Pası nereye atacağını bilmiyosan Alex'e ver

Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, Alex ile ilgili bir açıklamada bulundu. Daum, 'Pası nereye atacağını blmiyorsan Alex'e at o nereye atacağını bilir'dedi.

  ' Maç ; tan ö ; nce Beşiktaş ' ın 11 ' ini gö ; rdü ; ğü ; mü ; zde ç ; ok defansif oyuncularla maç ; a ç ; ıktığını gö ; rdü ; k . Bunun iç ; in maç ; ın ilk dakikalarında baskı kurmak istedik ' diyen Daum şu aç ; ıklamalarda bulundu ;

' Pozisyon ü ; retmek istiyorduk . Bunu da takım olarak ilk dakikadan itibaren aynen uyguladık . Erken golle avantaj sağlamak istiyorduk . Bö ; ylelikle Beşiktaş ' ın taktiğini bozduk ve kendi oyun stilimizi ortaya koymuş olduk ' ' dedi .

' Galatasaray maç ; ına bakarsınız , Beşiktaş derbisi biraz farklıydı . Galatasaray maç ; ında oyuncuların dayanıklılığına ihtiyaç ; vardı . Beşiktaş maç ; ında ilk dakikadan itibaren pres ve baskıyla pozisyon ü ; retmek istedik . ' dedi .

' Beşiktaş ' a karşı sergilediğimiz performans tü ; m kadronun işiydi ' diyen Daum , ' belki Ö ; nder , Bekir , Gö ; khan Ü ; nal bu maç ; ta yer alamadı ama maç ; tan ö ; nce onlar da ç ; ok emek verdi ve hazırlıklarımızın ö ; nemli parç ; asını oluşturdu . Sahada oynayanlar kadar , gö ; rev bekleyenlerin de sergilenen performansta katkısı vardır ' dedi .

Derbide ilk yarıda Fenerbahç ; e ' nin ikinci yarıda ise Beşiktaş ' ın daha iyi oynadığını belirten Daum , ' maç ; ın genelinde galibiyeti hak ettik . Ama bizim ö ; zellikle maç ; ın ikinci yarısında iyi bir kontra atakla ikinci golü ; bulmamız gerekirdi ' şeklinde kendisini ifade etti .

' Kalan maç ; ların hepsi final '

Şampiyonluk yarışında kalan maç ; ların hepsini final olarak değerlendirdiğini dile getiren Daum , şu an sadece sıradaki Kasımpaşa karşılaşmasını dü ; şü ; ndü ; klerini ifade etti .

Zirve yarışında şu an avantajın Bursaspor ' da olduğunu tekrarlayan Daum , ' Bursaspor tü ; m maç ; larına kazanırsa şampiyon olur . Bizim gö ; revimiz sadece ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; ı dü ; şü ; nmek ve ü ; ç ; puan almak , bir sonraki rakibi dü ; şü ; nmek ve her maç ; ımızı kazanmak ' dedi .

Sezon başından bu yana sakatlıklardan dolayı ç ; ok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Alman teknik adam , ' umarım sakatlıklarla ilgili durumumuz daha kö ; tü ; ye gitmez . Cristian yavaş dö ; nü ; yor . Gö ; khan Gö ; nü ; l bizim iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k fedakarlık yaptı . Umarım ameliyatını erteler ve ligin sonuna kadar yanımızda olur . Beni ç ; ok ü ; zen Vederson ' un kırmızı kart alması oldu . Ç ; ü ; nkü ; son haftalarda tü ; m oyuncularımıza ç ; ok ihtiyacımız var ' şeklinde konuştu .

Savunmaya ve Alex ' e ö ; vgü ; ler

Fenerbahç ; e ' nin altı maç ; tır gol yemediğini sö ; yleyen Daum , bunda Diego Lugano ile Fabio Bilica ' nın uyumu kadar , takım olarak iyi savunma yapmalarının da rolü ; olduğunu sö ; yledi .

Alex ' in oyun sisteminde ç ; ok ö ; nemli bir yeri olduğunu sö ; yleyen Daum , ' Alex maç ; larda ikinci forvet alarak gö ; rev alıyor . Derbilerde toplam beş gol attı . Birinci ö ; zelliği gol atma yeteneği . İkinci ö ; zelliği ç ; ok iyi bir oyun kurucu olması . Asistleri mü ; kemmel , oyunu ç ; ok iyi okuyor . Daha iyi pozisyon almış arkadaşlarını gö ; rü ; yor . Eğer topu nereye atacağını bilmiyorsan Alex ' e ver diyoruz . Aynı zamanda Alex , forvet değil orta saha oyuncusu gibi davranıyor . Alex ' in hem saha iç ; inde hem saha dışında lider rolü ; bizim iç ; in ç ; ok ö ; nemli ' dedi .