Alkışlar Marsel İlhan'a

ATP Turu'nda oldukça başarılı bir grafik çizen milli tenisçi Marsel İlhan, şu ana kadar karşılaştığı en kariyerli oyuncu olan Lleyton Hewitt karşısında çok iyi mücadele etmesine karşın üç sette kaybetmekten kurtulamadı

ATP Turu'nda oldukça başarılı bir grafik çizen milli tenisçi Marsel İlhan, şu ana kadar karşılaştığı en kariyerli oyuncu olan Lleyton Hewitt karşısında çok iyi mücadele etmesine karşın üç sette kaybetmekten kurtulamadı. İki Grand Slam şampiyonluğu bulunan Avustralyalı Hewitt, Marsel'i 6-4, 4-6 ve 6-2 ile mağlup ederek ATP Barcelona'da bir üst tura yükseldi.
Maça oldukça tutuk başlayan Marsel, kısa süre içinde 4-0 geriye düştü.
Milli tenisçi, bu noktada toparlanmaya başladı ve 5-1 gerideyken üst üste üç oyun kazanarak skoru 5-4'e kadar getirdi. Ancak Hewitt set için servis attığı oyununda başarılı olunca ilk seti 6-4 ile noktaladı. İkinci sette ise bambaşka bir senaryo vardı. Sete harika başlayan Marsel İlhan, bir kez daha üst üste üç oyun kazandı ve 3-0 öne geçti. Beşinci oyunda 40-0'lık üstünlüğünü koruyamayan ve 4-1 fırsatını kaçıran Marsel, üst üste kaybettiği oyunlarla 4-3 geriye düştü. Ancak mücadeleci karakterini bir kez
daha ortaya koyan savaşçı raket, maçta üçüncü kez üst üste üç oyun kazanarak setlerde eşitliği getirdi.
Final setinde gerek fiziksel, gerekse mental olarak oldukça yorulan Marsel, 2001 yılında dünyanın 1 numarasına kadar yükselen tecrübeli rakibi karşısında 4-0 geriye düştü ve 1 saat 58 dakika süren maçı 6-2'lik final seti ile kaybetti.
Türkiye Tenis Federasyonu'nun desteğiyle antrenörü Can Üner'le birlikte turnuvalara katılan Marsel İlhan, 2010'da ATP Turu seviyesinde oynadığı yedinci turnuvada dördüncü kez ana tablo mücadelesi vermiş oldu.