Milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, deplasmanda konuk olduğu Atlanta Hawks'a 96-86 yenilerek seride 2-0 geriye düştü.
Doğu Konferansı play-off ilk tur ikinci maçında Atlanta Hawks'a Phillips Arena'da konuk olan Milwaukee Bucks rakibine 96-86 yenildi ve seride 2-0 geriye düştü. Milwaukee Bucks forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova karşılaşmayı 13 sayı, 15 ribaunt (8 savunma, 7 hücum), 1 top çalma, 1 blok ve 3 top kaybıyla tamamlayarak 'double-double' yaptı. Maçın ikinci yarısında etkisiz kalan Ersan İlyasova 24:10 dakika süre aldığı karşılaşmada 5/10 genel şut ortalaması ile oynadı.
John Salmons attığı 21 sayıyla Milwaukee'nin en skorer ismi olurken, oyuna kenardan dahil olan Jerry Stackhouse 15 sayıyla maçı tamamladı. Normal sezonun en dikkat çeken isimlerinden çaylak Brandon Jennings ise maçı 9 sayıyla tamamlayabildi.
Saha avantajını en iyi şekilde kullanan Atlanta Hawks'ta ise maça ilk 5 başlayan oyuncuların tümü karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktaladılar. Joe Johnson attığı 27 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Josh Smith 21 sayı, 14 ribaunt, 9 asistlik başarımıyla 'triple-double'ı kıl payı kaçırdı. Al Horford'un 20 sayı, 10 ribauntla 'double-double' yaptığı Atlanta'da Marvin Williams ise 11 sayıyla karşılaşmayı tamamladı.
İki takım arasındaki serinin 3. ve 4. karşılaşmalarına Milwaukee ev sahipliği yapacak.

KOBE BRYANT SAZI ELİNE ALDI, LAKERS, OKLAHOMA'YA GEÇİT VERMEDİ
NBA'de şampiyonluğun güçlü adaylarından Los Angeles Lakers, Batı Konferansı play-off ilk tur ikinci maçında karşılaştığı Oklahoma City Thunder'ı süper yıldızı Kobe Bryant'ın etkili oyunuyla 05-92 yenerek seride durumu 2-0 yaptı.
Staples Center'da Oklahoma City Thunder'ı konuk eden Los Angeles Lakers, yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın etkili oyunuyla rakibini devirdi ve favori olduğu seride durumu 2-0'a getirdi. Kobe Bryant maçın son bölümlerinde deyim yerindeyse sazı eline aldı ve takımının galibiyetinde başrol oynadı. Yıldız oyuncu maçın son iki dakikasında 9 sayı atan takımının 7 sayısına tek başına imza attı. Son çeyrekte 15 sayı atan Kobe, maçı da 39 sayıyla tamamlayarak maça damgasını vurdu. Lakers, Thunder'a karşı
Staples Center'da üst üste 8. galibiyetini elde etti.
LA Lakers'ın İspanyol yıldızı Kobe Bryant 25 sayı, 12 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Geceyi mağlubiyetle kapatan Oklahoma City'de ise yıldız oyuncu Kevin Durant'ın 32 sayı, 8 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmazken, Russell Westbrook 19 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı.
İki takım arasında serinin 3. ve 4. maçlarına Oklahoma City Thunder ev sahipliği yapacak.

PHOENİX İKİNCİ BİR SÜPRİZE İZİN VERMEDİ
Phoenix Suns, Batı Konferansları play-off ilk turunda favori gösterilmesine karşın sahasında Portland Trail Blazers'a yenilerek büyük bir sürprize imza atmıştı. Suns, ikinci maçta işi şansa bırakmadı ve rakibini 119-90 yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.
Phoenix'te Jason Richardson attığı 29 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Grant Hill 20 sayı, 8 ribauntla takımının galibiyetine önemli katkı sağladı. Amar'e Stoudemire'in 18 sayı, 7 ribaunt, 3 asistle oynadığı maçta yıldız basketbolcu Steve Nash de 13 sayı, 16 asistlik başarımıyla dikkat çekti.
Geceyi mağlubiyetle kapatan konuk ekipte ise Martell Webster attığı 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken takımda başka hiçbir oyuncu 12 sayıyı geçemedi.

BOSTON, MİAMİ'YE İKİNCİ MAÇTA DA ŞANS TANIMADI
Doğu Konferansı'nda şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Boston Celtics, Miami Heat'i play-off ilk tur ikinci maçında 106-77 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve seride durumu 2-0 yaptı.
TD Garden Arena'da 18 binden fazla seyircisinin önünde Miami Heat'i ağırlayan Boston Celtics, rakibine ikinci maçta da şans tanımadı. Boston'da Ray Allen attığı 25 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Glen Davis 23, Paul Pierce ve Kendrick Perkins ise 13'er sayıyla takımları adına skora katkı sağladılar.
Geceyi farklı mağlubiyetle kapatan Miami Heat'te ise yıldız basketbolcu Dwyane Wade'in 29 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Konuk ekipte Michael Beasley de 13 sayı, 7 ribauntla maçı tamamladı.

NBA'de play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak Charlotte Bobcats - Orlando Magic (Doğu Konferansı) ve San Antonio Spurs - Dallas Mavericks (Batı Konferansı) maçlarıyla devam edecek.
(ERS-ERS-S)