Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk finalist Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Manisaspor sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde Manisaspor sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1- 1 berabere sonuçlandı. Fenerbahçe kendi sahasında aldığı 2-0 galibiyet ile skor avantajıyla finale yükselen taraf oldu.

Maçtan sonra basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bekledikleri gibi zor bir maç olduğunu belirterek, Manisaspor'un maça yüksek motivasyon ile çıktığını kaydetti. Daum, "Manisaspor ligde iyi bir durumda düşme hattının 6 puan üstünde onun için rahat çıktı. Daha önce oynadığımız Bursaspor maçı gibi rahat maça çıkarak sansasyon yaratmak için oynadılar. 2-0 avantaj ile geldik buraya. Bu avantajla rahat çıkmıştık maça. Böyle olduğu için her pozisyonda pek dikkatli olamıyorsunuz. O yüzden zor durumlarda kalabiliyorsunuz. Herkes bu maçtan önce Beşiktaş maçını düşünmeye başladı. Hiçbir futbolcu sakatlanmak istemiyor tabi ki. O yüzden zor bir maç oldu. Motivasyonu hoca olarak istediğiniz kadar ön plana çıkarmak istersiniz. Ama futbolcular bu avantaj ile biraz daha rahat maça çıkıp derbiyi düşünürler. Fakat ikinci yarı daha iyi bir oyun oynadık. 1-1 yaptıktan sonra rahatladık. Hatta daha sonra 2. ve 3. golleri de atabilirdik. Bugün bizim için sonuç çok önemliydi. O sonucu da aldık. Bizim takımımız zor durumları seviyor galiba. Her zor durumda en yüksek performansı sergiliyor" dedi.

Alex'in olağanüstü bir gol attığına değinen Daum, "Diğer futbolcularımızda iyi oynadı. Ama Alex farkı yaratan futbolcudur. Finale yükselmemiz bizi mutlu ediyor. Ama şu anda ligi düşünüyoruz. Takım olarak iyi bir durumdayız. Galiba Türkiye de en fazla maç oynayan takım Fenerbahce" diye konuştu. Fenerbahçe'nin attığı golden sonra Lugano'nun Manisaspor yedek kulübesine küfür ettiği iddiaları hakkında da konuşan Daum, "Ben ne maç içerisinde ne de maçtan sonra bir şey duydum. Dikkatli olmak lazım böyle şeylerde her şeye de tabi inanmak lazım. Özellikle böyle yabancı dillere dikkatli incelemek lazım. Ben o an olayı tam olarak göremedim. Fakat maçtan sonra Lugano ile görüştüm. Lugano'nun dediği kendisini sürekli provoke edildiği, Golden sonra çok sevinçli olması ve gol sevincini gösterdiğini söyledi. Maçta sonra biliyorsunuz futbolcular duygusal olur. Bir laf bin lafı getirir. Tabi ki futbolda bunları görmek istemiyoruz. Ne provokasyonu ne de ona olan tepkiyi" dedi.

Hafta sonunda Beşiktaş ile oynanacak derbi maçı ve sakatlıklar hakkında da görüşlerini ifade eden Daum, "Maçı kazanmak için en iyi şekilde hazırlanacağız. Derbi maçını o günün formülü belirler. Her oyuncu ile yakından ilgilenerek motive edeceğim. Fabio Bilica maça yetişir diye düşünüyorum. Gökhan Gönül'ün durumu farklı galiba. Gökhan Gönül'ün ameliyat olması gerekiyor. Kendisi şuanda çok oynamak istediğini biliyorum. Fakat ameliyat olması gerekiyor" şeklinde konuştu. Bugün profesyonelce bir oyun oynadıklarını belirten Daum, "Bugün sadece turu atlamak için oynadık. Bugün maçı 5-0 kazansaydınız bile yine finale yükselecektiniz. Manisaspor'un ligde oynayacağı Galatasaray maçı çok önemli. Beşiktaş maçını kazanırsak hedefimize biraz daha yaklaşacağız. Bursaspor bizi hissediyor. Bursaspor bu saatten sonra hata yaparsa tabi biz orda olacağız" şeklinde konuştu.

KAPSAL: "MANİSASPOR'UN YARI FİNALDE İLK DEFA OYNAMASI GURUR VERİCİ"


Oyunun ilk yarısı kontrollerinde geçtiğini belirten Manisaspor teknik direktörü Reha Kapsal, ilk yarıda hem istedikleri oyunu oynadıklarını hem de gol attıklarını kaydetti. Kapsal, "Ben oyuncularımın oynadığı oyundan memnunum. Her geçen gün oyun felsefemiz yerine oturuyor. Biz Hücumsal savunma yapıyoruz. Amacımız burada gol yememek, gol atmaktı. Nitekim gol bulduk. Fenerbahçe'yi eleyebilirdik. Ben oyuncularımı kutluyorum çok disiplinli fedakarca oynuyorlar. Doğru çalıştık çok iyi çalıştık. Bu 8.maçımız tek mağlubiyetimiz var. Bugün kuralların değiştiği bir maç izledik. Çok enteresan olaylar oldu. Ligin 30. haftası hala bir penaltı kullanmadık. Manisaspor'un yarı finalde ilk defa oynaması da gurur verici" dedi.

Fenerbahçe'nin attığı golden sonra Lugano'nun Manisaspor yedek kulübesine küfür ettiğini ifade eden Kapsal, "Limiera Gabriel oyuncumuz Portekizce biliyor. Lugano kulübede küfür etti. Sporcunun ahlaklısı gerek. Hakemlerin hepsi görüyor. Kimin gücü güçsüze yetiyorsa. Büyük maçlar oynarken hakemlerin formu da çok önemli biz dersimizi çalışıyoruz. Herkesin alın teri ekmeği var burada ayıp. Biz temiz bir kulübümüz sakin bir kulübüz. Şovumuz da yok. Hakeme dayanarak iş yapmıyoruz. Hakemde doğru bir şekilde buna ayak uydurması gerekir. Bizim için bu maç bitti. Önümüzde 4 tane önemli bir maç var" ifadelerini kullandı.

Maçın ilk yarısında yenilen gol ile geriye düştüklerini ifade eden Alex, "Daha sonra attığımız gol ile durumu eşitledik. Mutluyuz. Yarından itibaren de kendimizi Beşiktaş maçına hazırlayacağız. Ben Avrupa'da final oynamanın bir hayal olduğunu düşünmüyorum heler ki bu takımın ismi Fenerbahçe ise. Fakat final oynamak için takımın iyicene projelendirilmesi gerekiyor. Son dönemlerde UEFA da finallere ulaşan takımların Fenerbahçe'den iyi takımlar olduğunu düşünmüyorum. Benim sizlerin anlamasını istediğim bir nokta var. Fenerbahçe'de beni bir ilah gibi adlandırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ben Fenerbahçe'nin sadece bir oyuncusuyum. Fenerbahçe benim üstümdedir" dedi.

Manisaspor'un forvet oyuncusu Isaac de "İyi bir maç oldu yenilmedikte kazanabilirdik de sonuçta. Fenerbahçe'ye başarılar diliyorum. Sonuçta bizim öncelikle hedefimiz lig. Bazı oyuncular Galatasaray maçı için dinlendirildi. Yer yer gerginlikler oldu. Sonuçta yaptığımız takım büyük bir takım onlarında galibiyete tur atlamaya ihtiyacı vardı" ifadelerini kullandı.