Bakan Özak'dan, 'Bılıca' Değerlendirmesi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine damga vuran Brezilyalı oyuncu Bilica'nın hareketini centilmenlik dışı bir hareket olarak yorumladı.

  Bakan Özak , ' Sporda Sevgi ve Hoşgörü Çalıştayı ' öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı . Özak , Turkcell Süper Ligi ' nin 30 . haftasında oynanan ve Fenerbahçe ' nin 1-0 üstünlüğüyle sona eren Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine damga vuran Bilica ' nın penaltı noktasını kazmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu . Özak , " Tabii centilmenlik dışı bir hareketti , bunu herkes değerlendiriyor . Daha sonra konuyla ilgili bir açıklaması oldu mu bilmiyorum ama sanırım o da istem dışı yapmıştır , doğru değil . Centilmen
bir futbolcuya yakışmayan bir davranış oldu " ifadelerini kullandı .
Bakan Özak , basın mensuplarının Beşiktaş yönetiminin yaptığı ' Federasyon güven tazelemek için genel kurula gitmelidir ' çağrısını hatırlatması üzerine ise , " Bu konuyla ilgili net bir bilgim yok . Tabiki Beşiktaş böyle bir talepte bulunabilir . Bu , yasalarla yönetmeliklerle bellidir . Biz , sporda demokrasiyi getirdik . İlgili kişilerin , genel kurul üyelerinin , kulüplerin futbolu yönetmesini istiyoruz ve inanıyoruz ki bu birikim kulüplerimizde de var ama bir günlük sonuca göre bu olmuşsa , tabii tartışılabilir .
Belki bunu mali genel kurulla birleştirmek istiyorlardır . Konu hakkında bilgim olmadığı için tam bir değerlendirme yapamıyorum . Saygı duymak lazım . Böyle bir teklif olur , buna genel kurul , federasyon ' Hayır ' der . Her iki tarafa da saygı duymak gerek " diye konuştu .
( EKO-EYB-EYB-S )