Sorun eğitim!

Fenerbahçe yönetiminden Bilica hakkında alınan bilgiler acı gerçeği ortaya çıkardı.

  Vatan , derbide penaltı noktasını eşeleyen Sambacı ' yı araştırdı .

TÜ ; RKİYE ö ; nceki gü ; n oynanan derbide Bilica ' nın penaltı noktasını ayağıyla kazmaya ç ; alışmasını konuşurken , buna benzer bir olay geç ; tiğimiz ay İngiltere Premier Lig ' de yaşandı . Manchester United ' ın Liverpool ' u ağırladığı maç ; ta hakemin penaltı kararına sinirlenen Torres , hırsını beyaz noktadan alarak eşelemişti . Torres ' in hareketi cezasız kalırken , Rooney penaltıyı kaç ; ırmış ancak dö ; nen topu tamamlamıştı .

Brezilyalı oyuncuyla ilgili ilk ö ; ğrendiğimiz detay , Bilica ' nın ilkokul 2 ' den terk olması . Okuma yazmayı ç ; ok az bilen Bilica ' yla ilgili diğer ayrıntı ise Brezilya Genç ; Milli Takımı ' ndan eski arkadaşı olan Alex ' ten alınan referans :

&ldquo ; İyi defanstır ama dengesizdir . &rdquo ;

DERBİ biter , konusu kalır . . Bu hep ama hep bö ; yledir . . Bu sefer derbinin hakemi Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' in dışında konuşulacak en ö ; nemli isim Fabio Bilica . . Beşiktaş ' ın kazandığı penaltı atışı sonrası beyaz noktanın başına 2 kez gidip ayağıyla eşeleyen ve zemini parç ; alayan F . Bahç ; e ' nin Brezilyalısı ' nın bu hareketi , ne ilk ne de son olacak . .

SARI-LACİVERTLİLERE geldiği gü ; nden bu yana oldukç ; a kabarık bir dosyası var esasında . Mesela G . Saray derbisinden ö ; nce ç ; ıkan kavgada Arda ' nın kafasına vuruşu ve 3 maç ; ceza alışı . . Kupada 3-0 ' ın rö ; vanşına gidilen Bursa ' da ç ; ift dalıp Volkan ' ı dü ; şü ; rmesi ve penaltı yaptırması . Veya her maç ; ta topu ayağında tutup stres yaratması . .

HAL bö ; yle olunca biz de VATAN olarak başladık araştırmaya . F . Bahç ; eli yö ; neticilerle konuştuk , &ldquo ; Bilica bunları neden yapıyor?&rdquo ; diye sorduk . . Bu araştırmanın sonunda da ortaya ç ; ok ilginç ; bir gerç ; ek ç ; ıktı : Bilica ' nın eğitim sorunu!

EVET . . Yanlış duymadınız . Sivas ' tan 2 milyon Euro ' ya alınan Bilica ilkokul 2 ' den terk . . Daha ç ; arpıcı gerç ; ek ise 31 yaşındaki futbolcunun okuma yazmayı ç ; ok az bilmesi . Yanlış anlaşılmasın . . Biz kimseyi eğitim dü ; zeyiyle yargılamıyoruz . . Hatta ö ; zellikle parasını futboldan kazanan ve saha iç ; i yetenekleriyle belli bir noktaya gelmiş olan insanları asla . . Ancak zaten Bilica ' nın sahada gö ; zü ; ken sorunları futbol bilgisi değil , zaman zaman yaptığı dengesiz hareketler .

YILDIRIM ' DAN AĞIR FIRÇ ; A

F . BAHÇ ; E tarafına dö ; nelim . . Yö ; neticiler de Bilica konusunda oldukç ; a şikâ ; yetç ; iler . . Sivasspor ' la anlaşmadan ö ; nce Bilica ' nın hem eski takım , hem de Brezilya Genç ; Milli ' den arkadaşı olan kaptan Alex ' e bu transferi sormuşlar . . Alex ise &ldquo ; İyi defanstır ama ama dengesizdir&rdquo ; diyerek ufak yollu bir uyarı yapmış . .

ŞİMDİ yö ; netim Bilica ' yı sorguluyor . Bazıları kulü ; be hiç ; yakıştırmıyor , bazıları &ldquo ; O hareketi yapmasa belki penaltı kaç ; mazdı&rdquo ; diyor . . Yani Bilica ' nın Fener ' deki geleceği ince bir ç ; izgide .

AYRICA Bilica ' nın derbideki hareketi nedeniyle Aziz Yıldırım ' dan da ağır bir fırç ; a yediği ortaya ç ; ıktı . Yıldırım ' ın gö ; sterdiği tepkinin ardından telefonlarını kapatan Sambacı ' nın evine kapandığı ve kimse ile gö ; rü ; şmediği ileri sü ; rü ; ldü ; .

