Mehmet Okur'suz Utah, Denver'ı Deplasmanda Devirdi

Milli basketbolcu Mehmet Okur'un sakatlanmasıyla büyük bir şok yaşayan Utah Jazz, Denver Nuggets'ı deplasmanda 114-111 yenerek Batı Konferansı play-off ilk turunda durumu 1-1 yaptı.

  Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ' nde ( NBA ) heyecan play-off maçlarıyla devam ediyor . TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla play-off ilk tur maçlarına devam edildi .
Milli basketbolculardan Mehmet Okur ' un geçtiğimiz günlerde sakatlanarak sezonu kapatmasıyla büyük bir şok yaşayan Utah Jazz , Batı Konferansı play-off ilk turundaki rakibi Denver Nuggets ile deplasmanda oynadığı serinin ikinci maçını 114-111 kazandı ve durumu 1-1 ' e getirdi . Pepsi Center ' da oynanan mücadeleyi 19 bin 155 biletli basketbolsever izledi .
Utah Jazz adına 33 sayı , 14 asistle oynayan ve ' double-double ' yapan Deron Williams maça damgasını vururken , Carlos Boozer da 20 sayı , 14 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yaptı ve galibiyette başrol oynadı .
Sahasında aldığı mağlubiyetle konferans yarı finaline çıkma yolunda önemli bir avantajı yitiren Denver Nuggets ' ta ise yıldız basketbolcu Carmelo Anthony ' nin 32 sayısı , 6 ribaunt , 4 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmazken , Chauncey Billups 17 sayı , 11 asistlik başarımıyla ' double-double ' yaptı .
İki takım arasında oynanacak serinin 3 . karşılaşmasına ise Utah Jazz , sahası EnergySolutions Arena ' da ev sahipliği yapacak .

Chicago : 102 - Cleveland : 112
Süper yıldız LeBron James ' in taşıdığı Cleveland Cavaliers , Doğu Konferansı play-off ' larında sürpriz arayan Chicago Bulls karşısında evinde oynadığı ikinci maçı da kazanarak seride durumu 2-0 yaptı .
Quicken Loans Arena ' da 20 binden fazla seyircisinin önünde Chicago Bulls ' u ağırlayan Cleveland Cavaliers , süper yıldızı LeBron James ' in etkili oyunuyla rakibini 112-102 yenerek seride durumu 2-0 yaptı . LeBron James 40 sayı , 8 ribaunt , 8 asist , 1 top çalma ve 2 blokluk başarımıyla maça damgasını vuran oyuncu oldu . Antawn Jamison 14 sayıyla Cleveland adına skora katkı sağlarken , Mo Williams da 12 sayı üretti .
Geceyi mağlubiyetle kapatan Chicago Bulls ' ta ise sezonun dikkat çeken ismi Joakim Noah 25 sayı , 13 ribauntluk başarımıyla play-off kariyer yükseğine ulaştı . Derrick Rose 23 sayı , 8 asistle maçı tamamlarken , Luol Deng ise 20 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı .
İki takım arasındaki serinin 3 . karşılaşmasına Chicago Bulls ev sahipliği yapacak .