Tarihi Kent Koşusunun Galibi Etiyopya Oldu

Yurt içi ve yurt dışından 35'i yabancı 15'i Türk Milli Takımı sporcusu olmak üzere 600 kişinin katıldığı tarihi kent koşusunun galibi Etiyopya oldu.

Yarı Maraton Erkeklerde Etiyopya'dan Henok Tesfaye birinci, geçen yılın birincisi olan Kenya'dan Moses Too ikinci, Eskişehir'den Abdil Ceylan'da üçüncü oldu. Bayanlarda ise Azerbaycan'dan Qazasin Safarova birinci, Eskişehir'den Fadime Suna ikinci ve Erzurum'dan Esra Güllü üçüncü oldu.
Halk Koşusu'nda ise erkeklerde Zülküf İşmel birinci, Melik Taşkın ikinci ve Sedat Özdemir üçüncü olurken, bayanlarda Alvina Taşdemir birinci, Zeynep Demir ikinci ve Şeyma Anık üçüncü oldu.
Masterler'de ise erkeklerde 35-44 yaş birincisi Mansuri Yüksel 45-54 yaş birincisi, Zekeriya Dikmener 55-64 yaş birincisi, Turgay Oğuz Bartın ve 65 yaş üstünde ise Ertuğrul Mısırlığıoğlu birinci oldu. Bayanlarda ise 30-39 yaşta Evren yıldız birinci, 40-49 yaşta Ayşe Turuç birinci ve 50-59'da ise Bakiye Duran birinci oldu.
Yarışmada yarı Maraton'da birinciye 2 bin dolar, ikinciye bin500 dolar, üçüncüye bin dolar, ödül verildi.
Koşunun tamamlanmasıyla bitiş noktası olan Pınarbaşı'nda ödül töreni düzenlendi. Dereceye girenlere madalyalarını takan Osmangazi Belediye Başkanı Başkan Mustafa Dündar "Uluslararası takvimde yer alan koşumuzun en büyük özelliklerinden biri parkurun tarihi mekanlardan oluşmasıdır. Koşumuz Saltanat Kapı'dan başlayarak - Yeşil Cami ve Külliyesi - Emir Sultan - Yıldırım Külliyesi - Kent Meydanı - Irgandı Köprüsü - Hanlar Bölgesi - Hisar Bölgesi - Ördekli Hamamı - Muradiye Külliyesi - Atatürk Köşkü - Murat
Hüdavendigar Külliyesi ve Fetih Kapı'da tamamlandı. Parkurdan geçen katılımcılar sporun yanı sıra tarihi mekanları yakından görerek tarihimizden bizlere miras kalan yerleri tanıma fırsatı buldular" diye konuştu.