4 ayrı kadından 7 ç ; ocuğu var!

F . BAHÇ ; E ' NİN sergilediği mü ; kemmel performansa rağmen , saha iç ; inde yaptığı dengesiz hareketler sebebiyle gö ; ndermekle gö ; ndermemek arasında kaldığı Fabio Bilica ' nın aile dü ; zeni de ilginç ; . . 31 yaşında ve evli olan Brezilyalı savunma oyuncusunun 4 ayrı kadından toplam 7 tane ç ; ocuğu bulunuyor .

Mehmet DEMİRKOL : Gö ; ç ; ek ' ten daha kö ; tü ;

BILICA ' NIN bö ; yle bir hareket yapması olacak iş değil . . Bu nasıl bir davranış biç ; imi , penaltı noktasını eşeliyor , sonra dö ; nü ; yor aynı şeyi bir daha yapıyor . . F . Bahç ; eli bir futbolcu , gö ; nü ; l rahatlığıyla , milletin gö ; zü ; nü ; n iç ; ine bakarak bö ; yle garip bir davranışı nasıl yapar? Derbiyle ilgili esas konuşulacak konu budur . . Bilica ' yı değil de Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' i konuşuyorsak , delirmişiz demektir . .

Selim SOYDAN : F . Bahç ; e kabul etmez

BEN F . Bahç ; e ' de futbolculuk ve yö ; neticilik yaptım . . Bu kulü ; bü ; avucumun iç ; i gibi bilirim . . F . Bahç ; e bö ; yle yollara girerek Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k kulü ; bü ; olmadı . . Bakın , F . Bahç ; eli futbolcunun sportif rekabetin kuralları iç ; inde bazı uyanıklıklar yapması tolore edilebilir . . Ama bö ; ylesi ç ; aresiz hareketler rezilliktir . . F . Bahç ; e ' nin tarihi bö ; yle ucuzluklarla yazılmadı . . Aziz Yıldırım ' dan bu rezalete el koymasını bekliyorum . . Bilica ' nın kulağını ç ; eksin , hatta hemen gö ; ndersin . . F . Bahç ; e omuz ameliyatını geciktirip sahada cansiparane oynayan Gö ; khan Gö ; nü ; l ' dü ; r . . 7 maç ; tır gol yemeyen , penaltıyı kurtaran aslan yü ; rekli Volkan ' dır . . Her kulü ; bü ; n ağzının sulanarak izlediği Alex ' tir . . Yavruları vefat ettikten 4 gü ; n sonra sahaya ç ; ıkan Semih ' tir . . Ama Bilica hiç ; değildir . .

Haşmet BABAOĞLU : F . Bahç ; e ' ye yakışmıyor

F . BAHÇ ; E ' DE oynayan bir adam bö ; yle davranamaz . . Zaten penaltı yapmışsın , sanki bir de kendini attırmak istiyorsun . . Bilica şu hareketiyle kendi marka değerini , Tü ; rk futbolunun dü ; zeyini , Volkan ' ın penaltıdaki olağanü ; stü ; kurtarışını ve hakemin samimiyetini tek bir hareketle yerlebir etti . . Bakın Mustafa Denizli ' nin hatalarını konuşamıyoruz . . Alex ' in golü ; nü ; n gü ; zelliğini uzun uzun anlatamıyoruz . . Niye? Bilica ' nın saç ; malığı yü ; zü ; nden . . Bilica , F . Bahç ; e ' ye yakışan bir isim değil . . F . Bahç ; e ' nin transfer yaptığı adamın eğitimine ve ruh haline dikkat etmesi gerekir . .

Sergen YALÇ ; IN : Hemen gö ; ndersinler

YEŞİL sahalarda bü ; yü ; mü ; ş biri olarak Bilica ' nın o yaptığı hareketi hayatımda ilk defa gö ; rdü ; m . . Hakemin fair-play ruhuna aykırı tutumdan dolayı kırmızı kart vermesi gerekirdi . . Zaten bu savruk futbol stili ve anormal hareketleriyle , ü ; zerinde F . Bahç ; e forması olmasa 90 dakika sahada kalması imkâ ; nsız . . Ben yö ; netimin yerinde olsam , sezon sonunda hemen biletini keserim . . Zaten futbolcu olarak bir numarası yok . . Terbiyesiz , rakiplerine karşı saygısız , maç ; seyrederken F . Bahç ; eliler bile adamdan nefret ediyor olmalı . . Tekme atıyor , her tü ; rlü ; pisliği yapıyor . . Bu tarz adamları hiç ; bir kulü ; pte barındırmamak lazım . .