Fenerbahçe, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı

Turkcell Süper Lig'in 30. hafta derbi maçında Fenerbahçe, kendi evinde ağırladığı ezeli rakibi Beşiktaş'ın 2. dakikada Alex'in attığı golle 1-0 mağlup ederek, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bıraktı.

  Derbi maç ; ın ardından dü ; zenlenen basın toplantısında aç ; ıklamalarda bulunan Fenerbahç ; e Teknik Direktö ; rü ; Christoph Daum , ç ; ok ö ; nemli bir derbi galibiyeti aldıkları iç ; in mutlu olduklarını sö ; yledi . Daum , ' Diğer derbilere nazaran bugü ; n sadece ilk yarı iyi oynadık . İkinci yarıda Beşiktaş performansını daha iyi sergiledi . İkinci yarıda Beşiktaş ' ın gö ; sterdiği performans iyiydi , onları kutlamak istiyorum . Bizim ikinci yarıda daha yapabileceğimiz ç ; ok şeyler vardı . Onları analiz edip , daha iyi yapmalıyız . Ç ; ok fazla top kaybına uğradık , daha fazla top tutmalıydık . Bö ; yle olunca da ç ; ok fazla geriye gitmek zorunda kaldık . İkinci yarıda 1-0 ' ı korumak iç ; in sahaya ç ; ıktık , aslında ikinci golü ; atmak iç ; in oynamalıydık ' dedi .

Alex ' in galibiyeti getiren golü ; kaydettiğini , kaleci Volkan Demirel ' in de kurtardığı penaltıyla buna katkı yaptığını belirten Daum , ' Maç ; ta 4 ö ; nemli şey vardı . Birincisi taraftarımız mü ; kemmeldi . İkincisi takımımıza teşekkü ; r etmek istiyoruz . Sü ; per bir ilk yarı oynadık . İkinci yarı iyi oynamadık belki , ama mü ; cadele ettik . Ö ; zel bir teşekkü ; r Alex ' e gidiyor . Son olarak Volkan Demirel ' e teşekkü ; r . Kurtardığı penaltıyla galibiyeti sağladı ' diye konuştu .

Maç ; ın hakemi Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ile ilgili bir soru ü ; zerine Daum , sezonun ilk yarısında BJK İnö ; nü ; Stadı ' ndaki maç ; ta penaltılarının verilmediğini , ona rağmen bu konuda bir şey sö ; ylemediğini ifade ederek , ' Her hakemin bir gö ; zlemcisi var . Ben Fenerbahç ; e takımının gö ; zlemcisiyim . Benim gö ; revim hakemi değil , kendi takımımı analiz etmek . Bu sezon boyunca hiç ; bir zaman hakemlerle ilgili bir şey sö ; ylemedim . İlk maç ; ta penaltımız verilmedi , orada da bir şey sö ; ylemedim . Burada da bir şey sö ; ylemek istemiyorum . Bö ; yle maç ; larda hakem olmak kolay değil . Maç ; tan sonra bir ç ; ok yorum yapılacaktır . Tabi bizim iç ; in ç ; ok kolay . Televizyonun ö ; nü ; ne geç ; ip izlemek . . . Hakemler en iyi şekilde bir maç ; ı yö ; netmek iç ; in maç ; a ç ; ıkıyorlar . Futbolun ö ; zelliği de o zaten . O anda verilecek karar yanlış olabilir . Bu sezon aleyhimize verilen kararlar vardı , ama futbolun ö ; zelliği bu zaten ' şeklinde konuştu .

