Ersan İlyasova Ve Mehmet Okur Play-off'larda, Hidayet Evine Dönüyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezon TSİ sabaha karşı oynanan 14 karşılaşmayla tamamlandı ve play-off eşleşmeleri belli oldu

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezon TSİ sabaha karşı oynanan 14 karşılaşmayla tamamlandı ve play-off eşleşmeleri belli oldu. Oynanan son maçların ardından milli basketbolcular Ersan İlyasova ve Mehmet Okur'un takımlarının play-off'lardaki rakipleri belli olurken, geçtiğimiz sezon Orlando Magic ile NBA finali oynayan Hidayet Türkoğlu ise Toronto formasıyla bu yıl play-off'ları bile göremedi.

HİDAYET'Lİ TORONTO, PLAY-OFF'LARA KALAMADI
Geçtiğimiz sezon Orlando Magic formasıyla NBA finali oynayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu çok tartışılan bir kararla Kanada temsilcisi Toronto Raptors'a transfer olmuştu. Hidayet, bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizen Toronto'yla normal sezon sonunda play-off'lara kalmayı başaramadı. Sezonun son maçında New York Knicks'le karşılaşan Toronto rakibini 131-113 gibi farklı bir skorla yenmesine karşın, rakibi Chicago Bulls'un Charlotte Bobcats'i yenmesiyle play-off'ların dışında kaldı.
Sezonun son maçının sahası Air Kanada Centre'da 19 bine yakın seyircisinin önünde oynayan Toronto Raptors rakibini 131-113 yenerek normal sezonu 40 galibiyet, 42 mağlubiyetle tamamladı. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ilk 5 başladığı karşılaşmayı 5 sayı, 1 ribaunt, 3 asist, 1 top çalma ile tamamladı.
Toplam 6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Toronto'da Andrea Bargnani ve DeMar DeRozan attıkları 24 sayıyla takımlarının en skorer isimleri oldular. Amir Johnson'un 21, Sonny Weems'in ise 18 sayıyla skora katkı sağladığı Toronto'da Jose Calderon da 15 sayıyla maçı noktaladı.
Sezonu yenilgiyle kapatan New York Knicks'te ise Bill Walker attığı 28 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Danillo Gallinari 22 sayı, David Lee ise 19 sayı, 11 ribauntla maçı tamamladı.
Bu arada Charlotte'ı 98-89 yenerek Doğu Konferansı'ndaki son play-off biletini kapan Chicago Bulls, play-off ilk turunda Cleveland Cavaliers ile eşleşti. Seride ev sahibi avantajı Cleveland'da olacak ancak normal sezonda takımların birbirleriyle oynadıkları 4 maçın 2'sini Chicago kazandı.

ERSAN'LI MİLWAUKEE'NİN PLAY-OFF'LARDAKİ RAKİBİ ATLANTA OLDU
Milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, sezonun son maçında deplasmanda karşılaştığı Doğu Konferansı'nın güçlü takımlarından Boston Celtics'i 106-95 yenerek sezonu 46 galibiyet, 36 mağlubiyet ile tamamladı. Doğu Konferansı'nda normal sezonu 6. sırada tamamladı. Milwaukee'nin play-off'lardaki rakibi Atlanta Hawks oldu.
Milwaukee Bucks normal sezonun son maçında Boston Celtics'e konuk oldu. Milwaukee forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova takımının 106-95 galip geldiği karşılaşmada Boston potasına 15 sayı bırakarak galibiyete katkı sağladı. Oyuna kenardan dahil olan ve 18:17 dakika süre alan milli basketbolcu maçı 15 sayı, 3 ribaunt, 1 blokla tamamladı. 5/7 genel şut ortalaması iler oynayan Ersan, üç sayılık atışlarda 2/3, serbest atışlarda ise ¾ isabet sağladı. Milwaukee'de toplam 5 oyuncu maçı çift haneli
sayılarda noktalarken bunların 4'ünün kenardan gelen oyuncular olması dikkat çekti.
Milwaukee Bucks ile Atlanta Hawks arasında oynanacak play-off serisinde Bucks'ın önemli oyuncuları All-star Michael Redd ile Avustralyalı yıldız Andrew Bogut sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler.
Geceyi mağlubiyetle kapatan Boston Celtics'te (50-32) ise Rajon Rondo 21 sayı, 15 asist, 6 ribauntluk başarımıyla takımının en etkili ismi oldu. 2008 yılının şampiyonu Yoncalar, play-off'larda All-star MVP'si Dwyane Wade'in takımı Miami Heat ile karşılaşacak. Ancak Boston Celtics, rakibiyle normal sezonda oynadığı 3 maçı da kazanmıştı.

