Karşıyaka, Kendi Evinde Çaykur Rizespor'u 3-0 Mağlup Etti

Bank Asya 1. Lig'de Çaykur Rizespor'u kendi evinde 3-0 mağlup eden Karşıyaka, Süper Lige çıkma şansını devam ettirdi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Kazanmamız gereken bir müsabakaydı. Çok önemli bir maçtı. Sona doğru yaklaştıkça maçların önemi artıyor. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Karşıyaka bu yıl Süper Lig'e çıkacaktır" diye konuştu.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan ise "Zor bir maça geldiğimizi biliyorduk. Kazanmak zorundandık ama maça o kadar kötü başladık ki 5 dakikada yenen 2 gol oyun planımızı alt üst ettiği gibi takımımızın direncini de kırdı. Hücum bölgesinde çoğalmak istedik, uğraş verdik fakat Ribeiro'nun olmayışı planlarımızı bozdu. Pozisyon bulamayacak kadar kötü bir maç oynadık. 3 tane final maçımız var ve kazanmak zorundayız. Kalan maçlarımızdan 5 puan almayı başarıp ligde kalmak istiyoruz" dedi.
Karşıyakalı futbolcu Mutlu Kızıltan, "Rakibimiz ligde kalmak istiyordu. Bu nedenle zor bir maç oldu. Rakiplerimizin de puan kaybetmesiyle avantajı biraz daha artırdık. Bundan sonraki süreçte ilk altıda kalmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Engin Öztonga ise "Beklemediğimiz bir sonuç oldu. İyi hazırlanmıştık ama maç başında yediğimiz goller moralimizi bozdu. Önümüzde 3 final maça var. Elimizden geleni yapıp ligde kalmak istiyoruz" şeklinde konuştu.