Sarı Melekler Türkiye Kupası Şampiyonu -Foto galeri

Şampiyonlar Ligi'nde finalde kaybeden Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takım oyuncuları dün yapılan Türkiye kupası final maçında Vakıfbank Güneş Sigorta Bayan Voleybol takımını Altın setle yenerek Türkiye Kupasının sahibi oldu.

İki takımın da temkinli başladığı maç, F.Bahçe’nin yavaş yavaş kontrolüne girdi ve ilk iki sette 2-0’lık üstünlük ile geçildi. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom, ilk setin başlarında hayli direnç göstermesine ve Neslihan’ın tüm çabalarına rağmen geriye düşmüştü. Ve bu tablonun en önemli nedenleri de, Fenerbahçe Acıbadem’in servisleri çok iyi kullanması ve Vakıfbank Güneş Sigorta’nın da manşeti karşılamakta yaptığı hatalardı.

Müthiş geri dönüş

3. setin henüz başında ise, dünkü maçı izleyenler final serisinin ilk maçını hatırladı. Çünkü Vakıfbank Güneş Sigorta yine bir “geri dönüş” sinyali veriyor ve oyuna ağırlığını koymaya başlıyordu. Bunun meyvesini de alıp, Özge ve Maculewicz’in etkili oyunlarıyla 3. seti 25-14, 4. seti ise 26-24 kazanıp skoru 2-2 yaptılar.
İlk iki sette güzel oyunun yerine daha çok hatalardan doğan sayılar vardı. 3. ve 4. setlerde ise heyecan yaratan rallileri doğurdu oyuncular. Özellikle 4. set, neredeyse 3 kez Fenerbahçe Acıbadem lehine kopuş sinyali gösterip tekrar Vakıfbank Güneş Sigorta’nın geri dönüşleriyle akıp geçti. Ama 2-2’ye gelen maçta Vakıfbank Güneş Sigorta, bütün mücadele gücünü göstermeye devam ediyordu.

Gamova ve Eda faktörü

Fakat hem ilk maçta, hem de yakın zamandaki Avrupa Finali’nde hüsran yaşayan Sarı Melekler, önce 5. seti sonra da “Altın set”i kazanarak kupaya kondu. Kupanın zor da olsa gelmesinde ise, kritik bölümlerde sahneye çıkan Gamova ve Eda’nın payı çok büyüktü dün.

Bu sezonki ikinci kupası

Sezon başında Eczacıbaşı’nı 3-1 yenerek ilk kez düzenlenen Süper Kupa’yı müzesine götüren Fenerbahçe, Teledünya Türkiye Kupası ile bu sezonki ikinci şampiyonluk kupasını kazandı.

Türkiye 6 setlik maça ilk kez izledi.

· Salonu dolduran taraftarlar, yer yer önemli anlarda verdikleri destekle takıma bariz bir motivasyon sağladılar.
· Önce Aziz Yıldırım sonra da Altın Set’in sonlarında ayağa kalkan Ali Koç, taraftarların söylediği bestelere alkışla eşlik ettiler.
· Türkiye dün ilk kez 6 setlik bir voleybol maçına şahitlik etti.
· Bu kupayı geçen yıl finalde kaybeden F.Bahçe, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı evinde götürdü.

20 bin TL kazandılar

Sarı lacivertliler, şampiyonlukla aynı zamanda 20 bin lira da armağan kazandı. Vakıfbank Güneş Sigorta TT ise 10 bin liralık ödül kazandılar.

SALON: TVF 50. Yıl
HAKEMLER: İlhami Şenyurt (***), Esat Danzili (***)
FENERBAHÇE ACIBADEM: Eda (**), Gamova (***), Osmokrovic (***), Seda (***), Çiğdem (**), Dirick (***) (Nihan **, Songül **, Naz **, Blom **)
VAKIFBANK GÜNEŞ SİGORTA T.T: Poljak (**), Arzu (**), Stam (**), Güldeniz (**), Maculewicz (**), Neslihan (***) (Gizem **, Gözde *, Nikolic **, Özge *)
SETLER: (25-18, 25-17, 14-25, 24-26, 15-12)
ALTIN SET: 15-5
SÜRE: 134 dakika (27, 24, 23, 31, 17, 12)