Mehmet Okur Maçın En Skoreri Oldu, Utah Deplasmanda Kazandı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden, milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, deplasmanda Golden State Warriros'la karşılaştı.

Milli basketbolculardan Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, normal sezonun son deplasman maçında Golden State'i 103-94 yenerken milli yıldız Mehmet Okur, sakatlıktan döndüğü maçta takımının en skorer ismi oldu.

Utah Jazz, ORACLE Arena'da konuk olduğu ve 19 bin 230 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Golden State Warriors'u 103-94 yendi ancak Jazz'ın normal sezonun tamamlanmasına 1 maç kala Batı Konferansı'ndaki konumu belirsizliğini korudu. Utah Jazz sezonu 2. sıra ile 5. sıra arasında bitirecek.

Carlos Boozer'ın göğüs kafesine aldığı bir darbe sonucu oyun dışı kaldığı maçta Mehmet Okur 30:04 dakika süre aldı ve maçı 23 sayı, 7 ribaunt, 1 top kaybıyla tamamladı. Milli basketbolcu 9/15 genel şut ortalaması ile tamamladığı karşılaşmada 1/3 üç sayı ve 4/4 serbest atış ortalaması tutturdu. Boozer'ın sakatlanmasıyla 33:39 dakika süre alan Paul Millsap 10 sayı, 24 ribaunt, 3 asistle maçı tamamlarken, Deron Williams ise 10 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, 2 top çalma ile oynadı. Jazz'de 6 oyuncu karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktaladı.

Utah'ta maça ilk beş başlayan C.J Miles 16 sayı, 7 ribaunt ve Wesley Matthews 16 sayı, 5 ribauntla oynarken oyuna kenardan dahil olan Ronnie Price 14 sayı, 6 ribaunt, 9 asistle çift hanelere ulaşan diğer isimler oldular.

Geceyi kendi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan Golden State Warriros'ta ise oyuna kenardan dahil olan Devean George 21 sayı, 5 ribaunt, 3 top çalma ile takımının en skorer ismi oldu. Golden State adına maça ilk beş başlayan oyunculardan Reggie Williams 14 sayı, 9 ribaunt, Anthony Tolliver 15 sayı, 9 ribaunt, Monta Ellis 14 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ve Stephen Curry 17 sayı, 5 ribaunt, 6 asist ile çift hanelere ulaştılar.

Bu galibiyet ile Jazz bu sezon deplasman maçlarında 21-20 oldu. Utah Jazz sezonun son maçında sahasında Phoenix Suns'ı konuk edecek. Utah Jazz'ın Batı Konferansı play-off sıralamasındaki yeri bu maçtan alacağı sonuca bağlı.

TORONTO'NUN RAKİBİ CHİCAGO PLAY-OFF'LARA ÇOK YAKLAŞTI

Milli basketbolculardan Toronto Raptors'la Doğu Konferansı 8.'liği için çekişen Chicago Bulls, Boston Celtics'i devirerek play-off'lar yolunda büyük bir avantaj elde etti.
United Center'da oynanan ve 10 binden fazla seyircinin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls, Boston Celtics'i 101-93 yenerken Derrick Rose attığı 39 sayıyla hem kariyer rekoru kırdı hem de maça damgasını vurdu. Rose attığı sayıların 17'sini son çeyrekte kaydederken maçı da 5 ribaunt, 7 asist, 3 blok ile tamamladı. Derrick Rose 15/22 genel şut ortalaması ile oynadı.

Chicago adına 30 sayı üreten ve 11/20 şut ortalaması ile oynayan Kirk Hinrich de gecenin yıldızları arasında adını yazdırdı. Chicago Bulls, Doğu Konferansı'nda play-off'lara yükselebilmek için normal sezonun son maçında bu gece Charlotte Bobcats'i yenmek zorunda. Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors ise play-off'lara gidebilmek için öncelikle New York Knicks'i yenip ardından da Chicago'nun Charlotte' a kaybetmesini bekleyecek.

Bu sezonki 31. yenilgisini alan Boston Celtics'te ise Paul Pierce attığı 28 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Ray Allen 25, Kevin Garnett ise 14 sayı ile takımları adına skora katkı sağladılar.

NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Boston: 93 - Chicago: 101
Utah: 103 - Golden State: 94
Sacramento: 100 - LA Lakers: 106
Denver: 101 - Phoenix: 123

NBA'de normal sezon TSİ sabaha karşı oynanacak 14 karşılaşmayla tamamlanacak.