Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de yeneceğiz

Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Lig'de 31.haftada karşılaşacakları Galatasaray'ı yeneceklerini iddia etti. Ertuğrul Sağlam Bursaspor'un Galatasaray'ı evinde yenerek şampiyon olma yolunda devam edeceklerini vurguladı. Sağlam yaptığı açıklamada sezon sonunda gülen tarafın Bursaspor'un olacağını söyledi.

  Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Bursaspor ' da teknik direktö ; r Ertuğrul Sağlam , Bursaspor ' un 47 yıllık şampiyonluk ö ; zlemini bu sene sonlandıracaklarını ifade ederek , ' Ali Sami Yen Stadı ' nda Galatasaray ' ı yenip , şampiyonluk yolundaki en bü ; yü ; k engeli aşmak istiyoruz ' dedi .

Futbolcusu Bekir Ozan Has ile ö ; zel bir ilkö ; ğretim okulunun dü ; zenlediği panele katılan Sağlam , Tü ; rk futbol tarihi aç ; ısından ç ; ok ö ; nemli bir başarının arefesinde olduklarını , ö ; nlerinde 3 maç ; lık bir sü ; reç ; bulunduğunu belirterek , bu sü ; reci en iyi şekilde değerlendirip Trabzonspor ' un ardından Anadolu ' da bu başarıyı yakalayan ikinci takım olmak istediklerini dile getirdi .

Geç ; en sezonun ikinci yarısında Bursaspor ile anlaştığını , ö ; ncelikle daha ö ; nce yaşanan sıkıntıları , başarısızlığın nedenlerini araştırdıklarını dile getiren Sağlam , kısa sü ; rede futbolcuların gayretiyle ö ; nemli başarılara imza atmaya başladıklarını niteledi .

Sağlam , sezon başında Zapotocny , Hü ; seyin , Turgay , Ergiç ; ve Batalla gibi oyuncuları hiç ; bonservis ü ; creti ö ; demeden aldıklarını , ara transferde de yeni oyuncu almak yerine kaynağı , mevcut oyuncuların ekonomik durumunu iyileştirmek iç ; in kullandıklarını ifade ederek , ' ' Oyuncularımıza şunu dedik ; ' siz bu takımı buraya getirdiyseniz , bundan sonra daha fazlasını yapabilirsiniz . ' Oyuncularımız da o gü ; nden sonra daha fazla sorumluluk alıp , buraya kadar getirdiler . İnşallah kalan son 3 maç ; ta da daha fazla sorumluluk alıp bu camiaya hak ettiği sevinci yaşatacaklar ' ' şeklinde konuştu .

Ö ; ğrencilere tavsiyelerde de bulunan Sağlam , konuşmasına şu sö ; zleri ekledi ;

' ' Bu ü ; lkenin de sizden ç ; ok bü ; yü ; k beklentileri var . O yü ; zden o beklentilere cevap vermek iç ; in sorumluluk almak , ç ; ok ç ; alışmak zorundasınız . Oyuncularıma hep şunu sö ; ylerim ; ( hepiniz ç ; ok iyi takımlara transfer olmak , milli takıma yü ; kselmek istiyorsunuz . Ama yü ; zlerce insan bu yarışın iç ; inde . Diğer insanlardan ç ; ok ç ; alışmanız gerekir . Diğerleri kadar ç ; alışırsan onlarla aynı seviyede olursun , daha fazla istiyorsan daha ç ; ok ç ; alışmalısınız . ) ' '

Ertuğrul Sağlam , bir soru ü ; zerine , ö ; ğrencilik hayatının ç ; ok başarılı geç ; tiğini , ü ; niversiteyi bitirdikten sonra yü ; ksek lisansını da tamamladığını belirtti .

Bir ö ; ğrencinin , ' ' Unutamadığınız maç ; var mı? ' ' yö ; nü ; ndeki sorusuna Sağlam , ' ' İlk A milli olduğumda Norveç ; ' i benim attığım 2 golle yenmiştik . Bu sene Fenerbahç ; e maç ; ında son saniyede yediğimiz golle ü ; zü ; lmü ; ştü ; k . Ama en keyif aldığımız maç ; da 2-0 geriden geldiğimiz , 3-2 yendiğimiz maç ; tı ' ' yanıtını verdi .

Ertuğrul Sağlam , Galatasaray ile hafta sonu yapılacak maç ; ın anımsatılması ü ; zerine , ' ' Ç ; ok zor bir maç ; olacak . Beşiktaş ' ı İnö ; nü ; ' de yendik . Fenerbahç ; e ' yi Saracoğlu Stadı ' nda yendik . İnşallah Galatasaray ' ı Ali Sami Yen ' de yenip , şampiyonluk yolunda ç ; ok bü ; yü ; k bir engeli aşmak istiyoruz ' ' dedi .

Fenerbahç ; e-Beşiktaş maç ; ında penaltı noktasını kazan Bilica ' nın tavrına ilişkin soruyu ise Sağlam , ' ' O durumun futbolla ilgisi yok . O konuyu biz değil başkaları değerlendirsin ' ' diyerek yanıtsız bıraktı .

Sağlam , bir başka soru ü ; zerine , Bursaspor ' da ç ; ok mutlu olduğunu , kesinlikle ayrılmak istemediğini ifade etti .

BEKİR OZAN HAS
Yeşil-beyazlı takımın başarılı oyuncusu Bekir Ozan Has da en ü ; zü ; ldü ; ğü ; ve sevindiği maç ; lara ilişkin , ' ' Tü ; rkiye Kupası ç ; eyrek finalinde Fenerbahç ; e karşısında 3-0 ö ; ndeyken uzatmada yediğimiz golle kupadan elenmemize ç ; ok ü ; zü ; lmü ; ştü ; m . Bursa iç ; in ç ; ok ö ; nemli olan Beşiktaş ' ı deplasmanda geriden gelip 3-2 yenmemiz de benim adıma unutulmazlar arasında yer alıyor ' ' değerlendirmesinde ifadesinde yer verdi .

Genç ; futbolcu , ' ' Eğer şampiyon olursak Sivasspor ' un şu anki durumuna dü ; şer miyiz? ' ' yö ; nü ; ndeki soruya ise ' ' Ö ; nce bir şampiyon olalım , ama ben Sivasspor gibi olmayacağımızı dü ; şü ; nü ; yorum . Sivas ' taki potansiyel ile Bursa ' daki aynı değil . Biz ö ; nce bu sene şampiyon olmak , daha sonraki yıllarda da hep ü ; st sıralarda yer almak istiyoruz ' ' yanıtını verdi .