Beşiktaş'a zirve yarışında Başkent engeli

Turkcell Süper Lig'in 28. hafta maçında Ankaragücü'ne konuk olan Beşiktaş, Başkent ekibiyle 0-0 berabere kalarak zirve yarışında önemli bir yara aldı.

Süper Lig'in 28. haftasının açılış maçında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak, şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı. Geçtiğimiz hafta Eskişehir maçında ortaya koyduğu futbolla şampiyonluk yolunda güzel sinyaller veren Beşiktaş, bugün Ankara'da aynı etkiyi gösteremeyince, 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

ANKARAGÜCÜ: Serkan, Geremi, Rajnoch, Koray, Elyasa, Mehmet Çakır, Hürriyet, Sapara, Rothen, Vassell, Vittek

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş, İbrahim Toraman, Sivok, İbrahim Üzülmez, Uğur, Fink, Holosko, Necip, Ekrem, Bobo

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig’de 28. haftanın açılış maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan Beşiktaş, sakat futbolcularının çokluğu nedeniyle Ankara’ya ancak 17 futbolcu getirebildi.

Zirve yarışından kopmamak için başkent deplasmanında mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş’ta tedavileri devam eden Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ramazan ve Ernst, Ankaragücü maçı kadrosuna alınmadılar.

Siyah-beyazlılarda ayrıca Uğur, Fink, İbrahim Toraman ve sakatlığı nedeniyle Ankara’ya getirilmeyen Ernst sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Uğur, Fink ve İbrahim Toraman, Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri durumunda, gelecek haftaki Trabzonspor maçında forma giyemeyecek.

Ankaragücü yönetimi, kurallar gereği Beşiktaş taraftarına tribünde yüzde 5’lik kontenjan ayırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Başkent temsilcisinde 2 eksik
Ankaragücü’nde ise sakatlıkları bulunan Metin Akan ve Muhammed Hanefi kadroya alınmazken, başkent temsilcisinde cezalı futbolcu bulunmuyor.

Ankaragücü yönetimi, aileleri stada çekmek için bu karşılaşmayla birlikte özel bir uygulama başlattı. Buna göre stadın maraton tribününde bulunan 8 nolu kapıdan sadece ailelerin giriş yapmasına izin verildi. Bu kapıyı kullanan ailelere taraftar forması hediye edildi.

Maraton tribününde 15’e 10 boyutunda Ankaragücü amblemi açıldı ve bu sırada "Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz" yazılı dev flamalarla gösteri yapıldı. Ankaragücü yönetiminin bu organizasyon için 5 binden fazla sarı ve lacivert karton dağıttığı öğrenildi.

Öte yandan Ankaragücü, sahaya "Özhan Başkan, mekanın cennet olsun" yazılı pankartla çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

