Fenerbahçe ilk maçını yarın oynuyor

Fenerbahçe Acıbadem CEV Indesit Şampiyonlar Ligi Final-Four maçlarında Fransa'nın Cannes takımıyla eşleşti. Sarı-Lacivertli takım 3 Nisan'da Fransa'nın Cannes takımıyla oynayacak.

CEV Indesit Şampiyonlar Ligi Final-Four maçları, 3-4 Nisan tarihinde Fransa’nın Cannes şehrinde oynanacak. Yarı finalde temsilcimiz Fenerbahçe Acıbadem, evsahibi şehrin takımı RC Cannes’le eşleşirken, diğer yarı final eşleşmesinde iki İtalyan takım Asystel Novara ve Volley Bergamo finale yükselme mücadelesi verecek.
Sarı-Lacivertli takım ilk maçını yarın 17.00’de Cannes ile oynayacak. Galip gelen takım pazar günü finalde iki italyan takım Novara ile Bergamo maçının galibi ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Acıbadem

Fenerbahçe Acıbadem bu sezon gösterdiği müthiş başarıyla tüm voleybol otoritelerinin beğenisini kazanmış durumda. Türk liginde oynadıkları 22 maçın tamamını kazanan takım 66 puanla normal sezonu lider olarak tamamladı. CEV İndesit Şampiyonlar Ligi’nde de mağlubiyeti bulunmayan takımımızı zorlayabilen tek takım, geçtiğimiz yıl bu turnuvada final oynayan Rusların güçlü ekibi Dinamo Moskova’ydı. Fenerbahçe Acıbadem final-four öncesinde oynadığı play-off maçlarında, Romanya’dan Metal Galati ve Rusya’dan Zarechie Odıntsovo takımlarını turun iki ayağında da set vermeden yendi. Sarı Melekler lakabıyla ünlü takımımız şampiyonanın resmi internet sitesi ’www.cev.lu’ tarafından da şampiyonluğun en güçlü favorisi olarak gösterilmişti. Türk Milli Takımı’nın iskeletini oluşturan oyuncuları kadrosunda bulunduran Fenerbahçe Acıbadem, Avrupa’nın en iyi oyuncularından Rus Ekaterina Gamova ve Hırvat Natasa Osmokrovic’le de yenilmez bir takım görüntüsü çiziyor

RC Cannes

Fenerbahçe Acıbadem’in yarı finaldeki ilk rakibi RC Cannes’in en büyük avantajı ev sahibi olması. Kendi saha ve seyirci avantajını kullanmak isteyen Fransız ekip, kurallar gereği play-off turuna katılmadan direk final-four’da oynama hakkını kazandı. Kadrosunda 9 yabancı oyuncu bulunduran Cannes toplama bir takım görüntüsü çiziyor. Oyundan çabuk kopabilen, çabuk demoralize olup konsantrasyon sıkıntısı çekebilen bir ekip. Cannes’li yöneticilerin bu turnuva öncesinde Fenerbahçe Acıbadem’le eşleşmek istememelerini saklamamaları ve bununla ilgili CEV’e başvuruda bulunmuş olmaları, temsilcimizden ne kadar çekindiklerini gösteriyor.

Asystel Novara

2007-2008 Sezonu’nda bu turnuvada 3.lüğü bulunan İtalyan ekip Asystel Novara yarı finalde kendi ülkesinin güçlü temsilcisi Volley Bergamo ile finale çıkma mücadelesi verecek. Sezon öncesinde Dinamo Moskova’nın 45 yaşındaki Rus asıllı Hırvat pasörü Irına Kırıllova’yı transfer edip voleybol otoritelerini şaşırtan Asystel Novara, kendilerini adına yılın en önemli transferini ezeli rakipleri Volley Bergamo’dan Jenny Barrazza’yı alarak yaptı. Kadrosunda bulundurduğu 5 yabancı oyuncusu da milli takımlara çağırılan Asystel Novara’a son şampiyon önünde sakin olup iyi organize olmak zorunda.

Volley Bergamo
İtalyanların güçlü ekibi Volley Bergamo bu turnuvanın son şampiyonu. Şampiyonluklara alışkın bir turnuva takımı olan Bergamo, geçtiğimiz yıl finalde Dinamo Moskova’yı çok çekişmeli geçen maçın sonunda 3-2 yenerek kupaya uzanmıştı. Tecrübeli oyuncuları bünyesinde bulunduran İtalyan takım, sezon başında takıma şampiyonluğu getiren önemli oyuncuları kadrosunda tutma başarısını gösteremedi. Jenny Barrazza’yı Asystel Novara’ya, Simona Gioli’yi Dinamo Moskova’ya ve Valentina Fiorin’i RC Cannes’a kaptıran Volley Bergamo, ünlü İtalyan oyuncuları Serena Ortolani, Eleonora Lo Bianco ve Francesca Pıccınını’ye güveniyor.