Ankaragücü – Beşiktaş maçına doğru

Turkcell Süper Ligi'nin 28.hafta karşılaşmaları bugün Ankaragücü – Beşiktaş maçı ile başlayacak. Beşiktaş Ankaragücü engelini aşıp Şampiyonluk iddiasını sürdürmek istiyor. Ankaragücü ise Beşiktaş'ı yenip önümüzdeki haftalara rahat girmek için mücadele edecek.

Turkcell Süper Lig’de 55 puanla 3.sırada yer alan Beşiktaş, bugün başkent deplasmanında Ankaragücü ile karşılaşacak. Lider Bursaspor ile arasında sadece 3 puan fark bulunan Beşiktaş bu maçı kazanması halinde maç fazlasıyla Bursaspor ile aynı puana ulaşmış olacak.

BEŞİKTAŞ’TA 7 EKSİK

Beşiktaş Ankaragücü ile oynayacağı bu zor mücadele öncesi son idmanını dün akşam basına kapalı olarak BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirdi. 1.5 saat süren antrenmana tedavileri devam eden Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat Kahveci, Ramazan Özcan ve Fabian Ernst katılmadı. Bu futbolcular Ankaragücü maçı kadrosunda yer almıyor.

ANKARAGÜCÜ’NDE MORALLER YERİNDE

Ankaragücü’nde Beşiktaş maçı öncesi cezalı futbolcu bulunmazken, Metin Akan ile Muhammed Hanifi sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosunda bulunmuyor.

Geçen haftayı maç yapmadan geçiren ve Beşiktaş karşısına dinlenmiş bir şekilde çıkacak olan
Ankaragücü bu avantajı kullanmak istiyor.

Beşiktaş maçı öncesi açıklama yapan tecrübeli orta saha oyuncusu Bilal Kısa, ''Kayserispor maçından 3 puan aldık ve bu hafta da bay geçtik. 6 puan bize çok iyi geldi. Beşiktaş maçından 3 puan alırsak ligi bitirmiş sayılırız ve bu bizim futbolumuza da yansıyacak. İnşallah bu hafta iyi bir futbol ile 3 puanı alırız'' diye konuştu.

İki haftada 6 puan kazandıklarını hatırlatan Marek Sapara ise, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, Beşiktaş maçının kendileri için zor olacağını ama Kayserispor karşılaşmasında olduğu gibi takım halinde oynadıkları taktirde sahadan galibiyetle ayrılacaklarını ifade etti.

Adı bir dönem Beşiktaş ile anılan genç kaleci Serkan Kırıntılı da, ''Son iki haftada 6 puan bizi biraz rahatlattı. Beşiktaş'ın durumu ve konumu belli. 1 veya 3 puan ile haftayı tamamlamak istiyoruz. İyi defans yapıyoruz. Biz takım halinde defans yaparak onlara gol pozisyonu vermeyiz'' dedi.

MAÇ KADROLARI

ANKARAGÜCÜ
Serkan
Elyasa
Geremi
Koray
Rajnoch
Mehmet
Hürriyet
Bilal
Rothen
Vassell
Vittek

BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toroman
İbrahim Kaş
Sivok
İbrahim Üzülmez
Fink
Ekrem
Necip
Yusuf
Holosko
Bobo