Turkcell Süper Lig - Ankaragücü 0 - 0 Beşiktaş

Turkcell Süper Lig'in 28. hafta açılış maçında Beşiktaş, Ankara deplasmanında Ankaragücü ile golsüz berabere kalarak, şampiyonluk yolunda önemli 2 puan kaybetti.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, maçın hakemine tepki gösterdi. Gökçek, "Maçın mutlak hakimi Ankaragücü'ydü. Maalesef yüzde 200 penaltıyı hakem nasıl göremediyse artık vermedi. Beşiktaş 1 puana şükretmeli. Ankaragücü, gücünü gösterdi. 12 kişiye kadar ancak bu kadar oynanabiliyor" dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre, Beşiktaş'tan daha iyi oynadıklarını ifade ederek, "Oynama hırsımız ve kazanma düşüncemiz iyiydi. Maçı kazanabilirdik. Beşiktaş, bize karşı iyi direndi. Beşiktaş, şampiyonluğa oynayan bir takım. Biz, ise maalesef küme düşmenin biraz üstündeyiz. Yeni bir oluşumun içindeyiz. Adım adım hedefe doğru ilerliyoruz. Deplasmanda da bir maç kazanmamız gerek. Gelecek hafta deplasmanda kazanmalıyız. Gelecekte çok güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp verdiklerini belirterek, "Şartlar ne olursa olursun bizim tek düşüncemiz kendi maçlarımızı kazanmak. Bugün düşüncelerimizin uzağında bir tabloyla karşılaştık. Kaybedilecek puanların limitine geldik. Bundan sonra içerde-dışarda puan kaybetme lüksümüz kalmadı. Bu acı tablo kalan 6 maçımız için neler yapmamız gerektiğini açık olarak gösteriyor. İki takımın da kazanabileceği pozisyonları oldu. Topu ön tarafta iyi muhafaza edemedik ve hücumda çoğalamadık. Ankaragücü'nün toparlandığı bir dönemde onlarla oynadık. Kadrolarında çok iyi oyuncular var. Düşünmediğimiz bir kayıp puanla Ankara'dan dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli oyuncular Jerome Rothen ve Elyasa Süme, Beşiktaş'a karşı daha iyi oynadıklarını belirterek, maçı kazanacak bir oyun oynadıklarını ancak beraberlikle yetinmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Beşiktaşlı futbolcu Ekrem Dağ ise, Ankara'ya galibiyet için geldiklerini ifade ederek, beraberlikten duydukları üzüntüyü dile getirdi. Ekrem, son ana kadar şampiyonluk mücadelesinin içinde olacaklarını sözlerine ekledi.


MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazında Rothen'ın yaptığı sert vuruşta kaleci Rüştü köşeye giden topu uçarak tokatladı.
55. dakikada Vassel'in içeriye çevirdiği top savunmadan geri döndü, Rajnoch ceza yayı gerisinde dönen topa sert vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
59. dakikada Bobo'nun sağdan ortasında Uğur ön direkte ayak koydu, savunmaya çarpan top yandan kornere çıktı.
64. dakikada Sapara'nın soldan ortasında Vittek'in penaltı noktası gerisinden yaptığı vuruş etkisiz olunca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
65. dakikada savunmanın arkasına atılan top savunmadan sekti ve Vassel'İn önünde kaldı. Vassel'in dönerek vuruşunda açıyı kapatan kaleci Rüştü gole izin vermedi.
70. dakikada soldan ceza sahasına giren Vassel, İbrahim Kaş'ın hareketiyle yerde kaldı, hakem oyunu devam ettirdi ve korner atışını gösterdi.
73. dakikada sağdan kullanılan korner atışında Rajnoch'un kafa vuruşuna kale önünde Koray ayak koydu, top filelere gitti, ancak pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
80. dakikada İbrahim Üzülmez'in soldan ortasında penaltı noktası üzerinde Serdar Özkan'ın ıskaladığı topu önünde bulan Bobo'nun dönerek vuruşunda top yan direkten döndü.
90+2'de Ekrem'in sağdan ortasında altı pas önünde İbrahim Toraman kafayı vurdu, kaleci Serdar tek hamlede topu kontrol etti.

STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Barış Şimşek xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Erhan Sönmez xx
ANKARAGÜCÜ: Serkan xx, Geremi xx, Koray xx, Rajnoch xx, Elyasa xx, Hürriyet xx, Sapara xx, Mehmet Çakır xx, Rothen xx (Murat dk. 88 ?), Vassell xx (Cihan dk. 84 ?), Vittek xx
YEDEKLER: Bora, Ediz, Adem Koçak, Kağan, Bilal
TEKNİK DİREKTÖR: Roger Lemerre
BEŞİKTAŞ: Rüştü xx, İbrahim Kaş xx, Sivok xx, İbrahim Toraman xx (İsmail dk. 81 x), İbrahim Üzülmez xx, Ekrem xx, Necip x (Serdar Özkan dk. 57 x), Fink x, Uğur xx (Yusuf dk. 69 x), Holosko x, Bobo xx
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Korcan, Rıdvan
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli
SARI KARTLAR: Rothen (Ankaragücü), Yusuf (Beşiktaş)

Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan ve 0-0 sona eren Turkcell Süper Lig'in 28. hafta açılış mücadelesi sırasında istenmeyen olaylar yaşandı. Maçın ikinci yarısı oynanırken, karşılaşmaya giremeyen Ankaragücü taraftarı ile emniyet güçleri arasında arbede yaşandı. Ankaragücü taraftarlarının polise taş attığı görüldü. Olaylar sonrasında 10'dan fazla Ankaragücü taraftarı gözaltına alındı. Ankaragücü taraftarlarının çevrede bulunan bazı yerlere de zarar verdiği görüldü.