İnter-Juventus maçında 1 kişi öldü

İtalya Seri A ligi'nde 16 Nisan Cuma akşamı oynanan İnter-Juventus maçı oynanırken Torino'da bir barda maçı izleyen bir kişi öldü bir kişide ağır yaralandı.

  Maç ; ı dayısı Roberto Palumbo ile izleyen 28 yaşındaki Michele Sannino , poker makinasında oyun oynayan biriyle ' ç ; ok ses ç ; ıkardığı ' gerekç ; esiyle tartışmaya başladı . Ancak tartıştığı kişi sinirlenip silahını ç ; ıkartarak Sannino ' yu dizinden vurup yaraladı . Tartışmayı yatıştırmaya ç ; alışan Palumbo ise kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti . Olayın hemen ardından kayıplara karışan katil henü ; z yakalanamadı .

Roma ' da Olimpiyat Stadı ' nda oynanan Lazio-Roma karşılaşması da olaylara sahne oldu . 2-1 ' lik Roma ü ; stü ; nlü ; ğü ; yle sona eren maç ; ö ; ncesinde taraftarlar arasında ç ; ıkan tartışmaya polis mü ; dehale etti ve ü ; ç ; kişiyi gö ; zaltına aldı . Maç ; ın ardından yine bir grup fanatik , neredeyse bir aile faciasına neden oluyordu . Yoldan geç ; en ve iç ; inde bir anne ile iki ç ; ocuğunun bulunduğu bir arabaya havai fişek ve şişelerle saldıran taraftarlar , arabanın tamamen yanmasına neden oldu . Talihsiz anne ve ç ; ocukları son anda arabayı terkedebildi . Ancak olaylar bununla da kalmadı . Stadyumun hemen dışında , yü ; zlerini kar maskeleriyle kapatan bir grup Roma taraftarı , Lazio taraftarlarına bıç ; akla saldırdı . Olaylar sırasında bıç ; aklanan ü ; ç ; Lazio taraftarı hastanede tedavi altına alındı . Taraftarlardan birinin durumunun ç ; ok ağır olduğu ö ; ğrenildi . Polis , 5 Roma taraftarını gö ; zaltına aldı .

LAZİO - ROMA DERBİSİ DE KANA BULANDI

İtalya futbol ligi Serie A ' da Roma ' yı liderliğe taşıyan Lazio-Roma derbisi kana bulandı . Gergin taraftarın kullandığı molotof kokteyllerinden biri , bir kadın ve iki ç ; ocuğunun bulunduğu arabayı alev topuna ç ; evirdi . Kullanılan kesici aletler ise bir taraftarın boğazının kesilerek , ağır yaralanmasına sebep oldu .

Roma Olimpiyat Stadı ' nda oynanan maç ; ın 14 ' ü ; ncü ; dakikasında Lazio , Rocchi ' nin golü ; yle sevindi . İlk yarıda kendisinden beklenen performansı gö ; steremeyen Roma taraftarının yü ; zü ; ise ikinci yarıda gü ; ldü ; . Maç ; ın 53 ve 63 ' ü ; ncü ; dakikalarında biri penaltı olmak ü ; zere iki gol Vucinic ' ten geldi . Ancak gü ; nlerdir sabırsızlıkla beklenen Lazio-Roma derbisi , gergin anlara sahne oldu . Maç ; ö ; ncesi taraftarlar arasında ç ; ıkan kavga polisin mü ; dahalesiyle sona erse de maç ; bitiminde stadyum ç ; evresindeki tansiyon oldukç ; a yü ; ksekti .

Molotof kokteyli , mantar ve kesici aletler kullanan ö ; fkeli taraftarlar , sokakları savaş alanına ç ; evirdi . Kendilerine mü ; dahale eden gü ; venlik gü ; ç ; lerine karşı koyan taraftarlar , ç ; ö ; p konteynırlarını ateşe verdi . Molotoflardan biri , iç ; erisinde biri 11 , diğeri 9 yaşında olmak ü ; zere iki ç ; ocuk ve annelerinin bulunduğu otomobilin aç ; ık camından iç ; eri girdi . Tunuslu kadın , ç ; ocuklarını da alarak hemen arabadan ç ; ıktı . Alev topuna dö ; nen araç ; , itfaiyenin mü ; dahalesiyle sö ; ndü ; rü ; ldü ; . Şans eseri anne ve bir ç ; ocuğuna bir şey olmazken , diğer ç ; ocuğu ise bacaklarından hafif yaralandı . Kullanılan kesici aletler ise 5 kişinin ciddi yaralar almasına neden oldu . Boynu kesilen bir taraftarın durumunun ağır olduğu belirtildi . 5 gü ; venlik gü ; cü ; de darbelerden nasibini alarak , hafif yaralandı . Polis , 10 ' a yakın kişiyi gö ; zaltına aldı .