İsmet Badem Öğrencilerle Buluştu

28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de gerçekleştirilecek olan 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde değerlendirildi.

  AİBÜ Spor Yöneticiliği Topluluğu tarafından düzenlenen panelde , 4 ilde ( İstanbul , Ankara , İzmir ve Kayseri ) gerçekleştirilecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası organizasyonu farklı yönleriyle ele alındı . Yürütücülüğü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ( BESYO ) öğretim üyesi Doç . Dr . Nevzat Mirzaoğlu ' nun yaptığı panelde ilk konuşmayı yapan BESYO öğretim üyesi Yrd . Doç . Dr . Hasan Birol Yalçın , endüstrileşen spor alanında sponsorluğun önemini dünyadan örneklerle anlattı . Sponsorluğu , destek veren kuruluşla
spor kulübü arasındaki karşılıklı bir ilişki olarak tanımlayan Yalçın , spor kulübünün sponsorlara giderken tüm verilere sahip bir şekilde hazır olmaları gerektiğine dikkat çekti . 2010 Dünya Şampiyonası İstanbul Organizasyon Müdürü Samer Şenbayrak ise şampiyonanın Türkiye ' de yapılması için 2001 yılından itibaren yapılan ön çalışmaları anlattı .
Şampiyonanın organizasyonunun kazanılması sonrası gerçekleştirilen hazırlıklar hakkında bilgi veren Şenbayrak , sürecin medya ve tanıtım boyutlarıyla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu . Panelin son konuşmacısı basketbol oyuncusu , spor yorumcusu ve köşe yazarı İsmet Badem ise hayatından örneklerle basketbolun önemi hakkındaki düşüncelerini öğrencilerle paylaştı . Öğrencilerin konuşmacılara sorularıyla devam eden etkinlik , konuşmacılara teşekkür plaketlerinin verilmesiyle sona erdi .