Bebekleriyle Maraton Koştular

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 5

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği Uluslararası Tarihi Kent Koşusu bugün start aldı. Tarihi surların önünden başlayan yarışlara katılanlar renkli görüntüler oluşturdu. Çok sayıda yaşlı koşuya torunuyla birlikte katılırken, yarışın en ilginç atletleri ise özürlü bir çocuk ile bebekleriyle koşan anneler oldu.
Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi'yi anma ve fetih şenlikleri kapsamında düzenlenen Tarihi Kent Koşusu, bu sabah silah atışıyla start aldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve çok sayıda protokol mensubunun katıldığı yarışlar zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu. Halk koşusuna bebekleriyle katılan iki anne, bebek arabasıyla koşmaya çalışırken ilginç görüntüler oluşturdu. Çocuğunun da sporcu olmasını istediği için koşuya bebeğiyle birlikte katıldığını ifade eden anne, zorluk
yaşamadığını belirtti. Küçük torunlarıyla birlikte koşuya katılan bazı yaşlılar ise, torunlarının elinden tutarak koştu.
Zihinsel ve bedensel engelli Barış Dursun isimli bir gençte yarışmaya katıldı. Güçlükle ayakta durmasına rağmen koşmayı isteyen özürlü genç, çevredekilerden büyük alkış topladı. Koşuda, atletlerin geçecekleri güzergahlarda mehter takımları, folklor ve kılıç kalkan ekipleri gösteri yaptı.
Yarışlarda Türk atletlerin yanı sıra Etiyopya'dan atletlerde birinci olmak için mücadele ediyor. Yarışmacılar Saltanat Kapı, Yeşil Camii ve Külliyesi, Emir Sultan, Yıldırım Külliyesi, Kent Meydanı, Irgandı Köprüsü, Hanlar Bölgesi, Hisar Bölgesi, Ördekli Hamamı, Muradiye Külliyesi, Atatürk Köşkü, Murat Hüdavendigar Külliyesi ve Fetih Kapı'dan oluşan parkurlardan geçecek.