MEHMET OKUR'LU UTAH, DENVER NUGGETS'A 'JAZZ' YAPMANIN PEŞİNDE
Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz normal sezonun son maçında sahası EnergySolutions Arena'da ağırladığı Phoenix Suns'a 100-86 mağlup oldu. Utah, bu sonuçla Batı Konferansı'nı 5. sırada tamamladı ve play-off'larda Denver Nuggets'ın rakibi oldu.
NBA'de play-off'ları daha önce garantileyen Utah Jazz, sıralamadaki yerini belirleyecek maçta Phoenix Suns'ı sahasında konuk etti. Ancak Jazz evinde oynamasına karşın rakibine 100-86 yenildi ve Batı Konferansı'nda normal sezonu 5. sırada tamamladı. Jazz bu sonuçla play-off'larda Denver Nuggets'ın rakibi oldu.
Utah Jazz'da, Deron Williams attığı 24 sayıyla Phoenix karşısında takımının en skorer ismi oldu. Milli basketbolcu Mehmet Okur ise 21 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ve play-off'lar öncesi rakiplerine gözdağı verdi.
Phoenix Suns ise Jazz'ı deplasmanda yenerek Batı Konferansı'nı 3. sırada bitirdi ve play-off'larda Portland Trail Blazers ile eşleşti.

NBA'de normal sezonun son maç gününde alınan toplu sonuçları ise şöyle:
Cleveland: 83 - Atlanta: 99
Milwaukee: 106 - Boston: 95
Chicago: 98 - Charlotte: 89
San Antonio: 89 - Dallas: 96
New Orleans: 123 - Houston: 115
New Jersey: 86 - Miami: 94
Detroit: 103 - Minnesota: 98
Memphis: 105 - Oklahoma: 114
Philadelphia: 111 - Orlando: 125
New York: 113 - Toronto: 131
Indiana: 97 - Washington: 98
LA Lakers: 91 - LA Clippers: 107
Golden State: 122 - Portland: 116
Phoenix: 100 - Utah: 86

NBA'DE PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU
NBA'de normal sezonun tamamlanmasının ardından hem Doğu hem de Batı Konferansı'nda olay-off eşleşmeleri belli oldu. 82 maçlık zorlu sezonun ardından her iki konferanstaki 16 başarılı takım play-off'lara yükselmeyi başardı. Süper yıldız LeBron James'in taşıdığı Cleveland Cavaliers 61 galibiyet, 21 mağlubiyet ile (0.744 galibiyet ortalaması) normal sezonun en iyi takımı olurken, Cleveland'ı Orlando Magic (59-23) ve Los Angeles Lakers (57-25) izledi. (Not: Parantez içindeki rakamlar takımların galibiyet ve
mağlubiyet sayılarını gösterir)

İşte eşleşmeler:
Doğu Konferansı:
Cleveland Cavaliers (1) - Chicago Bulls (8)
Orlando Magic (2) - Charlotte Bobcats (7)
Atlanta Hawks (3) - Milwaukee Bucks (6)
Boston Celtics (4) - Miami Heat (5)

Batı Konferansı:
Los Angeles Lakers (1) - Oklahoma City Thunder (8)
Dallas Mavericks (2) - San Antonio Spurs (7)
Phoenix Suns (3) - Portland Trail Blazers (6)
Denver Nuggets (4) - Utah Jazz (5)

(Not: Parantez içindeki rakamlar, takımların normal sezonda kendi konferanslarını kaçıncı sırada bitirdiklerini gösterir)

NBA'de play-off heyecanı 17 Nisan'da başlayacak. Play-off'lar 7 maç üzerinden oynanacak ve seride durumu 4 yapan takımlar bir üst tura çıkacaklar. Her takım sahasında ve deplasmanda 2'şer maç oynayacak. Daha sonra ise eşitlik olması halinde 5. maçlar ev sahibi avantajına sahip olan takımların sahasında oynanacak.
(ERS-ERS-S)