Alman teknik adam , Fenerbahç ; e Kulü ; bü ; Yö ; netim Kurulu ' nun hakemlere yö ; nelik aç ; ıklamalarından sonraki sü ; reç ; le ilgili bir soru ü ; zerine , yakaladıkları galibiyet sü ; recini yö ; netimin aç ; ıklamalarına bağlamanın ç ; ok yanlış olacağını belirterek , ' Sezon başında 8 ' de 8 yaptığımızda ö ; yle bir şey duydunuz mu? Sezonun tü ; mü ; nü ; gö ; rmek lazım . Birç ; ok pozisyonda şanssızdık . Her zaman tü ; m sezona bakmak lazım , sadece son haftalara değil . Biz her zaman hakemlere sonsuz destek vereceğiz . Aslında hakemleri kutlamak gerekiyor . Ç ; ü ; nkü ; yapılan eleştiriler inanılmaz bir baskı yaratıyor . Buna bakarsak gerç ; ekten iyi performans sergileyip , iyi maç ; lar yö ; netiyorlar . Kutlamak istiyorum ' değerlendirmesinde bulundu Daum , Fenerbahç ; e ' nin lider olmasının ezeli rakipleri Galatasaray ' ın alacağı sonuç ; lara da bağlı olduğunun hatırlatılması ü ; zerine , ' Her takım ö ; nce kendini dü ; şü ; nü ; r . Şampiyonlar Ligi ' ne katılmak diye bir şey var . Birinci olan Şampiyonlar Ligi ' ne direkt gidiyor , ikinci olan elemeleri oynayacak . İlk iki olan takımlar Şampiyonlar Ligi iç ; in mü ; cadele ediyor . Birinci olmak daha ö ; zel , şampiyon olacaksınız ç ; ü ; nkü ; . Birincilik ve ikincilik iç ; in 4 takım savaşıyor . Sezon sonuna kadar 4 takım savaşacak . Hiç ; bir takım adına sezon sonuna kadar hediye edilecek bir şey yoktur . Bursaspor halen avantajlı bir durumda . Ama biz maç ; larımızı kazanmak iç ; in elimizden geleni yapacağız . Bugü ; nkü ; grafiği değiştirmek istiyoruz . Herkes kendi kulü ; bü ; iç ; in oynar ' diyerek sö ; zlerini tamamladı .

Fenerbahç ; e ' nin milli kalecisi Volkan Demirel , attıkları golle maç ; ı kazanmasını bildiklerini belirterek , ' Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; lara bakacağız . Yarışın sonlarına doğru geliyoruz . Kasımpaşa maç ; ında , biz Bursaspor ' an ö ; nce oynayacağımız iç ; in liderlik koltuğuna oturacağız ve haftayı ö ; yle bitireceğimizi dü ; şü ; nü ; yorum ' dedi .

Volkan , pozisyonları iç ; in ise , Bilica ' nın pozisyonunun penaltı olmadığını , Lugano ' nun eline ç ; arpan topun ise penaltı olduğunu dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; sö ; yledi .

DENİZLİ : ' SEZON SONU HEDEFLERİMİZİN BÜ ; YÜ ; K Ö ; LÇ ; Ü ; DE UZAKLAŞTIK '

Beşiktaş Teknik Direktö ; rü ; Mustafa Denizli ise , maç ; ı kaybederek hedeflerinden bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de uzaklaştıklarını belirterek , maç ; ın hakemine eleştirilerde bulundu . Denizli , kalan maç ; larını kazanmaları gerektiğini kaydederek , ' Bundan sonra Beşiktaş camiasının bizden beklediği iyi futbol ve iyi sonuç ; ları almaya ç ; alışacağız . Yerimizin ne olduğunu ondan sonra gö ; rü ; rü ; z . Beşiktaş ' ın UEFA Kupası , bu sezonki adıyla Avrupa Ligi adı altındaki kupaya iştirak etmesi başarı değildir . Bu takım iç ; in Şampiyonlar Ligi dahi soru işareti yaratacak bir klasman yeridir . Şampiyonluk hedefinden tablo itibariyle ç ; ok uzağa dü ; ştü ; k ' dedi .

Tecrü ; beli teknik adam , ligin sonuna hedef tayin ettikleri gecenin ö ; ncelikli olarak bu akşam olduğunun altını ç ; izerek , ' Burada oynamanın zorluklarını bilen bir ekibiz . Yenilsek dahi ç ; ok kısa sü ; rede panik yaşayabileceğimizi , ö ; zellikle ikinci yarıda Fenerbahç ; e ' nin fizik yapısını dü ; şü ; nerek stratejiyi belirledik . İkinci yarıda 10 dakika sonra dü ; şü ; ndü ; ğü ; mü ; z oyunu oynamaya başladık . Oyunun kırılma noktasından biri , penaltı pozisyonuydu . Fizik ve psikolojik olarak dü ; şmekte olan Fenerbahç ; e , penaltının kaç ; ırılmasıyla canlandı . Benim takımıma olumsuz etkisi ise ö ; n plana ç ; ıktı . 60 . dakikadan sonra oyuna devam edecek arkadaşlarla rakibimizi oyundan dü ; şü ; rmeyi ve kazanmayı planladık . Oyunun başında yenilen gol , gerç ; ekten kısa sü ; reli şoka neden oldu . Ama bu dö ; nemde burada gol yiyen takımların oyunu tamamen Fenerbahç ; e ' nin kontrolü ; ne bıraktığını da gö ; rdü ; k . Bu sonuç ; bizi şampiyonluğa ve Şampiyonlar Ligi ' ne taşıyacak iddiamızı ortadan kaldırdı ' diye konuştu .

