Totti Lazio taraftarlarını çıldırttı

Roma ile Lazio arasında oynanan derbiye Francesco Totti damga vurdu. Totti maçtan sonra yaptığı hareketle Lazio tribünlerini çileden çıkarttı. Totti'nin yapmış olduğu hareket sonrası saha biranda karıştı.

Bir yanda küme düşmemek için can çekişen Lazio, diğer tarafta şampiyonluk için mücadele eden Roma. Başka bir deyişle; ezeli rakibini küme düşürmek için oynayan Roma ile ezeli rakibini şampiyonluktan etmek isteyen Lazio. İki ezeli rakip olan Lazio ile Roma’nın karşı karşıya geldiği maçta ev sahibi ekip Lazio 1-0 öne geçmesine rağmen bu avantajı koruyamadı ve Roma sahadan 2-1 galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Lazio – Roma derbisinde yok yoktu. Tribün kavgası, futbolcu kavgası, kırmızı kart, atılan penaltı, kaçan penaltı, kan vb… Lazio-Roma derbisine damga vuran olaylardı. Stat dışında taraftarların taş ve meşale savaşları sonrası bir çok kişi yaralanırken, 10’un üzerinde taraftar gözaltına alındı.

Maçın sona ermesinin ardından Roma kaptanı Francesco Totti, Lazio tribünlerine dönerek baş parmaklarını aşağı düşürmesi bir nevi ‘Gladyatör’ filmindeki Commodus karekterinin yaptığı ölüm hareketini yapması Lazio taraftarlarını çileden çıkardı. Totti’nin yaptığı bu hareket sonrası saha biranda karıştı. Laziolu ve Romalı futbolcular büyük kavgaya tutuştu.

Totti Lazio taraftarlarını çıldırttı

İtalyan medyası Lazio’nun düşmeyeceğine ve İnter’in şampiyon olacağına inanıyor. Fakat İtalya ‘Serie A’da 2 hafta sonra oynanacak Lazio – İnter karşılaşması bu tezi çürüteceğe benziyor. İtalya’da şampiyonluk düğümü ve hangi takımın ligden düşeceği son hafta maçlarının bitiş düdüğü ile belli olması bekleniyor.