Basketbol Federasyonu'ndan Mehmet Okur'a Geçmiş Olsun Mesajı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), NBA ekiplerinden Utah Jazz'de forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'a yaşadığı sakatlık nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.

  Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ( NBA ) ekiplerinden Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur ' a , takımının Denver Nuggets ' la oynadığı play-off ilk tur ilk maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle Federasyondan geçmiş olsun mesajı geldi . Türkiye Basketbol Federasyonu ' nun ( TBF ) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Mehmet Okur ' un sakatlığıyla ilgili son bilgiler verilerek , " Türkiye Basketbol Federasyonu olarak , Mehmet Okur ' a geçmiş olsun diyor , kısa sürede iyileşerek sahalara dönmesini
diliyoruz " denildi .
Bu arada , Mehmet Okur ' un Türkiye ' deki doktoru Prof . Dr . Mustafa Karahan , Utah Jazz ' ın doktoru Lyle Mason ile yaptığı görüşmeden sonra Mehmet ' in son durumu ile ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı .
Utah Jazz ' ın Denver Nuggets ile oynadığı NBA Play-off ilk maçında sakatlanan temsilcimiz Mehmet Okur ' un Türkiye ' deki doktoru Prof . Dr . Mustafa Karahan , Utah Jazz ' ın doktoru Lyle Mason ile yaptığı görüşmeden sonra Mehmet ' in son durumu ile ilgili ilk resmi açıklamayı yaptı .
Mehmet ' in resmi internet sitesi ' www . memo13 . com ' da yer alan açıklamada ameliyat kadar ameliyat sonrası tedavinin de milli basketbolcunun en kısa zamanda sağlığına kavuşması açısından önemli olduğunu vurgulayan Karahan şöyle dedi :
" Utah Jazz takım doktoru Dr . Lyle Mason ile yaptığım telefon görüşmesinde Mehmet Okur ' un Denver Nuggets maçında sol aşil tendonunu kopardığını öğrendim . Aşil tendonu kas tendon bileşkesine yakın bir bölgeden kopmuş ve bu hafta içerisinde aşil tendon onarımı yapılması planlanıyor . "
Denver Nuggets ile oynanan ilk Play-off maçında , ikinci çeyreğin bitimine 8 dakika kala sakatlanan Milli yıldız Mehmet Okur ise sakatlığının ardından yaptığı ilk açıklamada , " Kopma olmadığı için tabii ki mutlu olmam gerekiyor . Ancak ameliyat olacağımdan dolayı çok da mutlu olduğumu söyleyemem . MRI sonrası bana en az bir ay ayağımın alçıda olacağı , daha sonra da özel bir bot giyeceğim söylendi . Bu sezonu kapattığım için çok üzgünüm . Bundan 10 gün önce bana sorsaydınız , ne olacak diye , cevap olarak , ' En
azından bir Batı Yakası finali ' derdim " dedi .
Milli basketbolcu , Türkiye ' den çok sayıda telefon ve mesaj geldiğini belirtirken , " Telefonumu pek açmıyorum , çünkü çok sayıda kişi arıyor . Evi de arayanlar olmuş . Herkese teşekkür ediyorum , ama yapacak bir şey olmadığım için de takımın ve taraftarlar adına üzülüyorum . İki sezondur inanılmaz sezon sonu şanssızlığı yaşıyorum . Moralim çok bozuk . Bütün sezon çalışıp , çabalayıp iki sezondur böyle son noktayı koymak pek adil değil . Bu sezon özellikle sağlıklı olduğumuzda herkesi her yerde yenebileceğimizi
göstermiştik . Arkadaşlarımın 1-0 geride olmalarına rağmen müthiş bir mücadele göstereceklerini , ve tüm olumsuzluklara rağmen turu geçeceklerine yüreğimden inanıyorum " diye konuştu .
( ERS-ERS-S )