94. Dakika Başkent'te son düdük geldi.. Beşiktaş, Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak zirve yarışında yara aldı..
93. Dakika Ekrem bu sefer sağ kanattan ortasını yaptı... Kale sahası içinde İbrahim Toraman'ın kafayla yaptığı vuruş kaleci Serkan'ın üzerine gitti.
92. Dakika Serdar ceza sahası yayı üzerinde şutunu çeki, savunmaya çarpan top kornere gitti
91. Dakika Murat sol kanattan ceza sahasına ortasını yaptı, Vittek'den önce Sivok topu uzaklaştırdı
90. Dakika Maçta normal süre tamamlandı... 4 dakika uzatma oynanacak.
89. Dakika İsmail sol kanatta gitmek isterken, Cihan'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı ve faul! Yusuf kazanılan serbest vuruşta ortasını ceza sahasına yaptı ancak savunma kafayla uzaklaştırdı
88. Dakika Ankaragücü'nde Rothen yerini Murat Duruer'e bıraktı.
87. Dakika Beşiktaş atağında Holosko sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Yusuf topla buluştu ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
86. Dakika Karşılaşmada son 5 dakikaya girildi.. Beşiktaş gol için risk almaya başladı... Soldan gelişen atakta Serdar Özkan ceza sahasına ortasını yaptı... Serkan Kırıntılı son anda uzunıp topu Bobo'nun önünden tokatladı.. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
84. Dakika A.Gücü'nde Vassell yerini Cihan'a bıraktı.
82. Dakika Beşiktaş'ın hızlı çıktığı bir dakikada İsmail topu fazla ayağında tutunca savunma geri geldi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.
81. Dakika Beşiktaş'ta İbrahim Üzülmez yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı.
80. Dakika Beşiktaş gole Bobo ile çok yaklaştı... Soldan Serdar Özkan ceza sahasına ortasını yaptı... Holosko'nun bıraktığı topa penaltı noktası üzerinde Bobo dönüp vurdu... Meşin yuvarlak yan direkte patladı... Boşta kalan topu A.Gücü savunması uzaklaştırdı.
77. Dakika Yusuf faul kararına itiraz edince sarı kart gördü.
74. Dakika Bobo pasında sol kanatta bomboş surumda olan Serdar Özkan'a pasını verdi ancak çalan bir ofsayt düdüğü var.
72. Dakika Sapara sağ kanattan korneri kullandı...Kafalardan seken top boşta kaldı... Kale sahası içinde çizgi üzerinde yaşanan mücadele sırasında yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.
70. Dakika A.Gücü atağında soldan ceza sahasına giren Vassell, İbrahim Kaş'ın arkadan net müdahalesiyle yerde kaldı.. Hakem tartışılacak bir kararla köşe noktasını gösterdi... Soldan kullanılan köşe atışında hakem Beşiktaş lehine faul kararı verdi..
68. Dakika Beşiktaş'ta Uğur yerini Yusuf'a bıraktı...
66. Dakika Ankaragücü atağında Mehmet Çakır sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
65. Dakika A.Gücü Vassell ile gole çok yaklaştı... Sol kanattan ceza sahasına yapılan ortaya Vassell ayağının ucuyla dokundu, Rüştü kurtardı!
64. Dakika A.Gücü rakip kaleye soldan etkili gitti.. Sapara çarprazdan ceza sahasına sokulup yerden penaltı noktasına pasını çıkarttı.. Vittek uygun durumda gelişine vurmak istedi... Bu futbolcunun vuruşu istediği gibi olmayınca meşin yuvarlak Rüştü'nün kontrolünde direğin yanından auta çıktı.
63. Dakika Beşiktaş'ta bu seferde Fink ceza sahası dışından şutunu çekti ama kaleci Serkan'ın üzerine.
62. Dakika Beşiktaş atağında ceza sahası dışında topla buluşan Uğur uzaktan kaleyi denedi... Sert giden meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
61. Dakika Ankaragücü atağında Rothen sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada İbrahim Kaş kafayla topu uzaklaştırdı.
60. Dakika İbrahim Kaş'ın uzun pasıyla sağ çizgide hareketlenen Uğur korner köşesine yakın bir noktadan kale sahasına ortasını yaptı... Bobo'dan önce Serkan çıkarak rakiplerinin önünden topu kontrol etmesini bildi..
59. Dakika Bobo sağ kanattan ortasını yaptı... Kale sahası içinde Uğur İnceman'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.
58. Dakika Savunmada yaşanılan bir anlık anlaşmazlıkta top boşta kaldı... İbrahim Kaş, Vittek'den önce topu taca yolladı.
57. Dakika Beşiktaş'ta Necip yerini Serdar Özkan'a bıraktı.
55. Dakika Sivok'un kısa düşen topunda Rajnoch ceza sahası dışından kaleyi yokladı. Top yandan dışarıya gitti
54. Dakika Sapara sol kanattan kazılan serbest vuruşu kullandı... Kale sahasına gelen topu savunma uzaklaştırdı.
53. Dakika Ankaragücü gole Rothen ile çok yaklaştı... Sol çarprazdan ceza sahasına sokulan Fransız oyuncu girmeden çok sert vurdu... Rüştü köşeden ağlara doğru giden topu harika uzanarak çıkarttı..
52. Dakika Necip'in sol kanattan yaptığı ortada Holosko ceza sahası içinde topu kontrol etti... Holosko dönüp, vurmak istedi ama kaleci Serkan meşin yuvarlağı kontrol etti.
51. Dakika Ankaragücü atağında Sapara sol çaprazdan ceza sahası içine arapasın bıraktı... Tehlikeyi zamanında sezen Rüştü çıkarak topun sahibi oldu.
49. Dakika Sapara sol kanattan korner kullandı... Kaleye doğru gelen ortayı Rüştü çıktı ve aldı
48. Dakika Ankaragücü atağında Sapara ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
47. Dakika Ankaragücü atağında Mehmet Çakır sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Rüştü'de kaldı.
46. Dakika 2. yarıya Beşiktaş başladı...

