Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Trabzonspor, Antalyaspor'a 1-0 yenilmesine rağmen ilk maçtaki skor avantajı nedeniyle finale yükselerek Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Karşılaşmanın ardından basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, güzel bir havada güzel bir sahada oyuna iyi başlamadıklarını söyledi. Maç boyunca kontrollü oynayıp çabuk çıkmayı düşündüklerini söyleyen Güneş, "Pas koordinasyonumuz iyi değildi. Özellikle ilk yarıda rakip iyi oynadı. Takım oyun anlayışı itibariyle 2-0'ın verdiği avantajı kullanmak isterken ileri gitme ile geri gelme arasında oyun akıcılığını kuramadık" dedi.

Trabzonspor olarak kendi oyunlarının altında bir performans sergilediklerinin altını çizen Güneş, "Tur atlamak önemliydi. Ancak iyi oyunla atlamak önemliydi. Futbolumuz kötüydü bu nedenle takımımı eleştiriyorum. Skorun verdiği etki ile oyunu soğutmak isterken rakibe oynama şansı verdik. Oyunu bitirmek adına oynar gibi bir görüntü çizdik. Bu arada rakibin kendi sahasında dirençli oynaması da onlar için avantajlıydı. Antalyaspor oyun olarak dirençli olduğu zaman gayet iyi işler yapabiliyor" diye konuştu.
Gazetecilerin final maçıyla ilgili sorularını yanıtlayan Güneş, "Fenerbahçe maçı çok güzel maç olacak. İki takımda camiaları çok büyük ekipler. Manisaspor-Antalyaspor finali bu kadar heyecanlı olmayabilirdi. İki takımı da tebrik etmek lazım ama Trabzonspor ile Fenerbahçe finalde oynaması oyunun renkliliği açısından çok önemli. Bu senenin en iyi maçı olacaktır. Güzel bir maç bekliyorum" dedi.

ÖZDİLEK: "SAHADA BAŞINDAN SONUNA KADAR OYUNUN KONTROLÜNÜ ELİNDE TUTAN BİR ANTALYASPOR VARDI"


Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kupada buraya kadar kendilerine heyecanı tattıran bütün oyuncularını yürekten kutladığını söyledi. Antalya şehrinin büyük bir kupa heyecanı yaşadığını belirten Özdilek, "2-0'lık bir dezavantaj skorla maça başladık. Rakibimizin başarılı bir takım ve bu ligin en tempolu oynayan takımlardan bir tanesine karşı mücadele ettik. Oyuna çok iyi başladık. Sahada başından sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan bir Antalyaspor görüntüsü vardı. İlk yarı maçı 3-0'lara taşıyabilecek pozisyonları yakalamamıza rağmen golü geç bulduk. Maalesef ikinci golü bulamadık. Ama temposuyla, arzusuyla keyif verdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Elenmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını anlatan Özdilek, "Ben bu takımın elenmesine rağmen gönüllerde yer tuttuğuna inanıyorum. Antalyaspor bu sene otaya koyduğu performans ile hem içeride hem dışarıda önemli bir yer edindi. Bizim açımızdan önemli bir müsabakaydı. Takım olarak özgüveni yakalamak ve kendi evimizde kazanmak bizim için önemliydi" dedi.

Antalyaspor'un defanstaki çalışkan ismi Erhan Güven ise maça çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını söyleyerek, karşılaşma boyunca net pozisyonlar bulmalarına rağmen bu pozisyonları gole çevirememeleri nedeniyle elendiklerini söyledi.
Bordo-mavili orta saha oyuncusu Gustavo Colman ise zor ve karmaşık bir gece geçirdiklerini söyledi. Antalyaspor'un kendilerinden daha iyi oynadığını söyleyen Colman, "Rakibimizin direncine karşılık veremedik. Evimizde aldığımız galibiyet bizi gereğinden fazla rehavete soktu. Rehavet bizi öyle bir hale getirdi ki ayağımız topa gitmez olduk. Oyuna isteksiz başladık. Bugün öz eleştiriyi hak ettiğimiz bir gündü" ifadelerini kullandı