Maç ; ın hakemi Hü ; seyin Gö ; ç ; ek ' i eleştiren Denizli , yıllarca yaptığı bu mesleğin en acı gü ; nü ; nü ; yaşadığını sö ; yleyerek , ' Bu ligin en tecrü ; beli insanlarından biriyim . Ben de insanım , yanılabilirim . 40 yılım sahaların iç ; inde geç ; ti . Futbolun kurallarını bilen insanım . Benim tavsiyem , hakem arkadaşlar bu maç ; ın kasetini alsınlar , hep birlikte izlesinler . Kart nasıl ç ; ıkar , nerede verilir , penaltı nasıl verilir , kendi adlarına değerlendirsinler . Belki ben yanlış değerlendiriyorum . Bunlar Tü ; rkiye ' de farklı tezahü ; r ettiği zaman , susma noktasını aştığı anlar oluyor . Saha iç ; inde belli noktalarda sportmenlik ç ; erç ; evesinde mü ; cadele oldu . Sonra aşırı hareketler oldu . Buna hem Fenerbahç ; eli , hem benim futbolcular zemin hazırladı . Ama buna fırsat tanımayacak birinci kişi hakemdi . maç ; ta ç ; ok bariz pozisyonlar vardı . Bunlara farklı yorumlar gelebilir . Futbolun iç ; inde her saniye oluyor . Ama bazı şeylerin yorum hakkı yoktur . Yorum hakkı olmayan pozisyonlara izin verirseniz dü ; şü ; ncemi sö ; ylerim ' şeklinde konuştu .

Denizli , Bobo ' nun kullandığı penaltı pozisyonunda Fenerbahç ; eli futbolcu Bilica ' nın penaltı noktasını ç ; ukur yapmasıyla ilgili soruya , ' Bana neden soruyorsunuz? Onun bir metre yanında olan insanlara sorun . Ç ; apa falan yoktuysa mecburen ayağını kullandı . Bö ; yle bir işlem yapılıyorsa ve hakem sessiz kalıyorsa ne sö ; yleyebilirim ki? ' diye cevap verdi .

Mustafa Denizli , sö ; zlerini şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; :
' ' İki hafta ü ; st ü ; ste oluyorsa , hayati değerlerin kazanılmasına veya kaybedilmesine neden oluyorsa , bunlar gü ; ndeme gelir . Hakem hata yapar . Zaman geldi kazandık , zaman geldi kaybettik . Geç ; en hafta bu konuya değindim . Derbilerden ö ; nce ortaya konulan tavrın tasvip edilmemesi gerektiğini sö ; yledim . Ancak olaylar ö ; yle bir yere geliyor ki bunu destekleyen fikirler kaybetmeyle karşı karşıya geliyor . Yö ; netimlerin mü ; thiş baskısı oluyor . Bu nasıl başladı , nerede başladı , bilemiyorum . Yü ; reklilik ile yü ; reksizlik arasında kalın bir ç ; izgi var . Yü ; rekli olsun , yanlış karar versin . . . Lugano bir topu ceza sahası iç ; inde eliyle taşıdı . Bunu gö ; rmenin ve değerlendirmenin hakem olup olmamakla ne ilgisi var? Top toplayan ç ; ocuklar bile bu konularda belki bir yorumda bulunurlar . ' '

Mustafa Denizli , konuşmasının sonunda , yenilginin mazereti olmadığını vurgulayarak , Fenerbahç ; e ' yi galibiyetinden dolayı tebrik etti .

Beşiktaş ' ın İtalyan savunma oyuncusu Matteo Ferrari ise kaç ; ırdıkları penaltının kaderlerini belirlediğini sö ; yledi . Ferrari , takım arkadaşı Bobo ' nun penaltıyı Bilica ' nın penaltı noktasını bozmasından dolayı kaç ; ırdığını dü ; şü ; nmediğini sö ; zlerine ekledi .