Şenes Erzik, Euro 2016'ya aday olan Türkiye'nin şansını değerlendirdi

FIFA İcra Komitesi Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) aday olan Türkiye, Fransa ve İtalya'nın şanslarının eşit olduğunu söyledi.

Coca-Coca tarafından gerçekleştirilen "FIFA Dünya Kupası Turu" için Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen gecede FIFA İcra Komitesi Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik Türkiye'nin EURO 2016 adaylığını değerlendirdi. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemeye 3. kez aday olduğunu hatırlatan Şenes Erzik, "Her şeyden önce bugünkü koşullarda gerek İtalya, gerek Fransa, gerek de Türkiye, en iyisine hazırlanma çabasındalar. Her gün yabancı basını da takip ediyoruz, onlar da bizi takip ediyor. Takip ettiğim kadarıyla birbirlerinden farkları yok ama buraya gelen arkadaşlarımız Türkiye'nin iyi bir projesinin olduğunu söylüyorlar. Biliyorsunuz ki son bir sunum daha olacak. Herkes bütün gücünü kullanacak" dedi.

"PLATINI'NİN TARAF TUTTUĞUNU DAİR İŞARET YOK"


Şenes Erzik, ülkesi Fransa'nın da aday olduğu UEFA Başkanı Michel Platini'nin söylemlerinde, taraf tuttuğuna dair hiçbir işaretin olmadığını ifade ederek, "Platini Fransız olmasına rağmen bütün Avrupa futbolunun başında. Platini yeniden adaylığını ortaya koymuş ve gelecek sene seçimleri olan bir insan. Burada UEFA başkanlarının kendi ülkeleriyle ilgili görevleri olmuyor. Dolayısıyla Platini de bu konuda içindeki hissiyat nedeniyle tarafsız diyemeyeceğim ama dışa dönük çalışmalarında olsun, bize yönelik
konuşmalarında olsun taraf tuttuğuna dair hiç bir işaret yok. Böyle de bir şey olamaz zaten. Kaldı ki Platini'nin olup olmaması, benim olup olmamam, ya da İtalyan yöneticinin olup olmaması pek bir şey değiştirmeyecek. Projeler esastır. Oy verecek olan arkadaşlarımızın, oy verme sürecindeki düşünceleri ve kafalarından geçenler önemli rol oynayacaktır" şeklinde konuştu.

"HİDDİNK'İN ÖZELLİKLE ÜLKE MİLLİ TAKIMLARINDA BAŞARILI"


UEFA Asbaşkanı Erzik, A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilen Hollandalı teknik direktör Guus Hiddink'in kendini kanıtlamış bir isim olduğunu kaydederek şöyle devam etti:
"Hiddink'in özellikle ülke milli takımlarında başarılı. Dolayısıyla ülkemize önemli bir katkısı olacağı inancındayım. Ayrıca milli takımın, ABD'de kamp yapacak olması gayet yararlı olacaktır. Diğer kıta takımlarıyla maç yapacak olması hem futbolcular için hem de takım için fayda sağlayacak. Çok doğru düşünülmüş bir hareket."