45. Dakika Başkent'te ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.


45. Dakika İlk yarıda normal süre tamamlandı.. 2 dakika uzatma oynanacak.
44. Dakika Beşiktaş atağında Bobo sol çaprazdan uzak köşeye doğru yerden sert vurdu ama top direğin dibinden auta çıktı.
42. Dakika Ankaragücü atağında Mehmet Çakır sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Sivok araya girerek topu uzaklaştırdı.
40. Dakika Ankaragücü gole çok yaklaştı. Rothen ceza yayı üzerinden sağ çapraza doğru pasını verdi, Mehmet Çakır topla buluştu bekletmeden kaleye sert vurdu top ağlarla buluştu ama öncesinde hakem Mehmet Çakır'ın ofsaytta olduğuna karar vererek golü geçersiz saydı.
38. Dakika Ankaragücü'nde Vassell'in tedavisi tamamlandı ve maç kaldığı yerden devam ediyor
37. Dakika Ankaragücü'nde Vassell bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi
36. Dakika Ankaragücü atağında Vassell sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kaldı sonrasında top kaleci Rüştü'de kaldı
33. Dakika Bobo ceza sahası dışında Holosko ile duvar pası yaptı... Bobo ceza sahası ön çizgisi üzerinde şutunu çekti ama kötü bir şut oldu.
32. Dakika Uğur İnceman sol kanattan korneri kullandı... Ceza sahası içine gelen topu savunma uzaklaştırdı.
31. Dakika İbrahim Üzülmez sol kanattan ortasını yaptı... kaleye giden topu Serkan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.
30. Dakika Geremi sağ kanatta topu ayağında fazla tuttu... O bölgede rakip futbolcular baskıyı yapınca Geremi topu taca attı.
29. Dakika Ankaragücü'nde Sapara sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
28. Dakika A.Gücü gole çok yaklaştı... Saparra sağdan köşe atışını kullandı.. Kale sahasında Rothen kafayı vurdu... Uzak direğe doğru inen topta Rüştü ve Ekrem birbirine bıraktı... Bir anda yaşanılan karambolde Rüştü son anda ayak koyup topu çıkarttı... Koray altıpas üzerinde önünde kalan topu kaleye gönderdi... Ekrem ayak koyup mutlak bir gollük pozisyonu kornerle uzaklaştırdı.
26. Dakika Beşiktaş Uğur ile gole çok yaklaştı... Sağdan Holosko ceza sahasına çarprazdan sokulup ön direğe ortasını yaptı... Uğur zor pozisyonda kafayı vurdu.. Kaleci Serkan son anda sağına uzanıp topu güçlükle çıkarttı.. .Boşta kalan top sağ tarafa açıldı... Bobo çarprazdan kaleyi denedi.. Savunmadan seken top soldan kornere çıktı... Kullanılan kornerde Serkan kale sahasına inen topu çıkarak kontrol etti.
24. Dakika A.Gücü atağında Vassell soldan hareketlenip sıfırdan kale sahasına ortasını yaptı... Kale sahasında Vittek yükselmesine rağmen kafayı dokunamadı... Ters kanada açılan topu Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.
23. Dakika Mehmet Çakır sol kanatta İbrahim Üzülmez'den sıyrıldı... Mehmet ortasını arka direğe yaptı... Vittek'ten önce Ekrem kafayla topu uzaklaştırdı.
22. Dakika Beşiktaş atağında Holosko sağ çaprazdan ceza sahası içine girmek istedi ama savunma ayak koyarak tehlikeyi önledi.
20. Dakika Ankaragücü atağında Mehmet Çakır ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten farklı bir şekilde auta çıktı
19. Dakika Ankaragücü atağında Vittek ceza sahası içine topukla pasını verdi, Mehmet Çakır topla buluştu ama son anda Sivok ayak koydu... Rüştü geri pası sert bir vuruşla uzaklaştırdı...
17. Dakika Ankaragücü atağında Sapara sağ çaprazdan ceza sahası içine pasını verdi Mehmet Çakır hareketlendi topla buluşur buluşmaz kaleye sert vurdu ve top az farkla auta çıktı.
15. Dakika Beşiktaş atağında Holosko ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Serkan'da kaldı.
14. Dakika Sağ kanatta topla buluşan Vassell ortasını yaptı, savunma uzaklaştırdı.
13. Dakika Ankaragücü atağında Rothen sol kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
11. Dakika Beşiktaş atağında Bobo sağ kanattan ceza sahası içine girdi çaprazdan kaleye şut denedi ama top yandan auta çıktı.
10. Dakika Ankaragücü Mehmet Çakır ile gole yaklaştı... Necip savunmadan çıkarken top kaybı yaptı... Vittek'in soldan ceza sahasına kestiği topa Mehmet Çakır ayak koydu.. Toraman'dan dönen topu Çakır bir kez daha önüne almak isterken Sivok'tan kritik bir müdahale geldi.. Seken topu Necip uzaklaştırmak istedi... Çakır'ın baskısında top son olarak A.Gücülü oyuncudan dışarı çıktı.. Aut.
8. Dakika Ankaragücü atağında Sapara sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı
7. Dakika Ankaragücü'nde yan hakeme itiraz eden Rothen sarı kart gördü.
6. Dakika Ankaragücü'nde Sapara sol çaprazdan bir kez daha serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama savunmaya çarpan top yükseklik kazandı.. Vittek'in kafayla indirmek istediği topu Rüştü çıkarak kontrol etti.
5. Dakika Ankaragücü'nde Sapara sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine kavisli bir orta yaptı ama savunmaya gelen Bobo kafayla topu uzaklaştırdı.
4. Dakika Beşiktaş rakip kaleye Bobo ile yüklendi... Sağ kanattan atılan derin pasa hareketlenen Bobo, rakibinden kurtulup ceza sahasına girdiği anda sıfırdan penaltı noktasına yerden bir pas çıkarttı.. Holosko uygun durumda gelişine vurdu... Yerden zayıf giden meşin yuvarlağı Serkan kapanarak kontrol etti.
2. Dakika Ankaragücü atağı soldan etkili gelişti... Ceza sahası önünde topla buluşan Vittek, kaleyi gördüğü anda şut denedi... Savunmadan seken topa Mehmet Çakır hareketlendi... Rüştü iyi bir zamanlama ile çıkarak meşin yuvarlağı rakibinin önünde kontrol etti.
1. Dakika Karşılaşmaya Ankaragücü başladı...